به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمانشاه؛ اسدالله رازاني استاندار كرمانشاه در نشست مشترك با اعضاي هيات رييسه و مديران دانشگاه رازي کرمانشاه كه به همراه معاون هماهنگي امور عمراني استانداري و رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كه در سالن جلسات حوزه رياست دانشگاه برگزار شد با اشاره به اقدامات عمراني انجام شده در دانشگاه رازي، گفت : با اهتمام مديران دانشگاه و مسئولان اتفاقات خوبي در اين دانشگاه در حال رخ دادن است.
وي با تاكيد بر ضرورت تلاش تمامي مسئولان استان براي از بين بردن زمينههاي محروميت در استان، گفت: در زمينه مشكلات بوميگزيني گزارشاتي در حال تكميل است كه در صورت نياز شخصاً تا سطح وزير مربوطه و معاون اول رييس جمهور هم براي پيگيري آن اقدام خواهم كرد تا اين فرمول برهم بخورد.
استاندار كرمانشاه تصريح كرد: اين موضوع كه به خاطر نظام تخصيص سهميه و بوميگزيني، دانشآموزان استان صرفاً در دانشگاههاي بومي پذيرش شوند، بايد برداشته شود تا وضعيت بدتر از گذشته نشود.
دكتررازاني با اشاره به موضوع برجام و رفع تحريمها، آن را نقطه عطفي در تاريخ كشور دانست و افزود: بعد از پايان جنگ تحميلي كمتر سراغ داريم كه به اندازه اين روزها موضوعي در سرنوشت كشور تاثيرگذار بوده باشد.
وي بيان داشت: بعد از جنگ مشاجرات و اختلافاتي با كشورهاي بزرگ و نظام حاكم و سيستم بينالملل داشتيم و كمتر روابط را به طور دقيق تعريف ميكرديم، اما در سايه تلاشهاي دولت و هدايتهاي رهبر معظم انقلاب اين رابطه در حال بازتعريف است.
استاندار كرمانشاه ادامه داد: با پايان يافتن تحريمها وارد دوره جديدي از حيات كشور خواهيم شد كه اتفاقات كوتاهمدت و بلندمدت قابلتوجهي در اين زمينه رخ خواهد داد و حداقل 30 ميليارد دلار از منابع ارزي كشور در خارج از ايران باز خواهد گشت.
رازاني با بيان اينكه دولت بنا دارد تا اين منابع را به بخشهاي نيازمند عمراني و اقتصادي تخصيص دهد، تصريح كرد: تا پايان امسال گشايشهايي خواهيم داشت و بايد تحرك لازم را در اين زمينه داشته باشيم.
استاندار كرمانشاه افزود: بايد مشخص شود كه دانشگاه رازي پس از رفع تحريم ها و بهبود روابط با كشورهاي همسايه، از وضعيت موجود چه استفاده بهينه اي مي تواند انجام دهد.
وي سازماندهي و خارج كردن اقتصاد از تنگنا را دومين رويكرد دولت يازدهم پس از حل مساله هستهاي برشمرد و گفت: ايران با بازار بزرگ و منابع غني محل توجه سرمايهداران بزرگ است و بايد از اين پتانسيل استفاده كرد.
رازاني، با بيان اينكه، فقر علمي در نظام اجرايي و فقر اجرايي در مراكز علمي به چشم مي خورد كه هم افزايي با دانشگاه ها اين خلا را رفع مي كند.
استاندار كرمانشاه با تاكيد بر پشتوانه علمي قوي دانشگاه رازي و ضرورت توجه ويژه به اين دانشگاه، گفت: طرح آمايش سرزميني استان كه در تدوين آن با دانشگاه رازي تعامل شده است، بيانگر تعامل مسئولان استان با دانشگاهيان است و بعد از اين هم روند موجود تداوم مييابد.
رازاني از سپردن مطالعات طرح گرمسيري به دانشگاهيان به عنوان ديگر تعامل مسئولان استان با دانشگاه ياد كرد و افزود: بدون ترديد در نظام اجرايي فقر تئوريك و فقر علمي داريم.
وي با تصريح اينكه در اغلب اوقات هرگاه بدون پشتوانه علمي كاري انجام دادهايم نتيجهاي كسب نكردهايم، بيان داشت: تخريب محيط زيست بارزترين نمونه برنامههايي است كه مبتني بر نگاه علمي نيستند.
استاندار كرمانشاه وظيفه اصلي دانشگاهها در تربيت نيروي انساني مورد نياز كشور را متذكر شد و ادامه داد: اين وظيفه حتي در صورت مازاد بر نياز كشور بر دوش دانشگاه است و بايد به گونهاي نيروي انساني را با استانداردهاي جهاني تربيت كند كه در صورت عدم نياز در كشور در ساير كشورها هم موفق شود.
دكتررازاني در پايان بر آمادگي استانداري كرمانشاه براي اخذ اعتبارات مناسب در سفر رييس جمهور به اين استان براي دانشگاه رازي تاكيد كرد و گفت: اين سفر فرصتي طلايي براي بيان خواسته ها و مشكلات آموزشي و پژوهشي دانشگاه ها خواهد بود ودر اين سفر همواره اعتباراتي به استانها تخصيص مييابد كه دانشگاه رازي هم ميتواند در آن سهم داشته باشد.
در ادامه نشست محمد ابراهيم اعلمي آل آقا، رييس دانشگاه رازی در نشست مشترك با استاندار كرمانشاه، معاون هماهنگي امور عمراني استانداري و رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان با اعضاي هيات رييسه و مديران دانشگاه رازي کرمانشاه گفت: رويكرد معاونت فرهنگي وزارتخانه و نهاد رياست جمهوري ايجاد اتاق فكر مبتني بر شعار گفت و گوي عقلاني مقدمه همفكري و همزباني در استان هاست.
وي با بيان اينكه دانشگاه رازي داراي قدمتي طولاني است، اظهار كرد: اين دانشگاه از سال 51 آغاز بكار كرد و اكنون دانشگاهي جامع در رشته هايي نظير علوم، ادبيات، دامپزشكي، كشاورزي، فني و مهندسي و تربيت بدني است.
اعلمي آل آقا، با بيان اينكه واگذاري طرح آمايش به دانشگاه مزايايي به دنبال داشته تصریح کرد: اميدواريم با تشكيل اتاق فكر در دانشگاه به سمت مساله شناسي و پژوهش محوري حركت كنيم.
وي در ادامه افزود: مي خواهيم ساز و كار هيات علمي و عوامل اجرايي به گونه اي باشد كه بيشتر به سمت پژوهش محوري پيش برويم.
اعلمی آل آقا از وجود نزديك به 13 هزار دانشجو در اين دانشگاه خبر داد و تصريح كرد: بيش از سه هزار و 400 دانشجو در رشته تحصيلات تكميلي مشغول به تحصيلند.
رييس دانشگاهرازی کرمانشاه، كيفيت گرايي و توسعه ارتباطات فراملي را يكي از برنامه هاي مهم دانشگاه عنوان كرد و گفت: بيش از 400 نفر هيات علمي در دانشگاه وجود دارد.
اعلمي آل آقا همچنين بيان داشت: در اين دانشگاه آرمان اقتصاد مقاومتي دنبال مي شود و به دنبال دانش بنيان كردن اقتصاد هستيم.
وي ادامه داد: در استان كرمانشاه از هر صد هزار نفر، پنج هزار و 200 نفر دانشجو هستند كه در مقايسه با ميانگين كشوري در اين زمينه كمبود وجود دارد و اين بدان معناست كه نيازمند توسعه آموزش عالي هستيم.
رييس دانشگاه رازی يادآور شد، براساس آمارهاي بدست آمده از سال هاي 92 و 93، اكنون نزديك به 102 هزار دانشجو در دانشگاه هاي استان وجود دارد كه حدود 60 هزار دانشجو مربوط به دانشگاه هاي دولتي است و بيش از 30 هزار دانشجو در دانشگاه غيردولتي وجود دارد.
دكتراعلمي آل آقا، از در دست بودن 10 پروژه عمراني در دانشگاه رازي خبر داد و اظهار كرد: 60 هزار متر مربع در اين دانشگاه در دست ساخت است.
به گفته وي، در سال 94 براي ساخت و اتمام اين پروژه ها 300 ميليارد ريال اعتبارات استاني تزريق شده كه اميد است با پيگيري بعمل آمده توسط مسئولان و مديران دولت 230 ميليارد ريال براي پروژه هاي عمراني در سال 95 تخصيص يابد.
رييس دانشگاه، به پاره اي از پروژه هاي عمراني دانشگاه اشاره كرد و افزود: دانشكده معماري و هنر مهم ترين پروژه عمراني دانشگاه رازي است كه در ابتدا قرار بود نزديك به 50 ميليارد ريال اعتبار به آن اختصاص يابد كه اميد است اين امر تحقق يابد.
اعلمي آل آقا، ادامه داد: ايجاد دانشكده حسابداري و اقتصاد از ديگر پروژه هاست كه اكنون 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و نيازمند اختصاص كامل اعتبارات است.
در پايان اين نشست مشترک استاندار كرمانشاه به همراه معاون هماهنگي امورعمراني استانداري، رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان و هيات رييسه دانشگاه رازي از پروژه هاي عمراني دانشگاه بازديد به عمل آوردند.