به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، همزمان با اعلام تشکیل دولت وحدت ملی توسط «فایز السراج» نخست وزیر لیبی، شماری از کشورهای غربی از امکان دخالت نظامی زودهنگام در لیبی با هدف آنچه «مبارزه با تروریسم و حمایت از مرزهای جنوب اروپا» نامیدند، خبر دادند.
شبکه خبری «العربیه» عربستان سعودی گزارش داد: کشورهای غربی بزرگ قصد دارند به منظور دخالت نظامی در لیبی ائتلاف بینالمللی تشکیل دهند تا عرصه را برای گروه تروریستی داعش در این کشور تنگ کنند.
این در حالی است که داعش هماکنون بسرعت در حال قدرت گیری در لیبی بوده و سعی دارد بر منطقه نفتی «الهلال» سیطره پیدا کند.
در این راستا، «پائولو جنتیلونی» وزیر خارجه و همکاری بینالمللی ایتالیا از آمادگی کشورش برای همکاری در خصوص عملیات نظامی در لیبی خبر داد.
وی در گفتگو با تلویزیون ایتالیا از تلاشهای سریع برای امکان شروع عملیات نظامی در لیبی خبر داد و تصریح کرد: گفتههای دو روز پیش « اورزولا فون درلاین » وزیر دفاع آلمان مبنی بر اینکه امکان دارد آلمان به لیبی نیرو اعزام کند بحث یک هفته پیش بین متفقین در خصوص لیبی را منعکس میکند.
وزیر دفاع آلمان تأکید کرده است: وضعیت لیبی نیازمند اقدام بیشتر بوده و همزمان با تشکیل دولت ملی لیبی که قادر به پاسخگویی به جامعه جهانی باشد، این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
سخنان جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا، پس از آن صور ت گرفت که السراج روز سه شنبه (دیروز) از تشکیل دولت ملی خبر داد و ناظران معتقدند که این اقدام وی در راستای پاسخگویی لیبی در برابر فشارهای بینالمللی است؛ چرا که جامعه جهانی این کشور را در انتخاب دو گزینهای که پیش روی لیبی گذاشته تحت فشار قرار دادهاست.
بر اساس این گزارش، لیبی مجبور است از بین دو گزینه، اعلام تشکیل دولت آشتی ملی یا دخالت نظامی برای پایان دادن به تهدید تروریسم یکی را انتخاب کند.
از سوی دیگر، «رمان نادال» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده است در صورت عدم تشکیل دولت آشتی ملی، برای جلوگیری از وخامت اوضاع لیبی که داعش سعی دارد با عناصر مسلح «بوکوحرام» متحد شوند، چارهای جز تشکیل ائتلاف بینالمللی نیست.
کشورهای اروپایی بیم آن دارند که در صورت متحد شدن داعش با بوکو حرام در شمال آفریقا، تروریستها در این منطقه پیروز شده و به دنبال آن تروریسم به اروپا نفوذ کند.