کد خبر:۴۸۴۷۳۸
یک رزمنده دفاع مقدس روایت کرد

شهادت ۱۲۰ رزمنده مجروح در فکه/ ماجرای رزمنده‌ای که می‌خواست پایش را روی مین بگذارد!

بک یادگار دوران دفاع مقدس در خصوص رزمنده‌ای به نام حسن و نقش آن عملیات والفجر یک، گفت: حسن در همین عملیات یک دست و پایش قطع شد، دیدم یک پایش را که سالم است بالا و پایین می‌برد...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، جباریان عصر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه‌های غیر انتفاعی مشهد که در منطقه فکه حضور دارند، گفت: منطقه عمومی فکه در طول منطقه دفاع مقدس یکی از سخت ترین مناطق عملیاتی بود زمانی که هوا گرم و آفتاب می‌شود درجه حرارت در این منطقه به بالای 50 درجه می‌رسد به طوری که خاک آنقدر داغ می‌شود که حتی یک ساعت هم نمی‌توان روی آن ایستاد.

 

خاک فکه به دلیل رفت و آمد کاروانهای زیاد سفت شده

وی بیان داشت: خاک فکه به دلیل رفت و آمد کاروانهای زیاد سفت شده و به همین دلیل رفت و آمد در آن زیاد سخت نیست.

 

این راوی دوران دفاع مقدس در خصوص عملیات والفجر یک، گفت: قبل از شروع عملیات رزمندگان از یکدیگر طلب حلالیت می‌کردند حال عجیبی داشتند یکدیگر را در آغوش می‌گرفتند و می‌گریستند که این وداع یک ساعت به طول انجامید.

 

جباریان با یادآوری اینکه حسن یکی از آرپیچی زنان این عملیات بود، گفت: او با کیسه گونی کوله پشتی درست و در داخل آن 10 موشک و 10 خرج جا داده بود و می‌گفت اینها را برای زدن تانک‌های دشمن میخواهد.

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس افزود: بچه ها به صورت دسته از سنگرها خارج و پای کامیون‌ها رفتند. کنار هر کامیون یک کیسه سربند بود که رزمندگان یکی از آنها را برمی‌داشتند و داخل ماشین میشدند، حسن؛ اما به دنبال پیشانی بندی می‌گشت که بر روی آن نام مبارک فاطمه نوشته شده باشد و بالاخره این پیشانی بند را پیدا کرد و سوار کاشین شد.

 

استفاده از نردیان برای عبور از کانال

وی بیان داشت: بچه ها بعد از مسافت کوتاهی که طی کردند به دلیل سختی راه مجبور شدند از کامیونها پیاده شوند و پیاده به سمت منطقه حرکت کنند.

 

 این روایتگر خاطرنشان کرد: بالاخره رزمندگان به کانالی رسیدند که دهانه آن 2.5 متر و داخلش انواع سیم خواردارها و سم‌ها جای داده شده بود.

 

جباریان بیان داشت: بچه ها برای عبور از این کانال از نردبان استفاده کردند و برای راحتی عبور از این نردیان‌ها، برانکاردهایی بر روی نردبان‌ها بستند و از کانال عبور کردند.

 

رمز عملیات والفجر یک «یاالله یاالله» بود

این رمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه دشمن 16 نوع مانع در منطقه فکه ایجاد کرده بود و انواع مین ها را در داخل سیم خواردارها جای داده بود، گفت: بعد از عبور از این کانال به کانال دیگری رسیدیم. به محض رسیدن به ما اطلاع دادند چون یک شب زودتر وارد منطقه شده‌اید باید یک روز داخل این کانال بمانید؛ دشمن به دلیل اینکه گره این کانال را داشت بعد از روشن شدن هوا شروع به گلوله باران آنجا کرد و به این ترتیب تعداد زیادی از رزمندگان ما زخمی شدند.

 

وی بیان داشت: چون دهانه کانال 44.5 و گودی آن سه متر بود تعدادی از بچه‌ها دچار موج گرفتگی می‌شدند برای جلوگیری از مجروحیت بیشتر بچه ها تعدادی کیسه شن را در کنار سوی کانال قرار دادیم؛ اما باز هم تا شب تعدادی از بچه ها مجروح شدند.

 

جباریان با بیان اینکه رمز عملیات والفجر یک «یاالله یاالله» بود، گفت: بچه ها با فریاد «یاالله یاالله» پیش روی خود را شروع کردند در حالی که منطقه ما یک منطقه کلیدی بود رزمندگان  از موانع زیادی که در مقابلشان بود عبور کردند.

 

ماجرای رزمندهای که می‌خواست پایش را روی مین بگذارد

این رزمنده دوران دفاع مقدس در خصوص حسن و نقش آن در این عملیات، گفت: حسن در همین عملیات یک دست و پایش قطع شد، هنگامی که به خاطر مجروحیت روی زمین افتاده بود دیدم یک پایش را که سالم است بالا و پایین می‌برد گمان کردم درد زیادی دارد. وقتی خواستم او را آرام کنم گفت دردی ندارم و مینی را نشانم داد و گفت می‌خواهم پایم را روی مین بگذارم تا بچه ها راحت تر عملیات کنند.

 

وی با بیان اینکه بچه ها به خدا و اهل بیت(ع) توکل و توسل کردند و به همین دلیل به این درجه بالا رسیدند، بیان داشت: در منطقه فکه 120 مجروح توسط عراقی‌ها به شهادت رسیدند. سربازان بعثی آمدند و بچه ها را جلوی چشم یکدیگر تک تک به شهادت رساندند.

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس با تاکید بر این مهم که اگر با چشم دل با این خاک‌ها صحبت کنید جوابتان را می‌گیرید، بیان داشت: من می‌گویم بشکد قلمی که ننویسد که به سربازان خمینی(ره) در اینجا چه گذشته است.

 

جباریان خاطرنشان کرد: فکه شمالی تا آخر جنگ متاسفانه در دست منافقین بود و آنها ظلم زیادی به ما کردند.

 

لازم به ذکر است هم اکنون تعداد بیش از 100 دانشجوی خواهر از دانشگاه‌های غیر انتفاعی مشهد در مناطق عملیاتی جنوب کشور هستند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار