کد خبر:۴۷۸۵۸۴

استفاده از فناوري نوين پرينت سه بعدي در پزشکي در دانشگاه علوم پزشکي مشهد

محققان دانشگاه علوم پزشکي مشهد موفق به استفاده از پرينت سه بعدي در علم پزشکي شدند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه علوم پزشکي مشهد موفق به استفاده از پرينت سه بعدي در علم پزشکي شدند.

 

اين فناوري توسط سيروس نکويي مدير گروه راديولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در قالب طرح‌هاي تحقيقاتي در حال انجام است و تا کنون اقدامات موثري در اين زمينه صورت گرفته.

 

سيروس نکويي با بيان اينکه در حال حاضر استفاده از پرينت سه بعدي در صنعت و ساخت مدل ها و قطعات صنعتي کاربرد زيادي دارد، بیان داشت: استفاده از اين فناوري در علم پزشکي در کشورهاي پيشرفته دنيا به عنوان روشي جديد در حوزه آموزش و درمان مورد استفاده قرار مي گيرد.

 

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: در اين روش اطلاعات با استفاده از فناوري پيچيده نتايج سي تي اسکن و ام آر آي استخراج شده و قطعه مورد نظر ساخته مي شود.

 

نکويي خاطر نشان کرد: پس از ارائه اطلاعات به دستگاه، نمونه مورد نظر با استفاده از ماده پلاستيکي حرارت داده شده به صورت رشته اي از بخش نازل دستگاه و در ضخامت يک دهم ميلي متر و به شکل لايه لايه خارج مي شود.

 

وي مدت زمان پرينت هر قطعه را يک تا دو ساعت عنوان کرد و افزود: استفاده از اين روش در آموزش هاي آناتومي و درمانهاي باليني و جراحي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

 

مدير گروه راديولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه تاکنون گروههاي مختلف دانشگاه از جمله گروه مغز و اعصاب از اين روش در انجام اعمال جراحي از آن استفاده نموده اندف گفت: استفاده از اين روش در جراحي بدين شکل است که ابتدا عضو مورد نظر به شکل سه بعدي ساخته مي‌شود و پس از بررسي آسيب هاي مورد نظر عمل جراحي صورت مي‌گيرد.

 

نکويي با بيان اينکه بهترين کاربرد اين روش در حوزه آناتومي است، بیان داشت: در حال حاضر دانشجويان از طريق کتاب و يا رايانه بخش هاي مختلف بدن را مورد مطالعه قرار مي‌دهند در حالي که با استفاده از اين روش مي‌توان به شکلي ملموس اعضاي مختلف بدن، بافت‌ها، شريان‌ها و عصب‌ها و رگ‌ها را به فراگيران آموزش داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار