به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حمید یعقوبی امروز در مراسم افتتاح ساختمان جدید مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد در جمع مسئولان این دانشگاه با اشاره به ایام الله دهه فجر، این دهه را به مسئولین و دانشجویان فردوسی مشهد تبریک گفت.
وی با اشاره به اینکه در طی 26 سال اخیر بیش از 1000 شعبه مرکز مشاوره دانشجویی در دانشگاههای کشور تاسیس شده است، افزود: در حال حاضر ما دارای 110 مرکز مشاوره دانشجویی دولتی، 150 مرکز مشاوره دانشجویی غیر دولتی، 270 شعبه مشاوره دانشجویی در خوابگاهها، 250 مرکز مشاوره دانشجویی در دانشگاهای آزاد و 50 مرکز مشاوره دانشجویی در دانشگاهای علوم پزشکی هستیم که مشغول خدمات رسانی به دانشجویان میباشند.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم با اشاره به اینکه وجود این تعداد مرکز مشاوره در دانشگاهای کشور خبر از اتفاقات ناخوشایندی میدهد، بیان داشت: توسعه این مراکز نشانه گسترش آسیبها، تغییر در ارزشها و نگرشها در بین جوانان است، به نظر، کشور ما در دوران گذار میباشد و در این دوران، آسیبها و بحرانها گسترش مییابد.
یعقوبی تصریح کرد: گسترش آسیب در کشور به گونه ای است، که مقام معظم رهبری از گزارشی پنج ساعتی که در این رابطه به ایشان ارائه دادیم، متاثر شدند.
شورای عالی اجتماعی به ریاست رئیس جمهور تشکیل میشود
وی از تشکیل سازمان آسیبهای اجتماعی خبر داد و گفت: همچنین شورای عالی اجتماعی به ریاست رئیس جمهور تشکیل میشود که تاسیس و تشکیل این مراکز و سازمانها بیانگر اتفاقاتی ناخوشایندی است که در جامعه در حال رخ دادن است.
مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم با تاکید بر آموزش جوانان و دانشجویان در زمینههای مختلف، بیان داشت: ما باید به جوانانمان برسیم و شرایط به گونهای است که مراکز مشاوره خودشان را به ساختارها دانشگاهی و غیر دانشگاهی کشور تحمیل میکنند.
وی گفت: مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد از نظر فعالیت در طول شش سال، جزو سه دانشگاه برتر کشور بوده است و جا دارد که مرکز مشاوره این دانشگاه تلاش بیشتری کند.
دانشگاهها به واحدهای بهداشتی توجه داشته باشند
مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم در خصوص توجه به بهداشت و سلامت دانشجویان خطاب به مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: وزارت علوم از مسئولین این دانشگاه انتظار دارد که به واحدهای بهداشتی دانشگاه مانند بخش درمان، آموزش و نظارت بر بهداشت فردی و محیطی توجه بیشتری داشته باشند.
یعقوبی با بیان این مسئله که عدم توجه به مسائل بهداشتی و رعایت نکردن نکات آن مشکلاتی را برای دانشجویان در بر خواهد داشت، خاطرنشان کرد: متاسفانه در دانشگاها نظارت و آموزش بهداشت به خوبی صورت نمیگیرد و امیدواریم که در ساختار جدید دانشگاه فردوسی تشکیلات مستقلی برای این امر در نظر گرفته شود.
دانشگاهها باید در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از همیاران دانشجو استفاده کنند
وی تاکید کرد: به دلیل گسترش آسیبها، دانشگاهها باید در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از همیاران دانشجو استفاده کنند.
یعقوبی با اشاره به دانشگاههایی که دارای مرکز مشاوره هستند، با بیان این مطلب که متاسفانه هنوز واحدهای کوچک دانشگاهی ما مرکز مشاوره دانشجویی ندارند، خاطرنشان کرد: وزارتخانه در تلاش برای توسعه این مراکز در این واحدها میباشد و یکی از مکانهایی که نیاز بیشتری به مرکز مشاوره دارد خوابگاه های دانشجویی است.
مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم تصریح کرد: در مراکز مشاوره از مشاوران با مدرک کارشناسی ارشد استفاده میشود، در این مراکز همچنین مددکاران و روان پزشکان نیز حضور دارند.
وی در خصوص مشکلات دانشجویان که آنها را به مرکز مشاوره ارجاع میدهد، خاطرنشان کرد: مشکلات دانشجویان بیشتر در زمینه تحصیل، آموزش، روابط بین فردی و مسائل زندگی میباشد.
یعقوبی گفت: مشاوره فرایند زمان بر است، که دانشجویان به طور متوسط شش جلسه میتواند مراجعه کنند و درصد موفقیت این مراکز بستگی به ایجاد نگرش مثبت در دانشجویان به این مراکز است.
وجود 63 مرکز بهداشتی در دانشگاههای کشور
مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم با بیان اینکه در دانشگاها بیش از 63 مرکز بهداشتی حضور دارند، که وظیفه اصلی آنها خدمات رسانی در زمینه درمانی و بهداشتی به دانشجویان میباشد، افزود: یکی از وظایف اصلی این مراکز نظارت بر اماکن دانشجویی، خوابگاهها و غذا خوریها است.
وی با اشاره به اینکه مراکز بهداشتی در دانشگاهها وظیفه آموزش بهداشتی را نیز بر عهده دارند، گفت: وزارتخانه برای بهتر شدن وضعیت بهداشت و سلامت دانشجویان در نظر دارد، تا در سال آینده اتاق نمونه بهداشت را تاسیس کند که اکنون در حال رایزنی با صندوق رفاه دانشجویی در این رابطه میباشیم، چنانچه این صندوق موافقت کند این مهم صورت خواهد گرفت.