به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی با حضور زوجین ششمین کاروان ازدواج دانشجویی نوزدهمین دوره طرح ملی همسفر تا بهشت امروز در تالار اجتماعات هتل خورشید تابان مشهد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حورایی با بیان این نکته که پنج ویژگی زندگی استاندارد را در زندگی فرا بگیرید و در عمل این ویژگیها را در زندگی به کار برید، گفت: داشتن آگاهی در دین و به کار بردن بیانات دین اسلام در زندگی اولین مهمی است که جهت داشتن زندگی آرام باید به آن مجهز شوید.
پنج ویژگی یک زندگی استاندارد را یاد بگیرید
وی دومین ویژگی یک زندگی آرام را احترام گذاشتن زن و شوهر به یکدیگر و محترم دانستن جایگاه زن و شوهری دانست و تصریح کرد: نرمی و مدارا داشتن، اعتدال در خرج کردن و اصلاح عیوب خود پنج ویژگی مهم در زندگی است که باید این رفتارها را فرا گرفت و در زندگی به کار گرفت.
در ادامه دانشجویی با طرح این سئوال که همسر من در گروههای شبکههای اجتماعی حضور دارد و من متوجه شدم با برخی خانمها در گروه دارای رابطه عاطفی است، از حورایی چگونگی برخورد با این معظل را خواستار شد که وی در پاسخ، گفت: من با شما موافق هستم که شبکههای اجتماعی بلای خانمان سوزی است که گریبانگیر افراد بسیاری شده است.
وی ادامه داد: در ابتدای عضو شدن در گروههایی که وجود افرادی از جنس مخالف در آن وجود دارد همه فکر میکنند توان مدیریت خود و رفتار در این گروه را فرا گرفتند؛ اما کم کم تبریک صبحهای پرتقالی تبدیل به تبریک روز تولد و شکل گیری یک ارتباط نادرست خواهد شد.
حورایی بیان داشت: برای من نیز هر روز صبح تعداد زیادی گروه ارسال میشود که یا باید در آنها عضو شوم و یا من را در آن عضو کردهاند که من در همان ابتدای خود را از این گروهها حذف میکنم زیرا زندگی دارم و به همسر و زندگی خود متعهد میباشم.
این کارشناس مسائل تربیتی خطاب به مردانی که با درگیر کردن خود در شبکههای اجتماعی بی مهری و ناحقی را به زن خود تحمیل میکنند، گفت: این رفتار مردان مصداق ظلم به همسر است و هم در این دنیا موجب بی اعتمادی و ایجاد تنش میان شما و همسرتان خواهد شد و هم در آن دنیا باید پاسخ گویی بیمهری صورت گرفته در حق همسر خود باشید.
وی برقراری رابطه عاطفی با دختران و زنان دیگر در شبکههای اجتماعی را موجب از میان رفتن خیر در زندگی شخصی دانست و با انتقاد از مردانی که این رفتار را در زندگی انجام میدهند، متذکر شد: برکت و خیر از زندگی زوجینی که یک نفر از این دو در حال برقراری رابطه عاطفی با فردی غیر از همسر خود است خواهد رفت و این مسئله تعهد همسر به زندگی خود را زیر سئوال میبرد.
حورایی در ادامه زنان را خطاب قرار داد و افزود: خانمها نیز بدانند این عیب همسر خود را که مدام در شبکههای اجتماعی است هرگز با انتقاد مداوم بر روی او نیاورده بلکه اگر روزی یک ساعت کمتر سراغ شبکههای اجتماعی رفت این حرکت وی را مورد تقدیر قرار دهید.
از هر 10 مراجعه به مشاوره شش مشاوره آسیب دیده از شبکههای اجتماعی هستند
جوادی با بیان این نکته که در مراجعات زوجهای دانشجو از هر 10 مراجعه شش تای آن در مورد مشکلات حضور زوجین در شبکههای اجتماعی و حس خیانت در این خصوص است، گفت: این رفتار موجب بالا بردن حس بیاعتمادی میان زن وشوهر میشود و هیچ وقت نمیتوان از زوجین خواست تا در خصوص این رفتار همسر خود بی تفاوت باشند.
وی ادامه داد: شکل گرفتن حس بی اعتمادی فضای کنترل همسر را در منزل ایجاد میکند که این نیز مقدمات مشکلات بزرگ تری را به دنبال خواهد داشت، بهترین کار مدیریت مدت زمان حضور در شبکههای اجتماعی است و فکر کردن به این نکته که نباید لحظات بودن در کنار همسر را به بودن در این شبکهها ترجیح داد.
تمرین بی تفاوتی در کاهش زود رنجی همسر تاثیر دارد
جوادی در پاسخ به این سئوال گفت: تلاش کنید که رفتارهایی که موجب رنجش و تحریک همسر زود رنج شما میشود انجام ندهید و دوم این که برای زودرنج نبودن باید تمرین بیتفاوتی کنید و در تمرینهای مکرر در اتفاقات مختلف مهارتهای عبور از کنار مسائلی که شما را رنج میدهد بیاموزید.
در ادامه این نشست یکی از زوجین با طرح این سئوال که از کجا میتوان فهمید همسرم من را دوست دارد؟ از عدم ابراز علاقه همسر به خود گله کرد که حورایی در پاسخ به این سئوال، گفت: عمدتا مردان به دلیل ندیدن مهرورزی میان پدر و مادر خود هنر این رفتار را نیاموختند.
وی ادامه داد: مهرورزی زن و شوهر امری اکتسابی است که باید مرد و زن بیاموزند؛ اما این نکته نیز دارای اهمیت است که اگر مردی در ابراز علاقه خود به همسرش ناتوان است دلیل بر دوست نداشتن زن نیست بلکه دلیل بر عدم توان این ابراز است که البته کار سختی نیست.
جوادی در پاسخ به این سئوال گفت: لطفا مردان به خانم خود بگویند«دوستت دارم، تو زندگی من هستی، آرامش من در کنار تو شکل گرفته» و غیره زیرا بسیاری از مشکلات در گفتن این کلمات قابل هضم است و شاید باید گفت ظلم مضاعف مردان به همسر خود در همین نگفتن کلمات با محبت است.
وی ادامه داد: هنگامی که رسوی خدا(ص) به گفتن کلمه دوستت دارم به زنان در 1400 سال قبل تاکید دارند این بسیار سخت و نپذیرفتنی است که جوان این دوره نتواند ابراز محبت خود به زنش را با این دو کلمه بیان کند.
در ادامه حورایی در پاسخ به این سئوال که راههای درمان زود رنجی چیست؟ گفت: علت اصلی زودرنجی در تمام جهان این است که افراد دارای توقع نسبت به اطرافیان هستند.
وی ادامه داد: هنگامی که شما کاری را برای شوهر و یا افراد خانواده و اقوام خود انجام میدهید در حقیقت به این دلیل که انتظار دیده شدن و جبران آن کار را دارید با کمترین کم توجهی به هم ریخته و رنج میبرید.
این کارشناس مسائل تربیتی با تاکید بر این نکته که کار را برای خدا و این که خوب است انجام دهید، افزود: زن و شوهر برای یکدیگر کاری را انجام ندهند بلکه تمام اعمال مثبت خود را با این نیت که خوب است و خدا دوست دارد انجام داده تا اگر همسر شما این رفتار را ندید دلخوری به دل راه پیدا نکند.
در ادامه دانشجویی در خصوص راه کارهای بالا بردن ظرفیت روانی زن و شوهر در امور زندگی سئوال کرد که حورایی در پاسخ، گفت: پنج راه کار راهبردی جهت صبور شدن و دوری از عصبانیت وجود دارد که اولین آن پذیرش انسانها همان گونه که هستند میباشد.
پذیرش همسر در پایین آوردن عصبانیت زن و شوهری بسیار تاثیر دارد
وی ادامه داد: عمده دلایل عصبانیت به خاطر عدم پذیرش همسر به دلیل ایراداتی است که ما در او پیدا کردهایم و این غلط است، زیرا هر انسانی دارای جنبههای مثبت بسیاری است که ما باید با همین عیوب و نقاط قوت در کنار هم، همسر خود را بپذیریم.
این کارشناس مسائل تربیتی خاطر نشان کرد: در کنار پذیرش همسر که نتایج فوقوالعاده دارد پایین آوردن توقعات نکته دوم و حمل بر صحت و احسن گذاشتن درفتار همسر نیز نکته سومی است که بسیار دارای اهمیت است.
حورایی تاکید کرد: مدام اتفاقات اطراف زندگی خود را حمل بر اشکال، ایراد، کنایه و بدبینی خود به رفتار دیگران نگذارید و از هر اتفاقی جنبه مثبت آن را برداشت کنید.
وی فکر کردن را چهارمین عامل کاهش عصبانیت در زوجین دانست و تصریح کرد: گاه این سئوال را از خود بپرسید که در عوض این همه فریاد زدن و عصبانی شدن چه به دست آوردم؟ و با توجه به این که در فریاد و عصبانی شدن تخریب هست؛ اما آبادانی خیر این فکر کردن شما را به کمتر عصبانی شدن خواهد رساند.
این مشاور خانواده مجاورتها را موجب مشابهتها دانست و افزود: در صورت که فردی عصبانی هستند بهتر است با افراد صبور در طول زندگی خود معاشرت داشته باشید زیرا اگر در عین عصبانیت با افراد عصبانی ارتباط داشته باشید بر شدت عصبانی بودن شما افزوده میشود پس بهتر است معاشرتهای خود را با افرادی که دارای شاخصه بد رفتاری شما نیستند تنظیم کنید.
در ادامه یکی از زوجین وابستگی و عشق زیاد به همسر خود را مورد سئوال قرار داد که حورایی در پاسخ به این سئوال، گفت: مراقب باشید دوست داشتن و علاقه زیاد شما به همسرتان موجب وابستگی شما به او نشود زیرا در این صورت موجبات اذیت همسر و خودتان را به دنبال دارد.
عامل اصلی تخریب کنندگی عاطفه زن و شوهری، بحث و جدل است
زوجه ای با اشاره به مدت شش ماه عقد خود با طرح این سئوال که رفتار همسر من در این مدت تغییر کرده و من را مثل سابق دوست ندارد خواستار پاسخ شد که حورایی، تصریح کرد: یکی از عوامل به شدت سرد کننده در رابطه زن و شوهر و عامل اصلی تخریب کنندگی عاطفه زن و شوهری، بحث و جدل است.
وی ادامه داد: در ابتدای هر مشکلی اولین سئوال شما این باشد که من چه کردهام همسرم این گونه رفتار میکند؟ و علت مشکل را در خود جستجو کنید.
حورایی افزود: اگر در زندگی با گفتگو به جایی نرسیدید هرگز در جدل و بحث به دنبال آن نباشید زیرا نتیجه جدل تخریب عاطفی و حرمت شکنی میان زن و شوهر است.
این مشاور خانواده تاکید کرد: رفتارهایی که ممکن است موجبات سرد شدن همسر شما را به دنبال داشته باشد پیدا کنید و خودتان را برای همسرتان جذاب کنید.
حورایی در پاسخ به این سئوال که زوجین تا چه اندازه در نحوه پوشش همسر خود حق دخالت دارند، گفت: باید در حد نظردهی این دخالتها صورت بگیرد؛ اما این نکته را در نظر داشته باشید که همسر شما چه چیز را دوست دارد و تلاش کنید باب دل او لباس بپوشید.
وی ادامه داد: امام باقر(ع) روزی لباس رنگ قرمز پوشیدند که موجب تعجب صحابه ایشان شد که در پاسخ به این تعجب فرمودند «همسرم این رنگ لباس در تن من را دوست دارد».
پنج راه کار برای کم کردن شک زن و شوهر به یکدیگر
در ادامه این نشست، حورایی در پاسخ به سئوال زوجی که شک زیاد همسرش در امور زندگی را موجب رنجش خود عنوان کرده بود، گفت: پنج را برای از میان بردن شک وجود دارد که اولین آن گزارش دهی همسران به یکدیگر جهت خاطر جمع بودن یکدیگر است.
این کارشناس مسائل تربیتی ادامه داد: عدم پنهان کاری در زندگی دومین عامل مهم در از میان بردن شک است و در این خصوص زن و شوهر مراقب رمز گذاشتن بر روی گوشی خود باشند زیرا برخی رفتارها خود شک برانگیز است.
حورایی تجدید نظر در معاشرتها پس از ازدواج را عامل سوم در از میان بردن شک در زندگی دانست و افزود: پس از ازدواج زن و شوهر در معاشرت خود با دوستانی که دارای رفتارهای پرخطر و نامناسب هستند تجدید نظر کرده و ارتباط خود با این افراد را قطع کنند.
وی تجدید نظر در وضع ظاهری و قبول محدودیتهای اعمال شده از سوی همسر را چهارمین و پنجمین نکته در باب کاهش شک در میان زن و شوهر دانست و گفت: اگر همسر شما برای شما محدودیتی قرار داد در این خصوص مخالفت نکنید تا شک او بیشتر نشود.
پس از بچه دار شدن شما یر سفره روزی فرزند خود مینشینید
در پایان زوجی با طرح این سئوال که زمان فرزند آوری چه زمانی است خاطر نشان کرد: نکته ابتدایی در این مورد رضایت زن و شوهر برای فرزند آوری است و نباید یکی از زوجین بر اساس علاقه خود شرایط فرزند دار شدن را ایجاد کند.
حورایی متذکر شد: نکته دوم مسئولیت پذیری زن و شوهر و قبول پدر و مادر شدن است و نکته سوم این حقیقت است که علم کردن مشکلات اقتصادی برای بچه دار شدن یک طنز کمدی تلخ است که برخی باتکیه بر آن از فرزند دار شدن فرار میکنند.
وی ادامه داد: خداوندی که بچه را در شکم مادر غذا میدهد و پس از تولد در سینه مادر برایش روزی میگذارد قرار نیست فرزند شما را در دست شما رها کند تا شما روزی او را بدهید بلکه گشایشهای مالی پس از بچه دار شدن شما را بر سر سفره نوزادی مینشاند که شما خیال میکنید از تلاش شما این روزی آمده است.
این مشاور خانواده در پایان یادآور شد: در فرزند آوری و زیاد بچه دار شدن تلاش کنید و نگران تربیت فرزند خود نباشید، شما وظیفه پدری و مادری خود را انجام داده و رزق حلال به خانه ببرید فرزند شما تربیت را خودش پیدا خواهد کرد.