واکنش مسئول مرکز آزاداندیشی بسیج دانشجویی به اظهارت هاشمی؛
کد خبر:۴۸۰۰۴۰
مذاکرات مخفیانه مقامات ارشد دولت سوریه با کردها در قامشلی
کردهای سوریه همواره خواستار مشارکت در مذاکرات صلح بودهاند اما برخی جریانهای منطقهای و داخلی با این امر مخالفند، براساس گزارشها، اخیرا هیاتی از جانب دمشق به صورت محرمانه به استان حسکه سفر کرده تا مذاکراتی را با کردها داشته باشند.
به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، به نقل از اسپوتنیک، مقامهای ارشد سوریه اخیرا با نمایندگان نیروهای کرد موسوم به "یگانهای مدافع خلق" و احزاب سیاسی کرد دیدار کردهاند تا درخصوص مشارکت آنها در نشست آتی ژنو 3 که احتمالا 25 ژانویه برگزار میشود، گفتوگو کنند.
پایگاه خبری باس نیوز کردستان عراق گزارش داد، شماری از مقامهای نظامی عالیرتبه به ریاست محمد الشعار، وزیر کشور سوریه به شهر کردنشین قامیشلی در مرز با ترکیه سفر کردهاند.
براساس این گزارش، حزب حامی کردها موسوم به اتحاد دموکراتیک (پ.وای.د) به همراه یگانهای مدافع خلق (پ.وای.گ) و نیز حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) میزبان مذاکرات بودهاند.
برخی جریانهای قدرتمند در میان مخالفان سوری به این دلیل که کردها همکاریهای نظامی امنیتی گستردهای با دولت دمشق دارند، با پیوستن آنها به مذاکرات ژنو مخالف هستند. در نشست اخیر مخالفان سوری که با میزبانی عربستان در ریاض برگزار شد، گروههای کرد دعوت نشده بودند. علاوه بر عربستان، قطر و ترکیه نیز از پیوستن کردها به مذاکرات صلح سوریه و دادن امتیاز به آنها خشنود نیستند.
در همین حال کمپینی از سوی شورای ملی کردهای سوریه (ENKS) به راه افتاده تا توجه جهان را به وضعیت کردهای سوریه در نشست آتی ژنو جلب کند. براساس گزارش رسانههای محلی، یک درخواست خطاب به بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل متحد قرار است یک میلیون امضا جمعآوری کند.
این درخواست بر نقش کردها در سوریه تاکید دارد و خواهان آن است که کردها هم برای تصمیمگیری درباره آیندهاشان در مذاکرات شرکت داده شوند.
کردها که از زمان آغاز درگیریهای مسلحانه مناطق کردنشین شمال سوریه را خود اداره میکنند دشمن اصلی خود را داعش و النصره میدانند و با دولت سوریه و مخالفان مسلح به ویژه ارتش آزاد سوریه علیه داعش همکاری گستردهای دارند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.