به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی عالمی امروز در جلسه ورای اداری شهرستان گناباد به تشریح عوامل خطر مرتبط با بیماریهای غیر واگیر و نقش و اهمیت تغذیه صحیح و اصلاح الگوی مصرف قند، نمک و روغن در کنترل این بیماریها پرداخت و گفت: شورای اسلامی شهر و شهرداری میتوانند با اختصاص تابلوهای تبلیغاتی در سطح شهر، اختصاص غرفه اطلاع رسانی تغذیه ای بصورت دائم در بازار هفتگی، ساماندهی دست فروشان مواد غذایی در معابر و پنجشنبه بازار و اطلاع رسانی عمومی در سیستم حمل و نقل عمومی و ایستگاه های اتوبوس، دانشگاه علوم پزشکی را در اجرای هر چه با شکوهتر بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و روغن یاری کند.
وی افزود: اختصاص مکانی مناسب برای برپایی نمایشگاههای فرهنگ سازی در حوزه تغذیه و بهداشت عمومی در بوستانهای سطح شهر، برگزاری جشنواره غذا با رویکرد کاهش مصرف قند، نمک و روغن و حذف نمک از پاداش دریافت زبالههای شهری و جایگزینی آن با سایر کالاها از دیگر برنامههایی است که با همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری میتواند نقش موثری در کاهش مصرف قند، نمک و روغن به عنوان عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر ایفا کند.
عالمی با اشاره به تغییر سیمای بیماریها از عفونی به مزمن و غیرواگیر که مهمترین علت مرگ و میر در کشورها است، تصریح کرد: مطالعات انجام شده نشان داده است که تغذیه نامناسب و الگوی غذایی، بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع ۲ و برخی انواع سرطان ها است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد خاطرنشان کرد: مهمترین عامل خطر بیماریهای غیرواگیر، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است.
یادآور میشود؛ با توجه اهمیت تاثیر کاهش مصرف قند، نمک و روغن در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، توسط دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طرح بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و روغن در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اجرایی شده است.