گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو -مشهد، مدتی پیش طی تماس چند دانشجو از دانشکده پرستاری قوچان در خصوص عدم حل مشکلات این دانشکده از سوی مسئولان آن اقدام به انعکاس این مشکلات کردیم و برای حل این مشکلات به سراغ رئیس دانشکده پرستاری قوچان رفته و از وی نیز پیرامون موضوعات مطرح شده سوالاتی را مطرح کردیم. اما با انتشار این مصاحبه در خبرگزاری دانشجو، دانشجویان معترض نسبت به موارد بیان شده از سوی رئیس دانشکده اعتراضاتی داشتند، که بخشی از این اعتراضات را در زیر میخوانید:
یکی از دانشجویان دانشکده در جواب این سخن رئیس دانشکده پرستاری قوچان که در مصاحبه خود با خبرگزاری دانشجو گفته بود، دانشجویان باید مشکلات دانشکده را با مسئولین در میان بگذارند، گفت: دانشجویان بارها به روشهای مختلف مشکلات دانشکده را به گوش مسئولین رساندهاند؛ اما این مشکلات همچنان پا برجا است. این دانشجو بیان داشت: رئیس دانشکده در برخورد با اعتراض دانشجویان، درخواست بیان مشکلات را از طریق شورای صنفی کرده و این در صورتی است که آنان بهتر از ما از وجود کمبودها ومعضلات آگاهی دارند. وی افزود: اعضای شورای صنفی بارها برای شرکت در جلساتی که به منظور طرح معضلات دانشکده با مسئولین برگزار میشود، از وقت کلاس درس و کارآموزی خود کاستهاند؛ اما رئیس دانشکده منکر این واقعیت که دانشجویان مسائل را با آنان در میان گذاشتهاند، میشود و به این طریق مقصر اصلی را دانشجویان نشان میدهد!
این دانشجوی دانشکده پرستاری قوچان با اشاره به جلسات شورای صنفی که رئیس دانشکده گفت بود هر هفته برگزار میشود، خاطرنشان کرد: این جلسات یک یا دو بار در ماه برگزار میشود، که معمولا همین جلسه ماهانه به دلیل نبود، رئیس دانشکده برگزاری آن به عقب میافتد.
وی ادامه داد: آخرین جلسه مسئولین با اعضای شورای صنفی به علت فشردگی برنامهها رئیس دانشکده برگزای نشد و آخرین جلسه یک ماه نیم قبل بوده است.
کیفیت غذا مقطعی بهتر میشود!
یکی دیگر از دانشجویان دانشکده پرستاری در خصوص برگزاری این جلسات و بازخورد آن، گفت: البته هر جلسه که در خصوص مشکلات دانشکده برگزار میشود یک بازدهی دارد، اما یکسری از مشکلات دانشکده که هر بار در جلسات مطرح میشود؛ همچنان باقی است.
وی افزود: یکی از مشکلات ما عدم کیفیت غذا میباشد که متاسفانه با وجود اعتراض و مطرح کردن آن در جلسات، به صورت مقطعی بهتر میشود ولی دوباره به کیفیت بسیار پایین اولیه بازمی گردد وحتی یک بار در غذا کرم پیدا شد!
این دانشجوی دانشکده پرستاری قوچان با اشاره به این سخن رئیس دانشکده که گفته بود« دانشکده تازه تاسیس است و انتظار ما از دانشجویان صبوری وحمایت است» خاطرنشان کرد: چهار سال از تاسیس این دانشکده میگذرد؛ اما از نظر علمی، جذب استاد و امکانات، رشدی نداشته و متاسفانه در حالت رکود قرار دارد. وی افزود: رئیس دانشکده در مصاحبه خود دانشجویان را پرتوقع معرفی کرده، در صورتی که انتظار دانشجویان از مسئولین جذب اساتید خوب میباشد، با توجه به رشته پرستاری که در آینده با جان مردم سرکار دارد و نیاز به فراگیری حرفهای این رشته از نظر تئوری و عملی است، گمان نکنم که توقع بیجایی باشد.
این دانشجویی پرستاری قوچان ادامه داد: دانشجویان سرکلاس درس تعداد قابل توجهی از اساتید این دانشکده تمایل به گوش دادن درس ندارند و فقط برای حاضر وغایب بودن در کلاس حضور پیدا میکنند.
52 متخصص گفته شده ارتباطی با دانشجویان ندارند
یکی دیگر از دانشجویان، این دلیل رئیس دانشکده در خصوص کیفیت غذا که کارکنان و پرسنل بیمارستان دانشکده از آن غذا میخورند، پس غذا خوب است، قانع کننده برای نشان دادن کیفیت غذای دانشکده ندانست و گفت: شاید پرسنل بیمارستان اصلاً از آن غذا میل نمیکنند و یا اگر میخورند به دلیل این که کارمند و عضو آن بیمارستان میباشند، اعتراضی در این خصوص ندارند.
وی همچنین در خصوص تعویض سه آشپز در این دانشکده با تاکید بر این که عدم کیفیت غذا دانشکده خیلی مربوط به آشپز نمیشود، خاطرنشان کرد: زمانی که بودجه محدود در اختیار آشپز قرار داده میشود، او ناگزیر از کمیت و کیفیت غذا کم میکنند. این دانشجوی دانشکده پرستاری قوچان گفت: مسئولین دانشکده دانشجویان را با این جمله که مشهد بودجه در اختیار ما قرار نمیدهد توجیه میکنند. وی در پاسخ به این سوال که اگر بودجه ندارند، پس چگونه در نظر دارند رشته جدید به دانشکده اضافه کنند؟ افزود: پاسخ آنان این است، که برای توسعه دانشکده و این که از مشهد مستقل بشویم تا بودجه مستقیما دست خود دانشکده برسد. در حال حاضر چون بودجه میرود مشهد، به ما بودجه نمیدهند.
این دانشجوی دانشکده پرستاری قوچان با بیان این مطلب که با توجه به این پاسخ مسئولین این سوال مطرح میشود که مگر میشود دانشجو جذب کنند ؛ اما بودجه نداشته باشند؟ تصریح کرد: آنان برای توجیح دانشجویان میگویند، هزینه دانشکده را از درآمد بیمارستان و بودجه شبکه بهداشت قوچان تامین میکنیم.
یکی دیگر از دانشجویان با بیان اینکه سال گذشته نمای بسیار زیبایی برای دیوار شبکه بهداشت ساخته شد، که بودجه بسیاری برای آن هزینه شد، گفت: ساخت چنین نمایی برای دیوار شبکه بهداشت نشان از وجود بودجه دارد منتهی مسئلهای که اهمیت کمی برای مسئولان دارد دانشجو و داشتن استاد خوب جهت تدریس است.
این دانشجو در خصوص 25 مدرس این دانشکده، بیان داشت: این تعداد مدرس وجود دارد؛ اما تعدادی از آنان مدرس کارآموزی هستند که در بیمارستان به صورت عملی کارمیکنند، تعداد دیگر مدرس دروس عمومی و دروس یک واحدی میباشند؛ اما برای دروس اختصاصی و مهم مانند داخلی و جراحی چهار مدرس حضور دارند، که از این تعداد تنها دو نفرخوب و مجرب میباشند.
وی اضافه کرد: متاسفانه دانشجویان در کلاس درس بدلیل ضعف در تدریس اکثر اساتید به مطالب ارائه شده ی استاد گوش نمیدهند.
این دانشجو همچنین در خصوص این موضوع که رئیس دانشکده در مصاحبه خود از حضور 53 متخصص در بیمارستان دانشکده خبر داده بود، بیان داشت: حضور این متخصصان در بیمارستان به حال دانشجویان فایدهای ندارد و دانشجویان هیچ ارتباطی با آنان ندارند این متخصصان پزشکانی هستند که کارشان درمان بیماران میباشد. یکی دیگر از دانشجویان در انتقاد به این سخن رئیس دانشکده که انتقال مشکلات به رسانه در ایام انتخابات را مخرب دانسته بود، خاطرنشان کرد: مشکلات دانشکده از گذشته وجود داشته و هیچ ربطی به سیاست ندارند، دغدغه دانشجویان رفع این مشکلات و رشد دانشکده است، مگر اینکه مطرح کردن این مشکلات در این زمان به دلیل مسائل کاری و شخصی خودشان که ما از آنان بی خبریم، به نفع رئیس دانشکده نباشد.
این دانشجویی دانشکده پرستاری قوچان در انتقاد به این سخن رئیس دانشکده که از دانشجویان خواست مشکلات را با حاج علی؛ معاون آموزشی دانشکده مطرح کنند، گفت: بیان مشکلات با معاون آموزشی فایده چندانی ندارد زیرا بودجه دانشکده دست شبکه بهداشت است و معاون آموزشی عملا نمیتواند از نظر مالی کاری انجام دهد. این دانشجو تاکید کرد: هزینه رفع مشکل یا برنامه دانشکده چه با 10 هزار و یا 10 میلیون تومان باشد در هر دو صورت با جمله «بودجه نداریم» مواجه خواهیم شد.
مجله علمی در دانشکده پرستاری ندیدهایم!!!
این دانشجو با بیان این مطلب که ما منکر وجود اتاق کمیته تحقیقات نشدهایم، گفت: دانشکده ما فقط اتاق این کمیته را دارد؛ اما این اتاق به دلیل نبود امکانات غیر فعال میباشد.
دانشجویی دیگر بیان داشت: ما تاکنون شمارهای از مجله علمی که در این دانشکده منتشر شده باشد دریافت نکردهایم.
وی با اشاره به اینکه رئیس دانشکده در مصاحبه خود گفته بود، دانشجویان دانشکده پرستاری قوچان عرصه خود را در مشهد میگذرانند، گفت: دانشجویان اصل عرصه را در قوچان میگذارنند و فقط واحد عملی که در قوچان وجود ندارد را در مشهد میگذرانند، همچنین دانشجویان قوچان به دلیل پر بودن ظرفیت بیمارستان مشهد در طول سال تحصیلی، واحدهای عملی خود را که قرار است در بیمارستان مشهد بگذرانند، در ترم تابستان می گذرانند، که این باعث میشود ما از سایر دانشجویان هم رشته خود در دیگر دانشگاه ها حدود یک ترم دیرتر فارغالتحصیل شویم.
وی افزود: این برای دانشجویان پسر مشکلات بیشتر دارد، دوبار در سال برای سربازی ثبت نام میکند این مهلت ثبت نام سربازی آنان در تابستان رد میشود، عملا دیر فارغ التحصیل میشوند و باید شش ماه بیکار باشند.
در زمینه مهارت در بخشهای تخصصی مشکل داریم
این دانشجو همچنین در خصوص وضعیت بیمارستان موسی بن جعفر دانشکده قوچان تصریح کرد: بخش هایی که دانشجویان در آن کارآموزی های خود را می گذرانند بخش های؛ داخلی ، جراحی ، اورژانس،ccu ، icu ، اطفال و اتاق عمل می باشد. در این بیمارستان به دلیل نبود بخش های تخصصی مرتبط با هر بیماری و نبود موردهای گوناگون بیماری، دانشجویان مهارت های تخصصی و لازم جهت مراقبت از بیماران را فرا نمیگیرند. این دانشجو ادامه داد: دانشجویان عرصه خود را در قوچان میگذارند واین در حالی که بیمارستان بیماران زیادی وجود ندارد و بیماران وخیم به مشهد منتقل میشوند، به همین دلیل گاهی مواقع بیکار میباشیم، درخواست ما از مسئولان این است که کاری کنند، که دانشجویان عرصه خود را در مشهد بگذرانند.
این دانشجو در خصوص رایگان نبودن خوابگاه دانشجویی با اشاره به این مطلب که خوابگاه دانشکده رایگان نیست، گفت: دانشجویان زمانی که وارد طرح میشوند، هزینه خوابگاه از حقوقشان کسر میشود.
وی با اشاره به تعداد سرویس بهداشتی خوابگاه که به گفته رئیس دانشکده کافی است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 45 دانشجو در خوابگاه زندگی میکنند، فقط دو سرویس بهداشت وحمام در خوابگاه وجود دارد، قضاوت این مسئله که آیا این تعداد سرویس بهداشت وحمام برای 45 دانشجو کافی یا خیر به قضاوت مخاطبان میگذاریم.
وی با بیان اینکه در دفتر چه کنکور دانشکده برای دادن خوابگاه به دانشجویان تعهد داده بود،به استاندارد خوابگاه اشاره و خاطرنشان کرد: این چگونه استانداردی است، که از اکثرکانال های کولر آن درزمان بارندگی آب میچکد؟
این دانشجو افزود: این مسئله که دانشجویان در شب از سیستم دانشکده استفاده میکند درست است؛ اما در اتاق اینترنت دانشکده سه سیستم وجود دارد که فقط یکی از آنها به اینترنت وصل است که سرعت پایین میباشد.
حمایت دانشکده از برنامههای فرهنگی مربوط به خرید کیک و آب میوه است
وی همچنین از نحوه و چگونگی برگزاری برنامههای فرهنگی در این دانشکده گفت: برای برگزاری برنامهها بیشتر دانشجویان پیگیری میکنند و به دلیل عدم حمایت مالی مسئولان از این برنامهها دانشجویان بودجه آن را از طریق خیرین یا بودجه شخصی خودشان تامین میکنند. این دانشجو ادامه داد: تنها حمایت مالی مسئولان در اکثر برنامه های فرهنگی مربوط به تهیه کیک و آب میوه جهت پذیرای از شرکت کنندگان است؛ اما این مسئله که آنان از برنامههای فرهنگی حمایت معنوی انجام میدهند را نباید از یاد برد.
در انتها این دانشجو تاکید کرد: اولین اولویتهای درخواستی ما جذب اساتید عالی و مجرب برای تدریس در واحدهای تئوری کلاس های درسی و واحد های عملی کارآموزی ، گذراندن عرصه در مشهد و برگزاری سمینارهایی مفید و به روز در حیطه درسی می باشد و سپس رسیدگی به امکاناتی از قبیل بهبود کیفیت غذا، وجود خوابگاه استاندار و متناسب با جمعیت، داشتن سالن مطالعه مناسب، وجود سیستم های کافی برای انجام کارهای تحقیقاتی، برگزاری کلاس هایی پربازده برای آموزش مقاله نویسی، حمایت مالی برای انجام کارهای فرهنگی میباشد.