کد خبر:۴۸۱۱۵۸
رئیس دانشکده فرش دانشگاه هنر تبریز:

جمهوری آذربایجان فرش دستبافت ایرانی را به نام خود معرفی می‌کند

رئیس دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: جمهوری آذربایجان با انتشار کتابی، فرش دستبافت ایرانی را به نام خود معرفی کرده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، علی وند شعاری در نشست ستاد حمایت ازتوسعه  صنعت _ هنر فرش دستبافت آذربایجان شرقی، با اشاره به انتخاب شهر تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش، به شیطنت های داخلی و خارجی برای صدمه زدن به هویت قالی تبریز و منطقه آذربایجان و سوء استفاده از پیشنیه تاریخی این هنر صنعت در استان آذربایجان شرقی پرداخت و گفت: از طریق علمی و با مستند سازی، چاپ و انتشار کتاب های موثق و علمی باید با این گونه اقدام های آگاهانه یا نا آگاهانه برخورد شود.


وی با بیان اینکه به برگزاری یک نشست تخصصی با کشور ترکیه و آذربایجان نیاز داریم، افزود: متاسفانه در سال های اخیر، مجموعه کتاب هایی در کشور آذربایجان منتشر شده است که نام فرش تبریز و منطقه آذربایجان را  به اسم خودشان معرفی و بهره برداری های مختلف می کنند.


عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز افزود: در داخل کشور نیز در این سال ها کتاب هایی با عنوان «قالین» ، «رویای بهشت» و «قالی کاشان» به چاپ رسیده که برخی از قالی های دوره صفوی تبریز به نام کاشان و اصفهان و یا با نام کلی ایران معرفی شده است.


وند شعاری با اشاره به قدیمی بودن اطلاعات موجود در خصوص قالی تبریز و منطقه آذربایجان بر ضرورت گردآوری اطلاعات جدید برای تهیه نقشه جامع علمی فرش استان تاکید کرد.


رئیس دانشکده فرش دانشگاه هنر تبریز با بیان اینکه استاندارد مشخص و اجباری در خصوص مواد اولیه قالی وجود ندارد، گفت: تا زمانی که به صورت علمی در خصوص حل مشکلات تولید قالی اقدام نشود نمی توانیم انتظار افزایش کیفیت تولیدات خود را داشته باشیم .

 

لازم به ذکر است، هم اکنون نمونه های قدیمی فراوانی از قالی تبریز در موزه های معروف جهان مانند «آرمیتاژ» سن پترزبورگ ، «لوور» پاریس و «متروپولیتن» نیویورک ، «ویکتوریا و آلبرت» لندن و«پولدی پزولی» میلان از دوره های مختلف تاریخی نگهداری می شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار