به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از قم، نشست پخش و نقد فیلم مستند «مهجور» ساخته جواد یقموری، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه، با حضور و نقد حجتالاسلام مهراب صادقنیا، عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
در ابتدا مستند مهجور با موضوع شناخت عموم مردم نسبت به پیامبر اکرم (ص) و شرکت در مناسک آیینی پخش شد. سپس یقموری تهیه کننده مستند به ارائه توضیحاتی درباره هدف از ساخت و نتیجهگیری از محتوای این مستند پرداخت.
در ادامه، مهراب صادقنیا، عضور هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب به با ارائه توضیحاتی جامعهشناختی در خصوص اعتقادات و مناسک دینی گفت: در نامگذاری این مستند یک داوری وجود دارد و معنای آن، این است که پیامبر اکرم (ص) آنگونه که هست، شناخته شده نیست.
وی افزود: این پارادایم یک پارادایم پوزیتیویستی است. در بررسی دینی یک جامعه یا گروه باید پنج بعد را در نظر گرفت که عبارتند از بعد اعتقادی، بعد مناسکی، بعد تجربی، بعد فکری و بعد پیامدی. هدف این مستند معطوف به بعد فکری است و آگاهی کنشگران را درباره آگاهی دینی میپرسد و به زبان بیزبانی میخواهد نشان دهد که این آگاهیها ناکافی و نادرست است. همچنین این پاسخها نشان میداد که مردم به نوعی دینداری مناسکی اعتقاد دارند.
در پایان صادقنیا به همراه تهیه کننده مستند به سؤالات دانشجویان حاضر در جلسه پاسخ گفتند.