گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ توکلی خطاب به لاریجانی گفت: «انتظار میرفت شما درباره تجمعات صورت گرفته در مقابل وزارت نفت و نحوه برخورد با این افراد تذکری دهید، دانشجویان در اعتراض به قراردادهای جدید نفتی مقابل وزارت نفت تجمع کردند، البته من قبول دارم باید برای این تجمع مجوزی اخذ میکردند که متأسفانه این اقدام صورت نگرفت، ولی اهمیت قرارداد نفتی به حدی بالاست که اگر دهها تظاهرات سراسری برای آن انجام شود، باز هم کافی نیست»
برخوردی که با منتقدین دانشجو در مقابل وزارت نفت صورت گرفت و سخنان این نماینده مجلس، یک اصل را در ذهن تداعی میکند که آن هم حساسیت مردم و مجلس، هر دو، نسبت به موضوع مهم قراردادهای نفتی است؛ ضمنا در ۲۸ دی ماه بود که هیات دولت از منتقدین دعوت کرده بود که نقدهای خود را نسبت به قراردادهای نفتی اعلام کنند؛ حال سوال پیش میآید با این وجود چرا با منتقدین که دانشجو بودند اینگونه برخورد شد؟ چرا مجلس به صورت تام در این موضوع در کنار مردم قرار نگرفت؟ و اگر تجمع نباشد چه مجال دیگری را دولت برای انتقادی که خود به آن دعوت کرده فراهم آورده است؟
امین محمدی، مسئول سابق بخش علمی بسیج دانشجویی دانشگاه گلستان و از فعالین دانشجویی این استان در پاسخ به این پرسشها اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی در برخی موارد مانند تصویب برجام، با آن مقدار احتمال نفوذ، در کمتر از ۲۰ دقیقه اقدام میکند و در برخی موارد مانند موضوع قراردادهای نفتی، ممکن است مدتها فقط در اندیشه تصمیم گیری باشد. محمدی به انتخابات پیش رو و فضای حاصل از این مسئله اشاره کرد و متذکر شد: دلیل دیگر عدم اقدام عملی مجلس نیز میتواند به دلیل جو سیاسیِ بوجود آمده باشد؛ متأسفانه کشور در شرایط حاضر دچار یک هرج و مرج شده که به جای حرکت به سمت یک هدف خاص در سردگمی انتخاباتی به سر میبرد.
وی سردرگمیهای فعلی را نشأت گرفته از حاشیه سازیهای سیاسی خواند و تصریح کرد: به نظر بنده این دولت از آنجاییکه مبنای کار خود را بر مذاکرات گذاشت از توجه به سیاستهای داخلی ناتوان مانده، اما این سردرگمی یک منشأ دیگر نیز دارد و آن هم عدم توجه و عنایت کافی و درست به فرمایشات ولی فقیه است که قطعا باید تمامی سیاستهای اتخاذ شده در این نقطه با یکدیگر همسو شوند.
مریم مجلسی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی خواهران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز عدم همراهی مجلس را به جو سیاسی بوجود آمده از فعالیت احزاب و جناحها ارتباط داد و گفت: به نظر من در حال حاضر آنقدر کشمکشهای زرگری سیاسی زیاد شده است که با نگاه خوشبینانه میتوان گفت، مجلس، نگران نفوذ بوده و فعلا موارد دیگر را کنار گذاشته است! مجلسی به هشدارهای زاکانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با همین قراردادهای نفتی اشاره کرد و متذکر شد: البته نقد به تمام مجلسیان هم وارد نیست و برخی از نمایندگان اگر نبودند همین خبرهای یهویی را نیز نمیشنیدیم!
مریم محمودی، مسئول بسیج دانشجویی حضرت رقیه (س) در خوابگاه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز به فضای ملتهب انتخاباتی و عدم توجه به دیگر مسائل مهم کشور نظیر قراردادهای نفتی از سوی مجلس، خاطرنشان کرد: متأسفانه نمایندههای عزیز ملت، به جز یک عده خاص و معدود، مجلس را از خانههای خود امنتر میدیدند و بعضا شاهد خواب آنان نیز در صحن علنی مجلس بودهایم! وی تأکید کرد: البته مذاکرات و توجه بیش از اندازه به سیاست خارجه نیز توان مجلس را تا حدود زیادی معطوف به خود کرد؛ من گمان میکنم تا پیش از این مذاکرات هدف در سیاست داخلی واضحتر بود اما اکنون یک سردرگمی در اتخاذ سیاتهای داخلی بوجود آمده، به گونهای که مبادا سیاست خارجی را به نوعی تحت الشعاع قرار بدهد.
این فعال دانشجویی در رابطه با دعوت دولت از منتقدین به قراردادهای نفتی در ۲۸ دی نیز گفت: شاید منظور هیأت دولت از منتقدین، قشر جوان و تحصیل کردهی کشور نبود که همه چیز را مو به مو بررسی میکنند و تقریبا دغدغهی آنها از بقیهی اقشار جامعه بیشتر است و یا شاید منظور دولت انتقادی بی سر و صدا بود تا فقط اجازهی انتقاد در دولت اعتدال زیر سوال نرود.
محمودی همچنین ابراز کرد: شاید از نظر هیات دولت، دانشجو راهکار صد روزه حل کردن مشکلات اقتصادی را بلد نیست و متوجه نیست که چنین قراردادهایی باید صورت بگیرد، به نظر میآید از نظر دولت این قشر تحصیل کرده صلاحیت بررسی این اتفاق صد روزه را ندارد!
مجلس کشک...دولت نفت مفت فروش برید به درک،رسانه ها مردم را بیدار کنید انتظاری از آقایان دولت و مجلس نمیرود.(البته به غیر بعضیهاشون)