کد خبر:۴۸۴۷۴۱
کشاورز در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

پايداري فرهنگ هر جامعه در گرو قدرت فراگيري و ترویج هنر

معاون فرهنگی سپاه استان قزوین گفت: پايداري فرهنگ هر جامعه در گرو قدرت فراگيري هنر و ترويج آن در جامعه است. لزوم توجّه وآشنايي هرچه بيشتر جوانان باعث ارتقاي آگاهي آن‌ها از يك طرف، و رشد و بالندگي اين فرهنگ در سطح جامعه از طرف ديگر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، جشنواره «مدرسه عشق»، جشنواره سالیانه تولیدات و محصولات فرهنگی هنری پایگاه‌های مقاومت بسیج با هدف هویت بخشی به فعالیت‌های فرهنگی هنری این پایگاه‌ها در سطح ملی است. ایجاد انگیزه و نشاط در فعالین فرهنگی و هنری پایگاه‌ها، شناسایی و بهره‌مندی از ابتکارات و فعالیت‌های پایگاه‌های مقاومت در فعالیت‌های فرهنگی هنری به صورت کشوری و متمرکز، از جمله اهداف پیگیری شده‌ی برگزارکنندگان آن است. استان قزوین با حدود ۲۰۰ اثر در چهارمین جشنواره مدرسه عشق، در این جشنواره شرکت داشته است. محمد کشاورز، از جمله مسئولین این جشنواره، در استان قزوین است. کشاورز، معاون فرهنگی اجتماعی سپاه استان قزوین را عهده‌دار است. به گفته وی از سال ۷۴ با توجه به علاقه ای که به کار های فرهنگی داشته به عنوان مسئول فرهنگی پایگاه بسیج شهید نوروزی چشیدن از اقیانوس فرهنگی را آغاز کرده است، سپس فرمانده پایگاه و بعد مسئول فرهنگی حوزه نبی اکرم (ص) را هم تجربه کرد. پس از ورود به ستاد قزوین در کانون جوانان بسیج مشغول فعالیت شد. مدیر کانون جوانان، مسئول مرکز مشاوره بسیج، مسئول فرهنگی ناحیه دانشجویی، جانشین بسیج هنرمندان، مدیر عملیات روانی؛ بخش هایی است که قبل از آبان ماه ۹۲ در آنها فعالیت داشته و سپس در معاونت فرهنگی اجتماعی سپاه به خدمت مشغول شد.

 

سرهنگ کشاورز در بیان اهمیت برگزاری جشنواره‌های فرهنگی از جمله جشنواره مدرسه عشق، گفت:  «پايداري فرهنگ هر جامعه در گرو قدرت فراگيري هنر و ترويج آن در جامعه است. لزوم توجّه وآشنايي هرچه بيشتر جوانان و نوجوانان با فرهنگ و هنراصيل اسلامي و انقلابی ، امري حتمی و ضروري است كه باعث ارتقاي آگاهي آن ها از يك طرف و رشد و بالندگي اين فرهنگ در سطح جامعه از طرف ديگر خواهد شد. با توجّه به اينكه با برگزاری جشنواره هنري و ادبی مدرسه عشق ، ضمن اين كه باعث افزايش آگاهي افراد در جامعه مي شود ، زمينه ی رشد استعدادهای درونی در بين مخاطبان بخصوص بسیجان هنرمند را فراهم مي آورد که امیدوارم با اجرای این طرح گامی در اعتلای فرهنگ انقلاب اسلامی برداشته شود.»

 

وی، در ادامه از مهم ترین عوامل گسترش جشنواره مدرسه عشق را اینگونه برشمرد: «شناخت آن توسط آحاد بسیجیان و ایجاد بسترهای مناسب تبلیغ از طریق صدا و سیما، جراید و نشریات مکتوب ، خبرگزاریها و پایگاه های خبری ، پوستر و بروشور و همچنین تمدید شدن زمان ارسال آثار نام برد پ. وجود بخش های مختلف هنری با گرایش های مختلف زمینه حضور آثار با سطوح متفاوت را ایجاد کرده بود .همچنین راه‌اندازی سایت تخصصی و ایجاد بستری مناسب برای ارسال آثار از طریق آن نیز یکی از عوامل مهم است . شاید بتوان با برپایی نمایشگاه های مختلفی از هنرمندان استانی شرکت کننده در جشنواره انگیزه جوانان برای خلق آثار هنری و حضور در عرصه رقابت با دیگر هنرمندان را افزایش داد.»

 

معاون فرهنگی اجتماعی سپاه استان قزوین، با اشاره به اینکه از استان قزوین در چهارمین جشنواره مدرسه عشق، حدود ۲۰۰ اثر شرکت داشته‌اند، در ادامه گفت: «غالب تولیدات با موضوعات نماهنگ ، نشریات مکتوب ، سرود ، ابتکارات پایگاهی و نمایش های تصویری بود . برای ارتباط موثر و ایجاد جریان فکری رو به رشد در حال طراحی بانک اطلاعاتی بسیجیان هنرمند هستیم تا بتوانیم فضای هنری قابل رقابت و دسترسی در بسیج ایجاد کنیم. رشد تربيتي هنرمندان بسيجي. سازماندهی و ساماندهی تمامی گروههای هنری و ادبی ، شناسایی هنرمندان شاخص و تاثیر گذار ، برگزاری جلسات تخصصی با حضور مربيان ، ساماندهی و سازماندهی انجمنهای تخصصی و استفاده از توان تخصصی اعضاء انجمن های استانی در تامین محتوای هنری،  ایجاد تعامل و ارتباط هنرمندان بسیجی با برنامه های سازمان بسیج و افزایش مهارت های آموزشی هنرمندان بسیجی ، قطعا باعث پیشرفت هنر متعهد استان خواهد شد.»

 

این مدیر فرهنگی، در رابطه با تاثیر ایجاد امکان ارسال آثار از طریق سایت رسمی جشنواره گفت: «جشنواره چهارم مدرسه عشق ، قطعاً محاسنی از قبیل سرعت عمل، ارتباط گیری تا سطح پایگاه و... داشته ولی مواردی همچون پایین بودن سرعت بارگذاری ها و قطع شدن گاه و بیگاه سایت از مشکلات و معایب موجود بود که ان شاءالله در سالیان آتی رفع شود . پیشنهاد می کنم در سایت رسمی جشنواره یک پورتال بومی ویژه ی بارگزاری تولیدات هنری استان ها طراحی شودکه قطعا در پویایی هنر بومی موثر خواهد بود و باعث استفاده از تجربیات استان ها از یکدیگر می شود .»

 

کشاورز افزود: «این جشنواره باید بتواند باورهای دینی را تقویت و اخلاق و رفتار اسلامی را در میان بسیجیان هنرمند توسعه دهد و همچنین با ارائه موضوع و محتوای مناسب ، باعث افزایش بصیرت سیاسی و قدرت تحلیل مسائل روز گردد . بنا به فرمایش رهبر فرهیخته انقلاب ، هر پيامى، هر دعوتى، هر انقلابى، هر تمدنى و هر فرهنگى تا در قالب هنر ريخته نشود، شانس نفوذ و گسترش ندارد و ماندگار نخواهد بود ؛ و از آنجا که بسیج و بسیجی خود یک فرهنگ متعالی و مقدس است ، استفاده از بستر و ظرفیت هنر در قالب جشنواره های تخصصی محملی برای ماندگاری و تبیین این فرهنگ است . در اهمیت استفاده بسیج و جبهه فرهنگی انقلاب توج شما را به فرازی دیگر از بیانات گهربار امام بسیجیان حضرت سید علی جلب می کنم که فرمود : شك نبايد كرد كه انقلاب، به هنر نيازمند است، و هنر انقلاب از آنجا كه بايد حامل مفاهيمى نو و قهرا ناآشنا باشد، و از آنجا كه بايد با همه‏ى معارضه‏ها و خصومتهايى كه هيچ انقلابى از آن مصون نيست، درگير شود و از آنجا كه بايد معارف نوين را در ذهن‏ها راسخ و ماندگار سازد، ناگزير بايد هنرى ممتاز و فاخر و پيشرو باشد .»

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار