به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری انشجو؛ ولیالله محمدینصرآبادی، سفیر و عباس فاموری، سرپرست رایزنی فرهنگی و مکتبیفرد، رایزن سیاسی ایران در اندونزی، با لقمان حکیم سیفالدین، وزیر امور دینی اندونزی دیدار کردند و درباره فعالیتهای مشترک علمی، دینی، حج، فرهنگ و هنر و تبادل استاد و دانشجو و گفتوگو تعامل میان علمای اهل تسنن و تشیع، به تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار، ولیالله محمدینصرآبادی، با اشاره به روابط تاریخی دو کشور که ریشه آن تا قرنها پیش بازمیگردد، به عمق روابط دو ملت اشاره کرد و از تاریخچه شرکت دو کشور در توسعه مناسبات در حوزههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، دینی و اجتماعی نام برد.
وی گفت: اندونزی در دیدگاه مردم ایران، جایگاه بسیار مهمی دارد و از طرف دیگر، عزم مقامات عالیرتبه دو کشور نیز بر توسعه روابط است؛ به ویژه پس از دیدار رؤسای جمهور ایران و اندونزی در حاشیه شصتمین سالگرد کنفرانس آسیا و آفریقا و عزم رؤسای جمهور دو کشور، روند توسعه مناسبات دوجانبه با سرعت بیشتری دنبال میشود.
محمدینصرآبادی در ادامه سخنان خود از حوزههای علوم اسلامی، علوم قرآنی، حج، هنر و فرهنگ اسلامی، دروس اسلامی و تبادل استاد و دانشجو و همچنین گفتوگو و تعامل بیشتر میان علمای دو کشور، به عنوان فرصتهای همکاری در امور دینی میان دو کشور نام برد و خواهان ارتباط نزدیکتر مقامات و اندیشمندان دو کشور در این بخش شد.
پس از آن لقمان حکیم سیفالدین، وزیر امور دینی اندونزی نیز در سخنانی با اشاره به حضور پرتعداد دانشجویان اندونزیایی در ایران و تحصیل آنان در رشتههای مختلف، به نمایندگی از دولت اندونزی مراتب قدردانی از کشورمان را اعلام و در ادامه بیان کرد: ایران، کشوری تاریخی، دارای فرهنگ و تمدن غنی و مدرن است و به یقین همکاری با این کشور برای ما ابعاد مثبت بسیاری را دارد.
وی تاریخ معاصر ایران و همچنین مقاومت برابر تحریمها را موجب قدرتمند شدن کشورمان دانست و گفت: خداوند تحریمها را عامل قدرتمندی ایران قرار داد و امروز همگی بر این واقعیت که ایران کشوری قدرتمند و مستحکم است، صحه میگذارند به همین دلیل همکاری با ایران برای ما بسیار حایز اهمیت است و خواهان استفاده از تجربیات این کشور هستیم.
وزیر امور دینی اندونزی همچنین اشاره به طرح دولت جوکوویدودو، رییس جمهور اندونزی در تربیت 5 هزار استاد در مقطع دکترا در گرایشهای مختلف در پنچ سال آینده و تصمیم اعزام دانشجویان اندونزیایی برای تحصیل در مقطع دکتری در کشور های مختلف، گفت: ایران یکی از مقاصد اصلی دانشجویان ما خواهد بود.
وی در پایان از ایده گفتوگو بین علمای ایران و اندونزی استقبال و تأکید کرد: باید این گفتوگو را در سطح دنیای اسلام توسعه دهیم.