به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، سید محمد رضا آقایی، مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد امروز در این مرکز گفت: یکی از اولویت های ما در راستای پیشگیری در خصوص مادران باردار است که این آمار روز به روز افزایش پیدا می کند.
وی افزود: 99 درصد مادران مبتلا به دیابت بارداری، ملزم به دریافت انسولین هستند؛ اما سهل انگاری مادر، ارجاع ناکافی بیمار و عدم مراجعه مادر باردار به متخصص غدد جهت کنترل قند خون، زمینه ساز شیوع این بیماری در بین ماردان باردار است.
مدیر مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: صرف مراجعه به متخصص زنان و زایمان، جهت کنترل دیابت در زمان بارداری کفایت نمی کند و مادرانی که سابقه دیابت خانوادگی، تولد نوزاد با وزن بالا دارند و یا دچار چاقی و اضافه وزن هستند، در معرض این بیماری در دوران بارداری قرار دارند به طوری که دیابت 10درصد این افراد ماندگار شده و شانس ابتلا به دیابت در 30 درصد این افراد پس از زایمان، افزایش می یابد .
آقایی در ادامه با اشاره به اینکه تشخیص 50 درصد مبتلایان به دیابت، زمانی صورت می گیرد که این افراد علائم واضحی ندارند، گفت: بروز این بیماری در این افراد معمولا به شکل افت قند خون، تهوع و استفراغ ، خود را نشان داده و نهایتا عوارض متعددی برروی چشم، قلب و کلیه ایجاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: بزودی با تجهیز این مرکز به دستگاه آنژیوگرافی چشم، لیزر و oct، کلینیک تخصصی و وفوق تخصصی منحصر به فرد چشم پزشکی در این مرکز نیز راه اندازی می شود.
مدیر مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان بیان کرد: راه اندازی کلینیک زخم پای دیابتی با ارائه خدمات نوین درمانی، مدرسه خانوادگی دیایت جهت اعضای خانواده، غربالگری رایگان کارکنان 80 اداره، ارائه تجهیزات پزشکی مورد تایید همراه با تخفیف و راه اندازی کلینیک دندانپزشکی با تعرفه دولتی از جمله اقدامات این مرکز است.