به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، اردشیر کارآمد ظهر امروز در آئین افتتاح سه مرکز بهداشت سلامت جامعه در قوچان در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان این شهرستان با اشاره به طرح تحول نظام سلامت و اجرایی شدن آن از سال 93 گفت: حوزه سلامت دارای معاونت بهداشت، درمان و مجتمع آموزش عالی سلامت بوده که این شهرستان دارای هفت مرکز شهری و روستایی، ۱۴ مرکز روستایی، ۸۶ خانه بهداشت با ۳۵۵پرسنل است.
وی با اشاره به اینکه ۲۲ تیم در حوزه پزشک خانواده روستایی ۸۰ هزار و ۷۳۵ نفر را تحت پوشش قرار دادهاند، افزود: جمعیت تحت پوشش برنامه تحول سلامت ۱۰۲ هزار و ۵۲۴نفر بوده که ۶۵ هزار و ۵۶۱ نفر به بخش خصوصی و ۳۶ هزار و ۹۶۳نفر به بخش دولتی واگذار شده است که تعداد کل خانوارها ۳۰هزار و ۱۵۴ میباشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان با اشاره به اعتبارات هزینه شده در برنامه تجول در حوزه بهداشت مناطق شهری تصریح کرد: اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال برای تجهیزات بادوام، یک میلیارد ریال برای مکملها، ۷۵۰ میلیون ریال برای سلامت دهان و دندان، سه میلیارد و ۶۷۰ میلیون ریال برای بهبود استاندارد مراکز سلامت جامعه و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای بهبود مراکز آموزش بهورزی هزینه شده است.
وی با بیان اینکه در راستای تحول بهداشت آموزش ۱۲۰ ساعته برای نیروهای شاغل در بخش مراقبت سلامت و ناظرین مراکز سلامت جامعه به صورت تئوری و عملی برگزار شده است، افزود: ۱۴۷ ساعت آزمون نیروهای مراقبت سلامت در این شهرستان انجام شده است.
کارآمد با بیان این موضوع که این شهرستان دارای دو بیمارستان، یک پایگاه شهری و چهار پایگاه امداد جادهای ۱۱۵، چهار درمانگاه و ۱۹ داروخانه است، خاطرنشان کرد: بیمارستان موسی بن جعفر دارای ۱۲۸ تخت مصوب و فعال بوده و دارای بخش ویژه، ICU، داخلی مردان و... بوده و در بیمارستان شهدا نیز از ۶۴ تخت مصوب ۴۸ تخت فعال و بخشهای دیالیز و NICU در آن وجود دارد.
وی با اشاره به تعداد ۶۱ دانشجو دختر و ۴۷ دانشجوی پسر که در دو رشته تحصیلی مؤسسه آموزش عالی سلامت مشغول به تحصیل هستند، گفت: این مؤسسه آموزش عالی در مقطع کاردانی رشته سلامت دهان و دندان از ترم بهمن، ۲۰ دانشجوی جدید پذیرش دارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان بیان داشت: درصد اشغال تخت در ۹ماه امسال ۸۷.۶۴ درصد بوده که در سال قبل این میزان ۸۱.۳۷ درصد است و تعداد بستری ۱۰۵۲ به طور میانگین در ماه بوده که سال گذشته این رقم به ۸۴۱ میرسد.
وی با بیان اینکه ۲۹۲ عمل جراحی میانگین هر ماه در سال ۹۳ بوده و امسال ۴۴۶ میانگین در ماه است، گفت: درصد سزارین در سال گذشته ۳۶.۲۳ درصد و امسال ۳۱.۲۸ درصد بوده و زایمان طبیعی نیز ۶۳.۷۷ در سال گذشته و امسال ۶۸.۲۲ درصد را به خود اختصاص داده است.