به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، زهرا بدیعی امروز در نشست خبری «رادیوسینوکتومی بیماران هموفیلی» که در سالن شورای ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، گفت: رادیوسینووکتومی از روشهای نوین درمانی است که در بیماران دارای اختلالات انعقادی خون از جمله بیماران هموفیلی انجام میشود.
وی ادامه داد: این عمل محدودیتهای خاص خودش را دارد و این در حالی است که مزیت آن تزریق کاهش هزینهها است؛ به نحوی که هزینههای درمانی در این بیماری از دو میلیون تومان با طرح تحول نظام سلامت به 700 هزار تومان کاهش یافته است که این مبلغ را نیز دولت پرداخت میکند و تقریبا هزینههای درمان برای بیماران رایگان میباشد.
بدیعی به انواع اختلالات خونریزی اشاره داشت و افزود: این نوع خونریزی که محل بحث در این نشست است، در فرمهای شدید صورت میگیرد، به نحوی که فرد مبتلا به بیماری هموفیلی از همان سنین ابتدایی تحرک یعنی هشت ماهگی، خونریزی در فواصل خود را همراه با درد خواهند داشت.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن هشدار به درمان خونریزی مفاصل بیماران هموفیلی گفت: این موضوع تا آن جا دارای اهمیت است که اگر جهت درمان و کاهش عوارض این بیماری اقدام نشود احتمال مرگ بیمار وجود دارد.
وی ادامه داد: مشکل در این بیماران زمانی خودنمایی میکند که این خونریزیها مفصل فرد را از حالت عادی خارج کرده و مفصل حالت نازکی خود را از دست داده و ضخیم میشود، این بیماری در حقیقت حذف غشای نازک مفصل که در اصل یک لایه سلول است را، به دنبال دارد.
بدیعی خاطر نشان کرد: ما در این عمل این لایه ضخیم شده در مفاصل را که خونریزی کرده است بر میداریم و خود زانو لایه نازک جدیدی را ایجاد میکند و بیمار تا مدتی درمان میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان این موضوع که در این تزریق نیاز به استفاده از فاکتور نداریم، افزود: بیش از 70 درصد از تزریقات رادیوسینووکتومی تنها با یک مورد تزریق پاسخ میدهد و این در حالی است که بیش از 90 درصد از منابع به ثبت رسیده این حقیقت را نشان میدهد که تزریق در همان مرحله اول کارساز بوده و در بیمار پاسخ مثبت میدهد.
وی انتخاب بیمار نیازمند به تزریق را نیز مهم دانست و گفت: بیماری هموفیلی نوع a و b بیشتر در آقایان دیده میشود و البته در کشور رشدی همانند دیگر نقاط جهان دارد؛ البته به دلیل انجام ازدواجهای فامیلی در ایران و بالا بودن آمار این ازدواجها بیماریهای اختلالات خونی در ایران بیش از سایر نقاط جهان است.