به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز در مراسم شانزدهمین دوره اهداء جایزه جهانی انرژی در محل سالن همایش های بین الملل برج میلاد تهران، گفت: امروزه، دغدغه مشترک همه شهروندان جهانی از فرهنگ ها و ملیت های مختلف؛ صلح، امنیت، پایداری کره زمین و آینده زندگی و حیات این کره است.
معصومه ابتکار با تاکید بر ضرورت تغییر روند ناپایدار توسعه، افزود: آزمندی انسان ها در برداشت بی رویه از منابع، تخریب منابع طبیعی، جنگل ها، مراتع، آلودگی های گسترده؛ ظرفیت زیستی جهان و قدرت خودپالایی و تجدید پذیری طبیعت را کاهش داده است.
ابتکار با اشاره به اینکه توسعه ناپایدار منجر به چالش جدی و خطرناکی برای جهان شده که آینده کره مسکون و ساکنان آن را با تهدیدی بزرگ همراه کرده است، خاطرنشان کرد: به منظور تأمین آینده بهتر و کاهش این تهدید برای خود و نسل های آینده، نیازمند تغییر نگرش ها، اراده جدی دولت ها و سازمان های بین المللی، همچنین مشارکت های مردمی برای حرکت توسعه پایدار هستیم.
وی ادامه داد: بی شک حرکت در مسیر توسعه پایدار نیازمند مبارزه اساسی و مقابله با موانع، مشکلات و تهدیدها است و البته امروز همه مردم جهان در برابر نعمت های خداوند و مقابله با آسیب ها و تهدیدهای جهانی مسئولند و باید بتوانند این امانت ها را به شایستگی به آیندگان و فرزندان خود بسپارند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: لازمه این مهم یک حرکت جهانی است که در توافق پاریس و اهداف توسعه پایدار تجلی یافت.
معاون رئیس جمهور گفت: امروز در ایران اسلامی با رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه محیط زیست، همگرایی بسیار خوبی بین قوای دولتی و غیردولتی ترسیم شده و رئیس دولت یازدهم نیز با در پیش گرفتن خط مشی های اساسی برای پیشبرد مسائل توسعه پایدار و محیط زیست، گام های اساسی در این زمینه برداشته است.
ابتکار افزود: در ادامه همین اقدامات، هدفگذاری خوبی در برنامه ششم توسعه کشور در حوزه محیط زیست صورت گرفته و اقدامات موثری نیز به انجام رسیده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مسائل اقلیمی و برنامههای توسعهای ناپایدار، کشور را با دشواریهای آبی و مسائل زیست محیطی متعددی مواجه کرده است و از این رو رویکرد برنامه ششم توسعه، توجه ویژه به این دو موضوع آب و محیط زیست است.
معاون رئیس جمهور با یادآوری اهمیت آب به عنوان یک کالای بسیار ارزشمند، اظهار کرد: ایران به دلیل شرایط خاص همچون تغییر اقلیم و خشکسالی و برنامههای ناپایدار توسعهای با چالش های جدی در منابع آبی خود روبه رو است که خوشبختانه با اراده مشترکی قوای سه گانه و سازمانهای مردم نهاد اقدامات خوبی برای مقابله و رفع این چالش و مدیریت صحیح منابع و مصارف در حال انجام است.
معاون رئیس جمهور ضمن یادآوری ضرورت اشاعه فرهنگ حفظ و صیانت از محیط زیست، توسعه پایدار و مسئولیت پذیری در برابر امانات الهی، از تلاش های وزارت نیرو در این زمینه تقدیر کرد.
بر اساس این گزارش، طرح فاضلاب تهران که موفق به کسب جایزه ویژه بخش آب جایزه جهانی انرژی شد، شامل ۲۰ واحد تصفیهخانه، ۹۰۰۰ کیلومتر شبکه، ۱۹۴ کیلومتر خط انتقال و ۹۰۰۰ انشعاب است که تا سال ۱۴۱۰ قرار است تکمیل شود.
استفاده از بیوگاز حاصل از فرآیند تصفیه بیهوازی فاضلاب حاوی گاز متان برای تولید برق، از ویژگیهای منحصر به فرد طرح فاضلاب تهران است که در کسب جایزه مورد توجه داوران قرار داشت. در حال حاضر با نصب واحدهای تولید همزمان برق و حرارت در شش واحد تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران سالانه در حدود ۶۰ گیگاوات انرژی الکتریکی و ۲۰۰ تراژول انرژی حرارتی تولید می شود که این مقدار معادل تامین برق مصرفی یک شهرک مسکونی ۸۰ هزار نفری است.