به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در نشست هم اندیشی مدیران بین المللی دانشگاه ها که در دانشگاه شهید بهشتی درحال برگزاری است گفت: بالای 85 درصد نخبگان دانشگاه پشتیبان حرکت وزارت امور خارجه هستند و طی نظرسنجی که از هزاران نفر از اعضای هیئت علمی انجام شد ما همچنان درگیر یکسری چالش های اساسی در روابط بین الملل هستیم.
وی افزود: نظام آموزش عالی ما یک نظام بسته است که این مسئله به یک چالش تبدیل شده است نظام آموزش عالی ما از نظام تجاری اقتصادی ورزشی و فرهنگی ما نیز بسته تر است به همین دلیل تحقیق برای ما هزینه بر است و ما نمی توانیم دانش خود را به کشورهای همسایه بفرستیم. ناهنجاری های داخلی هم در سیستم ارزش گذاری ما به وجود آمده است.
سالارآملی در ادامه با اشاره به اینکه ظرفیت پذیرش محیط دانشگاهی ما باید تغییر کند گفت: باید در سطح همکاری های بین المللی فعالیت کنیم که یکی از آنها انعقاد تفاهم نامه هایی می باشد که به طور مثال به تازگی وزیر علوم با فرانسه این تفاهم نامه را به امضا رسانده است.
وی در ادامه بیان داشت: در 9 ماه اول امسال 7 وزیر و 93 رئیس دانشگاه مختلف دنیا در ایران برای بازدید حضور یافتند و 254 استاد ایرانی خارج از کشور به داخل کشور آمده اند و 1132 نفر استاد خارجی هم به کشور ایران عزیمت کردند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در ادامه بیان داشت: دانشگاه تهران 232 پروژه مشترک خارجی و دانشگاه های زنجان، یزد و گیلان بیشترین پروژه مشترک خارجی را داشتند همچنین 86 دوره مشترک با اساتید خارجی دانشگاه های زنجان، علامه طباطبایی و تهران به ثبت رسانده اند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: 3759 مقالات مشترک داشتیم و صادرات محصولات دانش بنیان 44 میلیون دلار بوده است.
در ادامه این مراسم با حضور سیدعباس عراقچی، معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم و حسین سالارآملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین المللی و محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی از دانشگاه ها و پژوهشکده ها و پارک های علم و فناوری برگزیده تیپ یک و دو تقدیر شد.
دانشگاه تهران برگزیده اول و برتر در فعالیت های علمی و بین المللی، دانشگاه فردوسی مشهد برگزیده اول و برتر در فعالیت های علمی و بین المللی در تیپ یک و در گروه دو دانشگاه زنجان و دانشگاه گیلان معرفی شدند.
همچنین پژوهشگاه مهندسی ژنتیک پژوهشگاه دانش های بنیادی و پارک علم و فناوری خراسان و پارک علم و فناوری لرستان برگزیدگان پژوهشی بودند که در این مراسم از آنها تقدیر شد.