آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۴۹۲۱
در نشست مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما بررسی شد:

موانع پیش روی صداوسیما در پوشش انتخابات مجلس شورای اسلامی

اولین نشست از سلسله نشست‌های راهبردی مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما در خصوص موضوع انتخابات و رسانه‌ها با عنوان «نقش تلویزیون در انتخابات مجلس شورای اسلامی» برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اولین نشست از سلسله نشست های راهبردی مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما در خصوص موضوع انتخابات و رسانه‌ها با عنوان «نقش تلویزیون در انتخابات مجلس شورای اسلامی»، در روز چهارشنبه، 14 بهمن با سخنرانی دکتر حسینعلی افخمی (دانشیار دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی) و با حضور مدیران ، پژوهشگران و برنامه‌سازان در سالن جلسات مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما برگزار شد.

 

افخمی در این نشست با مرور فرایند و نحوه برگزاری انتخابات پارلمانی در کشورهای مختلف و نقش‌هایی که تلویزیون‌های خدمت عمومی و تجاری در انتخابات پارلمانی ایفا می کنند، به نقش صداوسیما در انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری، نقش صدا و سیما در انتخابات مجلس شورای اسلامی کم‌رنگ‌تر خواهد بود.

 

وی در توضیح علت این مسئله به موانعی که در مسیر انجام فعالیت صدا و سیما وجود دارد به نکاتی همچون: تعداد زیاد کاندیداها، ناشناخته بودن بسیاری از آنها، شکل نگرفتن احزاب، فعال نبودن بسیاری از احزاب ثبت شده و نبود تعریف مشخصی از اپوزیسیون اشاره کرد و گفت: با این شرایط صداوسیما نمی‌تواند به بسیاری از حوزه‌هایی که تلویزیون‌های سایر کشورها به آن می‌پردازند ورود پیدا کند و عملکرد صداوسیما در انتخابات مجلس شورای اسلامی به اطلاع رسانی در خصوص کلیت انتخابات و مراحل آن ، مرور انتخابات پیشین و دعوت از مردم به مشارکت در انتخابات و نظایر اینها محدود می‌شود. این در حالی است که ژانر آگهی‌های سیاسی- که دیدگاه ها، برنامه‌ها و عملکرد احزاب و کاندیداهای وابسته به آنها را ارائه کرده و در معرض قضاوت مخاطبان قرار می‌دهد- ژانری معمول در برنامه‌های تلویزیون‌های خدمت عمومی و تجاری در زمان انتخابات پارلمانی بسیاری از کشورها محسوب می‌شود.

 

افخمی در ادامه به برخی از محدودیت‌ها در ساختار‌ها و قالب‌ها در حوزه تولیدات تلویزیونی در زمینه انتخابات اشاره کرد و فعال شدن بیشتر تلویزیون در انتخابات مجلس شورای اسلامی را منوط به بازنگری در این ساختارها دانست.

 

این نشست با پرسش و پاسخ حاضران به پایان رسید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار