به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور امشب در گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم حضور یافت.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور ضمن تبریک به مناسبت ایامالله دههفجر، گفت: خداوند بزرگ را برای این همه نعمت به ملت بزرگ ایران که پیروزی انقلاب اسلامی، پیروزی در دفاع مقدس و موفقیت در صحنه مذاکرات هستهای را به دست آوردند، شاکر هستیم.
وی ادامه داد: به خاطر شرایط نو در تعامل با جهان در شرایط جدید که همه کوششگران اقتصادی و اجتماعی در آن سهیم هستند نیز باید به مردم ایران تبریک گفت.
رئیسجمهور تصریح کرد: این ایام بسیار خاطرهانگیز است که همه منتظر آمدن امام(ره) بودند که با اتکا به لطف خداوند و وحدت و اتحاد و رهبری امامخمینی(ره) پیروزی عظیمی برای تاریخ این سرزمین رقم خورد و امروز باید از این فرصت به دست آمده بهرهبرداری کنیم.
روحانی در پاسخ به سوالی درباره اینکه شما از همراهان امام(ره) در پاریس بودید. کمی درباره حال و هوای آن زمان بگویید، پاسخ داد: من در هر دو سفر امام(ره) که در نوفللوشاتو بودند، حضور داشتم و آنجا عظمت ملت ایران و ارزشی که برای رهبری انقلاب آن قائل بودند را با سفرهای طولانی که خبرنگاران و مردم سایر کشورها برای دیدن امام(ره) میآمدند، میدیدم.
وی با بیان اینکه آن روزها، روزهای فراموش نشدنی بود، ادامه داد: این سفر هم اتفاقا در همان ماه بهمن اتفاق افتاد و شاهد عظمت ملت ایران بودم.
رئیس دولت یازدهم تصریح کرد: یکی از اهداف دولت یازدهم از همان ابتدا نشان دادن چهره واقعی ملت بزرگ ایران به جهانیان بود، ملتی که در سالیان گذشته به آنها ظلم شده بود.
روحانی با بیان اینکه صهیونیستها و مستکبران از ملت ایران چهرهای خشن ساخته بودند، ادامه داد: با این فضاسازی که برای کشورهای منطقه ایجاد شده بود یک ایرانهراسی شکل گرفته بود که ما تلاش کردیم چهره واقعی ملت ایران را به جهان معرفی کنیم.
وی ادامه داد: مردم ایران، مردمی بسیار با فرهنگ، با اخلاق، با مدارا و با تحمل بالا هستند که انقلابی بدون خونریزی انجام دادند.
رئیسجمهور تصریح کرد: کدام ملت است که گل را در تفنگهایی بگذارد که به سمت آنها تیراندازی میکند و انقلاب ایران، انقلابی بود که همه را جذب خود کرد و ما امروز تلاشداریم چهره واقعی مردمی که اهل منطقه و مدارا هستند و تهدیدی برای کسی و یا منطقه نیستند را به جهانیان بشناسانیم.
روحانی ادامه داد: امروز دنیا به گونهای دیگر به ما نگاه میکند و چهره مردم آشکار شده و این یکی از موفقیتهای دولت بعد از اجرای برجام است و یکی از اهداف دیگر رفع ایرانهراسی است که به آن دست پیدا کردیم.
وی افزود: در واقع تلاش ما برای برچیدن حصاری است که دور کشور ما به وجود آوردهاند و از بین بردن فشارهایی است که به ایران وارد میکردند که در همین راستا برخی از همسایگان ما را نیز با خود همراه کرده بودند است.
رئیس دولت یازدهم ادامه داد: حتی ما اگر میخواستیم با همسایگانمان مراودات بانکی داشته باشیم، نمیتوانستیم یا در بحث نفت پس از اینکه میخواستیم حتی یک بشکه نفت اضافهتر بفروشیم،نمیتوانستیم، که این براساس اتهامات واهی که به ملت ایران میزدند نوعی حصار بود.
روحانی با بیان اینکه یکی از اهداف مهم برداشتن دیوار مخوف ایرانهراسی و اتهامات واهی که به ایران درباره تهدید بودنش برای صلح و امنیت جهانی وارد میشد، بود، ادامه داد: یکی از اهداف مهم در برجام این بود که مردم در رفاه بیشتر باشند، معیشت مردم یکی از اهداف ما بود. اگرچه می خواستیم قطعنامهها لغو و حقوق هستهای ما به رسمیت شناخته شود و یکی دیگر از اهداف دولت برداشته شدن تحریمهای ظالمانه بود.
وی با تاکید بر اینکه ما نیازمند تعامل با جهان و واردات و صادرات هستیم، تصریح کرد: یکی از شرایط رفاه و رشد و توسعه تعامل با جهان است. اگرچه اساس باید بر فعالیت داخلی باشد.
رئیسجمهور با بیان اینکه برای پیشرفت در تمام زمینهها امید ما به مردم است، ادامه داد: با کمک این مولفه در برابر هر مشکلی فائق میشویم، با این مولفه بود که در گذشته در برابر استکبار ایستادگی و مقاومت کردیم و در مذاکرات نیز موفق بودیم.
روحانی با اشاره به اینکه در مذاکرات هستهای همه قوا دست به دست هم دادند و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب نیز راهگشا بود، گفت: اکنون شرایط نو ایجاد شده که همه باید از آن شرایط استفاده کنند.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه زمانی مردم اثر برجام را در زندگی خود میبینند؟ گفت: همه امید ما به مردم است و چشم ما به تلاش آنهاست. دولت معتقد است بازیگر اصلی در صحنه اقتصادی و سیاسی مردم هستند که باید کار به دست کاردانان سپرده شود. رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر این امر که امور باید به مردم واگذار شود، تاکید داشتهاند.
وی ادامه داد: مردم هستند که مسئولان را برمیگزینند و در برابر بیگانگان ایستادگی میکنند و مسیر را برای فعالیت جوانان خودشان آمده میکنند. دولت تنها قرار بود موانع را بردارد که بعد از برجام برخی از موانع را برداشتیم.
روحانی با بیان اینکه ملت ایران دیواری که دربرابر خود میدید را با مقاومت و ایستادگی و رهنمودهای رهبری و تلاش دولتمردان از روبروی خود برداشت، افزود: قوای سهگانه دست به دست هم دادند تا موانع برداشته شود، حتی مقام معظم رهبری نیز فرمودند تحریمها مشکلاتی ایجاد کرده، اگرچه 40 درصد مشکلات تنها به تحریمها مربوط بود و 60 درصد مشکلات به تحریمها ربطی نداشت و به مسائل داخلی باز میگشت.
رئیسجمهور با بیان اینکه امروز اشتیاق سایر کشورها برای سرمایهگذاری در ایران را شاهد هستیم، گفت: این موضوع هم برای کشورهای غربی ثابت شده که مردم ایران، مردمی خوب، با فرهنگ، دارای جوانان تحصیل کرده و با انرژی و جایگاه استراتژیک دارد که این مولفهها اشتیاق آنها را برای آمدن به ایران زیادتر کرده است.
روحانی با تاکید بر اینکه دولت حمایت خود را از کارآفرینان انجام میدهد، افزود: در سفرهای اخیر به اروپا اعضای دولتمردان محدود بودند و جمعیتی از صنعتگران و بخش خصوصی همراه اعضای دولت به این سفر آمده بودند که شاید برای اولین بار باشد که رئیس دولت به کشور اروپایی رفت و تعدادی از مدیران بخش خصوصی همراه وی به سفر میرفتند، حتی آنها در شامی که مهمان نخستوزیر ایتالیا بودیم، حضور داشتند.
رئیس دولت یازدهم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قراردادهایی که در سفر اروپایی امضا شد، کشور ما تبدیل به مصرفکننده میشود یا در جهت تسخیر بازارهای جهانی خواهد بود؟ گفت: بعد از برجام یک خطری وجود دارد و آن این است که برگردیم به شیوه سابق که نفت بفروشیم و واردکننده باشیم، اگرچه واردات در کالاهای سرمایهای و اساسی اشکالی ندارد، اما واردات کالاهایی که کشور قدرت تولید آن را دارد، اشکال دارد.
وی ادامه داد: امروز کاهش قیمت نفت به ما فشار وارد کرد، اگرچه این کاهش قیمت یک فرصتی برای ما ایجاد کرد تا کم کم از یک اعتیاد غلط که اقتصاد ما داشت و خطرناک هم بود قدم به قدم فاصله بگیریم. در بودجهای که امسال به مجلس ارائه شده، تکیه ما به نفت 25 درصد است، یعنی 75 درصد بودجه غیرنفتی است.
روحانی افزود: زمانی حوادثی اتفاق میافتد که انسان را وادار میکند زودتر از موعد به هدف خود برسد، به طور مثال در جنگ کسی به ما سلاح نمیداد، اما شرایط ما را وادار کرد سریعتر به هدف خود برسیم. در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در این موضوع تاکید شده که باید قدم به قدم از وابستگی به نفت فاصله بگیریم، حتی از خامفروشی نیز باید جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه نباید بگذاریم حتی بعد از بالا رفتن قیمت نفت به وضعیت گذشته بازگردیم، ادامه داد: باید اراده ما این باشد که حتی اگر قیمت نفت بالا رفت اتکای ما به صادرات غیرنفتی باشد.
رئیسجمهور ادامه داد: در شرایط جدیدی که ایجاد شده، رئیسجمهور روسیه و چین به ایران آمدند و ما سفر مهمی به دو کشور اروپایی داشتیم و هیئتهای تجاری وارد کشور ما شدند و دهه هیئت تجاری دیگر نیز در سفر ورود به ایران هستند، اما نمیخواهیم نگاه به غرب داشته باشیم، حالا که راه باز شده باید با سایر کشورها تعامل داشته باشیم و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
روحانی با بیان اینکه آسیا برای ما مهم است، گفت: کشورهایی مثل چین، هند و ژاپن برای ما مهم هستند، به طور مثال در سفر رئیسجمهور چین تصمیم گرفته شد قرارداد بلندمدت 25 ساله امضا شود یا اینکه در سفر رئیسجمهور روسیه به ایران تصمیمات مهمی گرفته شد.
وی ادامه داد: تفاوت ما با گذشته اینگونه است که امروز ما دیگر نفت نمیفروشیم تا کالا بخریم، بلکه سرمایه خارجی را وارد ایران میکنیم و با این سرمایه شراکت میکنیم که منجر به تولید و اشتغال میشود که در نهایت به تصرف بازارهای خارجی میانجامد، به طور مثال خودرو صنعت مهمی است که هم اشتغالآفرین و هم رفعکننده ضرورتهای مردم برای حمل و نقل است که در این مسئله باید به کلاس جهانی برسیم و خودروهای خود را صادر کنیم.
رئیسجمهور ادامه داد: در قراردادهای اخیر مبنا بر این بود که شرکتهای خارجی سرمایه خود را بیاورند و خودرو در ایران تولید شود و 30 درصد نیز صادر شود؛ تا زمانی که در شرایط رقابت و صادرات قرار نگیریم، نمیتوانیم کیفیت را بالا ببریم.
روحانی با بیان اینکه امروز نگاه دنیا به ایران یک نگاه بلندمدت است، تصریح کرد: چینیها با ما قرارداد 25 ساله میبندند و وقتی با فرانسویها صحبت میکنیم بحث از قردادهای 16 ساله و 20 ساله است. به طور مثال در خرید هواپیما که شرکت ایرانایر قرارداد آن را منعقد کرده، قرارداد 16 ساله است که از پول نفت برای آن استفاده نمیکنیم، حتی یک دلار هم برای وارد کردن هواپیما به کشور استفاده نمیشود، بلکه هواپیماها وارد کشور میشوند و پس از 8 سال با درآمدی که از آن کسب میشود پول آن هواپیماها که به صورت اجاره است، پرداخت میشود.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته میلادی حدود 5 میلیارد دلار هموطنان ما پول بلیط هواپیمای خارجی دادند؛ کشوری که روزی از نظر حمل و نقل هوایی اول بود چرا نباید اول باشد و چرا باید مردم ما با پروازهای سایر کشورها مسافرت کنند یا در ایام حج از هواپیماهای خارجی استفاده شود.
رئیسجمهور تصریح کرد: نوسازی ناوگان هواپیمایی هم اشتغال درست میکند و هم توریست را به کشور میآورد؛ یکی از راههای اشتغالزایی فعال کردن بخش خدمات است که یکی از بحثهای مهم آن بحث توریسم است. فرانسه در سال 83 میلیون توریست دارد، در حالی که ایران جاذبه تاریخی بیشتری دارد و کشوری چهارفصل است که در این راستا باید هتلها، راهها، راهآهن و بخش حمل و نقل هوایی ساماندهی شود.
روحانی با بیان اینکه امروز از برجام و تحریمها عبور کردهایم، ادامه داد: امروز بحثها باید برای سازندگی کشور باشد و نقدها نیز باید دلسوزانه باشد و کوشش عمده برای سازندگی کشور و ساختن ایران باشد که در این راستا باید محیط کسب و کار و شرایط بیمه گمرکی اصلاح شود و با فساد مقابله کنیم که در این راه باید همه دست به دست هم دهیم. کشوری مانند چین با یک میلیارد و 300 میلیون و هند با جمعیت یک میلیارد و 200 میلیون نفری چگونه اشتغال درست کرده، چرا ما نتوانیم آن کار را انجام دهیم که در این راستا باید از تجربیات کشورهایی که موفق شدند، استفاده کنیم.
بنظرم با اينكه توانايي اجرايي داره، كار رو به تعويق ميندازه،،، في التاخير آفات،،،
"هدف رئیس جمهور فرانسه اشتغال جوانان ایرانی است"
1. اوباما در اپلیکیشن "یه جک بگم"
2. نتانیاهو در شبکه ماهواره ی "من و تو"
3. ملکه انگلیس در جشن تولد نوه ش
4. دکتر حسن روحانی در شبکه یک سیما