
صالحی: کتاب مبدا و عصاره تمدنسازی است / اگر توسعه ایران را میخواهیم، باید به کتاب بیشتر فکر کنیم

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاح ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر کتاب مبدا و عصاره تمدنسازی است گفت: این جمله کوتاه بنظرم دقیقترین و گویاترین و رساترین تعریف از جایگاه کتاب است. شعار سی و ششمین نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم برای ایران» در واقع ادامه فرمایشات رهبری است.
صالحی با اشاره به برنامههای نمایشگاه کتاب گفت: بیش از ۴۰۰ نشست در ۱۰ روز نمایشگاه برگزار میشود.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران گفت: درباره جایگاه کتاب صحبتهای زیادی شده است، اما بهترین سخن را رهبر انقلاب فرمودهاند، همان جا که کتاب را مبدأ و عصاره تمدنسازی میدانند. اگر به تمدنهای بشری نگاه کنیم، این موضوع به خوبی نمایان است؛ تمدن یونان، تمدن چین، تمدن هند و... همه بر بستر کتاب حرکت کرده و جلو آمده است.
وی ادامه داد: در مورد تمدن ایران پس از اسلام هم همین است، اگر شاهنامه خلق نمیشد، بین ایران پیش از اسلام و ایران پس از اسلام نیز پیوند برقرار نمیشد و ما درگیر بین ایران پیش از اسلام و ایران پس از اسلام بودیم. شاهنامه این قدرت را داد تا ایرانیان هم به تاریخ قبل از خود اقتدا کنند و هم به تاریخ ایران پس از اسلام و ما درگیر و دار اختلاف بین ایران قبل از اسلام و پس از اسلام نیفتیم.
به گفته صالحی؛ تمدن هم کالبد دارد و هم جان، جان تمدنها به حوزه کتاب وابسته است. باید باور داشته باشیم، جامعه جز با کتاب قدرت ماندگاری پیدا نمیکند.
وزیر ارشاد با اشا ه به اینکه دغدغه کتاب دغدغه توسعه اجتماعی است، گفت: اگر میخواهیم توسعه اجتماعی رخ دهد، احتیاج به تولید کتاب خوب و مصرف کتاب خوب داریم. نمایشگاه فرصتی است برای این دغدغه.
وی ادامه داد: نمایشگاه کتاب ایران یک باشگاه بزرگ اجتماعی است، ما نیاز داریم که باشگاههای موجود را حفظ کرده و باشگاههای جدی خلق کنیم. ایران امروز نیاز به همگرایی و همراهی دارد، هرچه بیشتر این همگرایی را نشان دهیم، راه ایران را هموارتر کردهایم.
صالحی گفت: اگر توسعه ایران را میخواهیم، باید به کتاب بیشتر فکر و در راه توسعه این این فر هنگ در ایران بیشتر تلاش کنیم