به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، دانشكده پرستاري قوچان در سال ۸۹ با حضور وزير بهداشت، افتتاح و در تاريخ ششم اردیبهشت ماه سال ۹۰ با راه اندازي رشته پرستاري در مقطع كارشناسي پيوسته موافقت به عمل آمد.
در 29 دی ماه سال1393 دانشکده پرستاری قوچان با مجوز شورای گسترش وزارت بهداشت به مجتمع آموزش عالی سلامت ارتقا یافت. در حال حاضر بیش از ۱۰۸ دانشجوی دختر و پسر در این دانشکده مشغول به تحصیل میباشند. برای آنچه در این دانشکده میگذرد به گفتوگو با یکی از دانشجویان آن پرداختیم.
یک دانشجوی این دانشکده در ابتدا از وضعیت نامطلوب آموزشی به خصوص اساتید، گفت: متاسفانه وضعیت آموزشی دانشکده اصلا خوب نیست. تعداد اساتید خبره که توانایی تدریس خوب با اطلاعات به روز را داشته باشند با اغماض به تعداد انگشتان یک دست می رسد!
وی ادامه داد: دانشجویان شدیداً از مشکل کمبود و نبود استاد خبره رنج می برند و در اعتراض دانشجویان به این امر توجهی نمیشود. بارها پیش آمده که برخی اساتید از کارمندان شبکه بهداشت یا در موارد نادری از معلمان دبیرستان بوده اند و واقعا توانایی تدریس در حد دانشگاه را نداشته و انگار که مسئولین هیچ تلاشی برای جذب اساتید بهتر و جلب رضایت دانشجویان نمیکنند!
این دانشجو افزود: یک استاد عهده دار تدریس چندین درس اختصاصی می شود و در ترم های بالاتر کل دروس اختصاصی دانشجویان که تعداد واحدهای زیاد و دروس مهمی برای کار پرستاران هستند در یک یا دو استاد خلاصه می شود، که دانشجویان خواهان حضور اساتید دیگر و خبره در حوزه تدریس آن درس اختصاصی میباشند.
این دانشجو یکی دیگر از مشکلات دانشکده را فعال نبودن کمیته تحقیقات آن دانست و بیان داشت: دانشکده از لحاظ علمی و تولید علم بسیار ضعیف می باشد که نبود امکانات آموزشی و کمبود استاد راهنما در این زمینه تاثیر بسزایی داشته است.
وی با بیان این مطلب که سمینار و همایش علمی برای دانشجویان شاید سالی یک بار برگزار شود! آن هم برای رشته پرستاری که روزبه روز مطالب جدیدتری به آن اضافه میشود!، خاطرنشان کرد: اساتید در کلاسها بر نوشتن مقاله و اهمیت آن تاکید دارند، درصورتی که به دلیل بیتوجهی مسئولان دانشکده به این مسئله دانشجویان نمیدانند که باید چگونه مقاله بنویسند.
این دانشجو افزود: کلاس و سمیناری هم که برای آموزش مقاله نویسی ارائه شد، به دلیل ارائه ضعیف استاد مربوطه برای دانشجویان کارآمد و مفید نبود و دانشجویان مهارت زیادی در زمینه مقاله نویسی ندارند.
وی ادامه داد: جالب است که بدانید این دانشجویان مدیر گروه درسی ندارند و یک نفر از مسئولین آموزش برای دانشجویان انتخاب واحد میکند.
این دانشجو تصریح کرد: بیمارستانهای محل کارآموزی به دلیل نبود بیمارستانی مجهز و موارد متنوع بیماریها بر مهارت و یادگیری عملی دانشجویان تاثیرگذار بوده است و پیگیری دانشجویان برای گذراندن دوره عرصه در ترم هفت و هشت در بیمارستان های مشهد بی نتیجه مانده است.
وی خطاب به مسئولین گفت: انتظار میرود که مسئولین مربوطه به مسائل آموزشی و درسی و پژوهشی دانشجویان اهمیت بیشتری قائل شوند و زمینه تحقق این جمله مقام معظم رهبری را ایجاد کنند، بايد در داخل دانشگاه ها روح علم و روح تحقيق در دانشجو واقعاً رسوخ پيدا كنند.
این دانشجو به خبرنگار دانشجو در خصوص وضعیت امنیتی دانشجویان، گفت: خوابگاه دختران داخل محوطه دانشکده است، در ورودی دانشکده یک نگهبان حضور دارد، که این امر امنیت آنان را تامین کرده است.
هیچ سالن مطالعه ای در خوابگاه وجود ندارد
وی گفت: در سال 91 که اولین سال پذیرش دانشجوی دختر بود، خوابگاهی برای آنان وجود نداشت و دختران در پانسیون بیمارستان موسی بن جعفر اقامت داشتند، با اعتراض جدی دانشجویان (حضور نیافتن در دانشکده و کلاس) خوابگاه فعلی که قبلا زایشگاه بیمارستان طالقانی بوده برای آنان بازسازی (بخوانید رنگآمیزی!) شد.
وی افزود:خوابگاهها، هم خوابگاه دخترها و هم خوابگاه پسرها استانداردها و امکانات لازم را ندارد.
این دانشجو با اشاره به این مطلب که در هر خوابگاه حدود 45 دانشجو زندگی میکنند، بیان داشت: اتاق های دانشجویان بسیار شلوغ و پرجمعیت است و با این وجود هیچ سالن مطالعهای در خوابگاه وجود ندارد.
وی همچنین در خصوص وضعیت آشپزخانه خوابگاه بیان داشت: با وجود تعداد زیاد دانشجویان در خوابگاه فقط یک عدد اجاق گاز در آشپزخانه با تعداد اندک یخچال وجود دارد.
این دانشجو افزود: فقط دو سرویس بهداشتی و حمام در خوابگاه می باشد که با توجه به این جمعیت این تعداد اصلاً مناسب نیست، وضعیت نظافت خوابگاه هم خوب نیست.
وی ادامه داد: نبود فضایی مناسب برای مطالعه و جمعیت زیاد افراد حاضر در هر اتاق بر درس خواندن دانشجویان تاثیر بسیاری داشته و مانع از درس خواندن مطلوب دانشجویان شده است.
این دانشجو به یکی دیگر از مشکلات دانشکده پرستاری که عدم وجود اینترنت در خوابگاه دانشجویان است، اشاره و تصریح کرد: این امر دانشجویان را برای انجام امور درسی و تحقیقاتی با مشکلات بسیاری رو به رو کرده است!
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای بحث اینترنت اقدامی انجام دادهاید؟ گفت: پس از پیگیریهای فراوان شورای صنفی، مسئولان قول نصب یک مودم در خوابگاه را داده اند، آن هم فقط در خوابگاه دختران! آن هم فقط برای سیستم عامل ویندوز نه اندروید! و فقط دانشجویان دختری که لپ تاپ یا تبلت سیستم عامل ویندوز داشته باشند قادر به استفاده از اینترنت هستند.
این دانشجو ادامه داد: برای نصب این مودم، مسئولان بسیاری در پیچ و خم اداری برای کسب اجازه از حراست دانشگاه علوم پزشکی مشهد دخیل بودند.
وی ادامه داد: جالب است که مسئولان علت نپذیرفتن خرید و نصب مودم در خوابگاه پسران را بعد از بیان مشکل همیشگی نبود بودجه، عدم وجود فردی برای پذیرش مسئولیت درخواست یک خط تلفن برای خوابگاه ذکر می کنند!
این دانشجو با یادآوری این موضوع که مسئولان دانشکده به دانشجویان خوابگاهی قول یک خوابگاه جدید برای سال تحصیلی جدید داده بودند، خاطرنشان کرد: متاسفانه این قول هم طبق معمول همیشه به عمل نرسید و مسئولان میگویند: اگر خوابگاه جدید میخواهید، باید پول بدهید تا جایی را اجاره کنیم.
وی در ادامه با بیان این نکته که این دانشکده قبلا بیمارستان طالقانی شهرستان قوچان بوده، که بعدا تبدیل به دانشکده پرستاری شده است، تصریح کرد: ساختمان آموزشی دانشکده تنها دارای سه کلاس می باشد، اتاق اینترنت دارای تعداد محدودی سیستم (سایت خانم ها سه سیستم و آقایان هم سه سیستم) می باشد که به دلیل نبود، مسئولی که بر سیستم ها نظارت داشته باشد، سیستم ها بسیار کند و ضعیف هستند، طوری که دانشجویان از کار با آن ها پشیمان میشوند.
این دانشجو افزود: در حالی که دانشجویان برای انجام امور تحقیقاتی، پژوهشی نیاز به استفاده از اینترنت دارند که نه تنها در خوابگاه اینترنت وجود ندارد؛ بلکه اینترنت دانشکده هم بسیار کند و تعداد سیستم ها بسیار محدود است.
وی با بیان اینکه برخی از دروس ما نیاز به آزمایشگاه دارد، تصریح کرد: این در حالی است، که دانشکده آزمایشگاه ندارد و دانشجویان واحدهای آزمایشگاهی را به صورت تئوری میخوانند و پاس میکنند.
این دانشجو تاکید کرد: متاستفانه دانشکده ما از و جود نمازخانه نیز بیبهره میباشد.
وی در ادامه از سلف غذاخوری و بیکیفتی غذا شکایت کرد و بیان داشت: دانشکده سلف غذا خوری ندارد، غذای دانشجویان را از یکی از بیمارستانهای قوچان میآورند، که کیفیت غذای دانشکده خوب نیست.
این دانشجو افزود: اعتراضی هم که دانشجویان اخیرا درباره وضعیت نامطلوب غذا داشته اند علیرغم پیگیری شورای صنفی و قولهای مسئولین، کیفیت غذاها آن طور که انتظار می رفت، خوب نشد. همچنین تعدادی از دانشجویان به دلیل اعتراض نسبت به کیفیت بسیار افتضاح غذاها از سوی حراست احضار و تهدید شدند.
مدیر فرهنگی نداریم!
در ادامه این دانشجو نبود آمفیتئاتر و سالن اجتماعاتی برای برگزاری برنامه ها و همایش ها گله مند بود و گفت: بارها دانشجویان برای برگزاری مراسم هایشان در داخل سالن دانشکده موکت انداخته اند و یا صندلی های کلاس ها را چیده اند.
وی همچنین در خصوص برگزاری برنامههای فرهنگی و علمی دانشکده خاطرنشان کرد: فعالیتهایی در خصوص برگزاری برنامههای علمی، فرهنگی و یا مناسبتی از سوی دانشکده صورت نمیگیرد، برنامههای صورت گرفته هم اغلب از سوی دانشجویان فعال میباشد، و جالب اینکه اصلا مدیر فرهنگی در این دانشکده وجود ندارد.
این دانشجو ادامه داد: هماهنگی برنامه هایی که دانشجویان برگزار می کنند با مسئول روابط عمومی و مسئول حراست صورت می گیرد و علاوه بر اینکه مسئولی که پیگیر انجام چنین اموراتی باشد وجود ندارد، مسئولینی هم که هستند کمک و مساعدت مالی در جهت برگزاری بهتر چنین مراسماتی انجام نمی دهند، بارها پیش آمده که دانشجویان خود هزینه چنین کارهایی را برعهده گرفته اند.
وی تاکید کرد: هنگامی که از این موضوع شکایت میکنیم، مسئولین علت را نبود بودجه فرهنگی ذکر میکنند. به دلیل نبود مدیر فرهنگی در دانشکده مسئولین به روال اداری برگزاری مراسم ها آشنا نیستند و تهدید میکنند همه عواقب برگزاری برنامه فرهنگی، دعوت از اساتید به مناسبت های فرهنگی به عهده خود دانشجو می باشد.
این دانشجو افزود: نبود مساعدت مالی از طرف دانشکده، دانشجویان فعال را برای برگزاری مراسم ها دچار مشکل کرده و از مسئولان انتظار میرود که دانشجویان فعال در برپایی مسائل فرهنگی را یاری کنند، چرا که بارها به خود مسئولان دانشکده ثابت شده که دانشجویان فعال و پیگیر و دغدغه مندی در این مسائل وجود دارد که بارزترین این فعالیت ها همت دانشجویان در برپایی نمایشگاه «انتظار» در خردادماه امسال به مناسبت نیمه شعبان با حضور مردمی شهرستان قوچان بود.
وی با استناد به تاکیدات مقام معظم رهبری که در دوره تهاجم فرهنگی در جنگ نرم هستیم، تاکید کرد: از مسئولین مربوطه انتظار میرود در این راستا همکاری و پیگیری بیشتری نشان دهند.
این دانشجو بیان داشت: خلاصه این که هربار دانشجویان از مشکلات فوق به مسئولین دانشکده شکایت کرده اند با پاسخ «نبود بودجه» مواجه شده اند و تمام پاسخ ها در جملاتی چون «دانشگاه علوم پزشکی مشهد برایمان بودجه نمی فرستند»، «این دانشکده به همت خیرین و بازاری ها افتتاح شد که الان هیچ کدام پیدایشان نیست»، «ما از جیب خودمان برایتان خرج می کنیم» و «شبکه بهداشت فلان میلیون بدهی به بازار دارد و وضعیت مالی شبکه بهداشت اصلا خوب نیست» خلاصه می شوند که جای سوال است که آیا باید از بودجه ای که به دانشجویان تعلق می گیرد زده شود و دانشجو به پای بدهی های شبکه بهداشت بسوزد؟
وی بیان داشت: مسئولین میگویند بودجه دانشکده از بودجه ای که به مجتمع آموزش عالی سلامت تعلق می گیرد، تامین می شود.
این دانشجو تصریح کرد: جالب توجه است که درخواست دانشجویان چه نیاز به هزینه چند میلیونی و چه نیاز به هزینه ای چند ده هزار تومانی داشته باشد مسئولین یک پاسخ بیشتر ندارند: «پول و بودجه نداریم»
این دانشجو با اشاره به این مطلب که سال گذشته رئیس شبکه بهداشت و درمان و رئیس دانشکده پرستاری، اردشیر کارآمد در پاسخ به اعتراض دانشجویان نسبت به وضعیت نامطلوب خوابگاه عنوان کرد بودجه تعلق گرفته به دانشکده خرج زیر ساخت دانشکده شده است، گفت: در صورتی که هیچ چیز نه تنها تغییری نکرده، بلکه بهتر هم نشده! و باز هم جای سوال است که منظور رئیس دانشکده کدام زیرساخت هاست که نتیجه ای به دنبال نداشته است.
وی افزود: جالب است که مسئولان با وجود کمبودهای بسیاری که در دانشکده خصوصاً در زمینه های آموزشی وجود دارد هزینه هنگفتی را برای خرید مولاژ برای پذیرش رشته جدید مامایی صرف کردند که در سال تحصیلی جدید این رشته جدید به دانشکده اضافه نشد.
این دانشجو گفت: با این حال از مسئولین مربوطه انتظار می رود به دانشجویان دانشکده بها دهند و برایشان ارزش قائل شوند؛ چرا که از مقام معظم رهبری فرمودند «دانشجو بودن يك ارزش است.» و «مظهر شهامت و سرعت عملِ ملت ايران دانشجويانند».
وی به بازدید حسن قوامی و همکارانشان از دانشکده در روز دانشجوی سال 93 اشاره داشت و گفت: در جلسه ای مشکلات فوق توسط دانشجویان برایشان بازگو شد؛ ولی متاسفانه نتایج مورد انتظار حاصل نشد.