عبدالرضا کریمی، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در قم، با اشاره به فراز و نشیب جذب دانشجوی دوره دکتری گفت: باید در گزینش دانشجوی دوره دکتری عدالت آموزشی رعایت شود؛ از طرف دیگر شرایط پذیرش این دوره با دورههای دیگر متفاوت است.
وی با بیان اینکه دانشجوی دکتری در تحقیق و پژوهش نقش و اساسی دارد، افزود: ابزار کنکوری پذیرش دانشجوی دکتری به دلیل تولید فناوری و ثروت، ابزار مناسبی نبوده و شاید فردی در زمینه نظری توانمندیهای خوبه داشته باشد، اما در بخش پژوهش و تحقیق کارایی بالایی نداشته باشد.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی قم با بیان اینکه پتانسیلها و قابلیتهای دانشجوی دکتری به تنهایی از طریق کنکور سراسری قابلیت ارزیابی ندارد، گفت: از همین رو باید دستورالعمل و متدی برای پذیرش این دانشجویان در دانشگاهها وجود داشته باشد تا اینکه از میان افرادی که در آزمون اولیه گزینش شدهاند افراد با قابلیت بالاتر در زمینه تحقیق و پژوهش پذیرش شوند.
کریمی با تأکید بر نظام مند بودن عملکرد دانشگاهها در پذیرش دانشجوی مقطع دکتری خاطر نشان کرد: دانشجویان نباید تنها بر اساس شناختی که بر روی آنها وجود دارد، انتخاب شوند و این کار باید به صورت نظامند صورت گیرد.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی قم با بیان اینکه جذب دانشجویان بورسیه در دانشگاهها نیز باید به صورت هدفمند صورت گیرد، گفت: قبلاً وزات آموزش عالی کار بورسیه دانشجویان را انجام میدادند و این مسئله مبتنی بر نیاز دانشگاهها نبوده و اگر خود دانشگاهها اختیار جذب بورسیه دانشجویان را در اختیار داشته باشند میتوانند متناسب با نیاز و ضرورتهایی که دارند دانشجویان را بورس کنند.
وی با بیان اینکه در حالت کلان واگذاری اختیار جذب دانشجویان بورسیه به دانشگاهها خوب است، گفت: در این صورت دانشگاهها متناسب با نیاز و ضرورت خود دانشجو جذب میکند و جذب دانشجو تقاضا محور میشود.