کد خبر:۴۷۱۱۵۶

جلسه نقد فیلم «محمد رسول الله» در پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی برگزار شد

نقد فیلم «محمد رسول الله» ساخته مجید مجیدی در مسجد دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی پردیس شهید بهشتی با حضور محسن بدرقه و رضا وحید از منتقدان سینما در جمع دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، نقد فیلم «محمد رسول الله» ساخته مجید مجیدی شب گذشته در مسجد دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی پردیس شهید بهشتی با حضور محسن بدرقه و رضا وحید از منتقدان سینما در جمع دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.

 

در این جلسه محسن بدرقه گفت: این فیلم از لحاظ کاربردی تمام جامعه را در برگرفت؛ اما در سکانس اول که با متولد شدن پیامبر شمشیرها کشیده شد و حوادثی که رخ داد نماد این است که قدرتی دیگر خواهد آمد و همچنین نشان دهنده خشونت بود و علاوه بر آن، این فیلم جاهلیت آن زمان و زنده به گور کردن دختر ها را به درستی نشان نداد.

 

وی با بیان اینکه چیزی به عنوان سینمای دینی وجود ندارد و سینمای دینی از اساس اشتباه است، افزود: دین مرتبه بسیار بالایی دارد و فقط باید از روی منبر گفته شود، وقتی دین را وارد سینما می‌کنیم باید هم دین و هم سینما را به خوبی بشناسیم.

 

این منتقد سینما بیان داشت: نگاه کردن این فیلم چیزی را به ما اضافه نمی‌کند و علاوه براین، فیلم ادعای جهانی دارد؛ ولی ادعاهایش عقیم می‌شود و همچنین چیزی به عنوان اسلام در این فیلم نداریم و فقط بیان یک سری از خاطرات است.

 

بدرقه با بیان این که یک فیلم باید شخصیت داشته باشد، گفت: ایراد مهم این فیلم این است که روابط بین اشخاص را نمی‌توانستیم ببینیم یعنی اگر خالی از ذهن به دیدن فیلم می رفتیم هیچی نمی‌توانستیم تشخیص بدهیم و یک سری پلان ها در فیلم بود که اصلا ربطی به تاریخ اسلام نداشت.

 

وی در ادامه گفت: مشکل دوم این فیلم عدم وجود روایت است و این فیلم فقط جلوه های ویژه دارد در واقع شامل کلیپ ها و موسیقی زیباست و ببینده به جای اینکه مقهور محمد (ص)و اسلام شود مقهور این تصاویر می‌شود.

 

این منتقد سینما با بیان این که در این فیلم از المان‌هایی از جمله نور که نشانگر حضرت مسیح است استفاده کرد، افزود: صحنه تولد پیامبر(ص) نیز مانند صحنه تولد مسیح است، همچنین چطور فردی که با پیامبر(ص) دشمنی عمیق و قصد کشتن ایشان را داشت با دیدن آب و غذا پیرو پیامبر می‌شود!

 

بدرقه در ادامه گفت:  واقعه سپاه ابرهه یک اتفاق بزرگ بوده ولی فقط صحنه اکشن این واقعه نشان داده می‌شود.

 

این منتقد سینما افزود: مجید مجیدی یک لطمه بزرگ زد که صحنه ماهی‌ها در آخر فیلم که صحنه عشق خودش بود را وارد زندگی پیامبر(ص) کرد و علاو ه بر این خوب نیست که دوربین از شخصیت در فیلم قوی تر باشد که این در واقع توهین به شخصیت است که در این فیلم این گونه بود.

 

بدرقه بیان داشت: در این فیلم بدی ابوسفیان وخوبی ابوطالب به خوبی نشان داده نمی‌شود ولی ساموئل یک فرد بسیار قوی معرفی می‌شود.

 

وی در پایان سخنان خود گفت: فیلم بردار ایتالیایی این فیلم، فیلم بردار فیلم های جنسی می‌باشد و کسی که موزیک این فیلم را می‌سازد، فردی است که خدا را قبول ندارد.

 

در ادامه این جلسه رضا وحید نیز افزود: هر هنرمند یک سری تعهدهایی احساس می کند در واقع هنرمند پزشک افکار آن ملت است که آینده و گذشته را ببیند و فیلم پیامبر(ص) در شرایطی ساخته شد که در جهان از اسلام بد می‌گویند و از پیامبر(ص) کاریکاتور می‌کشند.

 

وی بیان کرد: مشکل اصلی ما در سینما این است که همه فیلم های ما به جای اینکه دغدغه اندیشه داشته باشند دنبال جلوه های ویژه و کلی گویی در فیلم هستند.

 

وحید گفت: خط اصلی روایت باید در فیلم های امامان و معصومین مشخص باشد یعنی فقط یک تک قسمت را نشان دهد و کلی گویی صورت نگیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار