به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، جلسه نقد و بررسی سریال کیمیا با حضور مسعود بهبهانی نیا، نویسنده سریال کیمیا و وحید قاسمی؛ استاد جامعه شناسی دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در این نشست، مسعود بهبهانی نیا؛ نویسنده سریال کیمیا در خصوص انتقادات وارد به این سریال گفت: هدف از ساخت این مجموعه بیان تاریخ نبوده است، بلکه هدف ساخت سریال بیان زندگی کیمیا در سه برهه قبل، حین و پس از انقلاب است.
وی مهم ترین نقد وارد به سریال کیمیا را عدم نمایش درست شخصیت کیمیا مطرح کرد و افزود: بر اساس نظر تهیه کننده سریال تصمیم گرفتیم برای تجلیل از شهید جهان آرا چند سکانس از این فیلم را به ایشان اختصاص دهیم و در ادامه حامد بهداد برای ایفای نقش در نظر گرفته شد.
نویسنده سریال کیمیا تصریح کرد: اما خانواده شهید نسبت به بازی حامد بهداد اعتراض کردند و اشتباه ما در این بخش این بود که از ابتدا نظر خانواده شهید را در خصوص این مسئله جویا نشدیم.
بهبهانی نیا در ادامه بیان داشت: بعد از اعتراض خانواده شهید جهان آرا، قسمت هایی از سریال که نام شهید جهان آرا بود را حذف کردیم و فقط نام محمد را گذاشتیم.
وی نبود شهرک سینمایی را یکی از مشکلاتی دانست که منجر به ایجاد مشکلات تصوری در این سریال شده است و افزود: اگر برای مثال خودروی ۲۰۶ که در دوران انقلاب دیده می شود، علت آن این ست که مجبور بودیم به دلیل نداشتن شهرک سینمایی، این سکانس ها را در خیابان بگیریم.
نویسنده سریال کیمیا در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: یکی از نقدهای وارد به این سریال، این بودکه چرا به دوران دفاع مقدس کم پرداخته شده است، و باید گفت ما در سریال کیمیا به اندازه ای به تاریخ پرداختیم که شخصیت اصلی فیلم از آن دوران عبور کند.
بهبهانی نیا در پاسخ به اینکه عده ای نیز می گویند در دهه ۶۰، طلاق مرسوم نبوده است، بیان داشت: در این سریال زنی را ترسیم کردیم که فهیم و مستقل بود و در برابر دروغ سکوت نکرد و زمانی که متوجه شد ارزش هایش با شوهرش متفاوت است، تصمیم گرفت از او جدا شود، پس این مسئله امر غیر عادی نبود و فقط مرسوم نبوده است.
وحید قاسمی؛ استاد دانشگاه اصفهان نیز در این نشست با اشاره به جنبه های مثبت سریال کیمیا گفت: شخصیت کیمیا در این سریال یک دختر دغدغه مند نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی و برای جوانان امروز الگوی مناسبی است.
وی با اشاره به اینکه سریال کیمیا ارزش های اصیل انقلاب را به خوبی به تصویر کشیده است، افزود: علاوه بر این، در سریال کیمیا یک خانواده سالم به نمایش گذاشته می شود که یکی از علت های جذب مخاطب در این سریال همین مسئله است.
استاد جامه شناسی دانشگاه اصفهان در خصوص نکات منفی سریال کیمیا تصریح کرد: یکی از نکات منفی این سریال نگاه به غرب است، نکته بعدی این است که در بعد از انقلاب فیلم بیشتر حول خانواده کیمیا بوده است.
قاسمی در پایان خاطر نشان کرد: استفاده صرف از اسامی ایرانی در فیلم یکی از نکات منفی سریال است و باید فرهنگ ایرانی و اسلامی را کنار هم قرار دهیم.