به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، حجت الاسلام یزدانی عصر امروز در مراسم جشن ازدواج 80 زوج دانشجوی دانشگاه کشاورزی ساری ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (س) و مراسم ازدواج زوج های دانشجو، خطاب به آنها گفت: امروز با آغاز زندگی مشترک نشاط و شادابی وصف ناپذیری به زندگی خود و دانشگاه دادید و امیدوارم آنچه خیر دنیا و آخرت است، نصیب شما شود.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری با اشاره به سنت حسنه ازدواج در دین مبین اسلام افزود: ازدواج امر مهمی است که باعث تکامل انسان و سلامت آرامش روح و روان زن ومرد میشود.
وی در ادامه با اشاره به ویژگی های ازدواج دانشجویی گفت: یکی از مهم ترین ویژگی های ازدواج های دانشجویی انتخاب همسر بر اساس شناخت و آگاهی است، چرا که توجه به ویژگی های اخلاقی و رفتاری همسر می تواند راهگشای زندگی آینده زوج های جوان باشد و زوج های جوان را در زندگی با مشکلات کمتری روبرو کند.
یزدانی در ادامه با اشاره به آمار پایین طلاق در ازدواج های دانشجویی به واسطه همین شناختی که از طرفین به وجود می آید و زوج های جوان بر اساس این شناخت ازدواج می کنند، خاطرنشان کرد: ازدواج های دانشجویی بر اساس تحقیقات انجام شده از کمترین آسیب در بین ازدواج های ثبت شده در سال های اخیر بر خوردار هستند و همین مسئله ازدواج های دانشجویی رابه یک فرصت خوب تبدیل کرده است تا جوانان دانشجو بتوانند در یک محیط کاملا علمی و حساب شده با استفاده از برنامه ریزی های صورت گرفته واستفاده از مشاوران متخصص و متبحر ازدواجی پایدار وموفق داشته باشند.
وی در این زمینه با اشاره به آمار طلاق بر اساس آمارگیری نهاد رهبری کشور و سازمان ثبت احوال عنوان کرد: بر اساس آمار رسمی ثبت احوال آمار طلاق در ازدواجهای دانشجویی 10 درصد است در حالیکه این آمار در بین سایر ازدواجهای ثبتی در کشور 25 درصد است.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی بابل تصریح کرد: این اختلاف رقم بین طلاقها نشان دهنده این است که یک تفاوت معنادار بین ازدواجهای معمولی با ازدواجهای دانشجویی، که ساده و ارزان برگزار شده و بیشتر به آرامش فکری جوانان در سنین پایین و در دوران دانشجویی انجام می گیرد، وجود دارد.
وی در ادامه سخنانش تاکید کرد: در ابتدای ازدواج چشمانتان را باز کنید بعد از ازدواج چشمانتان را به روی مسائل ببندید. یعنی هر چه پیش از ازدواج تلاش می کردید چشمانتان را باز کنید و موشکافانه با رفتارها و گفتارها مواجه شوید، سعی کنید پس از ازدواج بیشتر چشمانتان را به روی مسائل ببندید.
یزدانی ادامه داد: دیگر باید تیزبینی ها و تیز شنیدنی ها را کنار بگذارید و در زندگی بنا را بر اعتماد قرار دهید و اگر این اعتماد کامل نباشد می تواند زندگی را نابود کند و بین شما فاصله بیاندازد.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری، خاطرنشان کرد: اگر بنا را بر اعتماد قرار دادید دیگر نباید به خیلی از شنیده ها توجه کنید و مطمئن باشید که عده ای می خواهند برای تصویه حساب های شخصی خودشان زندگی شما را به هم بزنند و شما نباید به حرف های کسی توجه کنید.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در زندگی همواره به همسر و خانواده شوهر یا زن اختلافاتی ممکن است رخ دهد و شما باید آنها را مدیریت کنید، خطاب به زوج های دانشجو گفت: هیچ وقت نباید کاری کنید که بر سر دوراهی انتخاب بین خانواده و همسرتان قرار بگیرید و این دوراهی اولین زنگ خطری است که در زندگی مشترک به صدا در می آید و شما باید با مدیریت درست مانع از به وجود آمدن این مرحله شوید.
یزدانی با اشاره به اینکه خدا در قرآن پیامبر را به عنوان رحمتی برای مردم در نظر گرفته است، گفت: زن و شوهر هم باید نسبت به یکدیگر مودت و رحمت داشتنه باشند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری، با اشاره به اینکه زن و شوهر نباید از اظهار عشق به همسرشان دریغ کنند، گفت: ابراز علاقه نشان گر میزان دوست داشتن و محبت شما نسبت به همسرتان است پس نگویید علاقه ام را با رفتارم نشان می دهم، برای ابراز علاقه باید از کلمات زیبا و محبت آمیز استفاده کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه زن و شوهر باید راز دار هم باشند نه راز دان یکدیگر، تصریح کرد: در زندگی سعی کنید رازهای یکدیگر را بپوشانید و فراموش کنید، نه اینکه در حافظه تان بماند تا بعدا بخواهید علیه همسرتان استفاده کنید.
یزدانی با اشاره به اینکه زن و شوهر باید سه اصل خداگرایی، ولی گرایی و والاگرایی اخلاقی را در زندگی خود پیاده کنند، خاطرنشان کرد: قانون «خدا گرائی» با تفکر توحیدی و زندگی توحیدی شکل می گیرد. اصل خدایی گرایی زندگی را زیبا می کند.
وی ادامه داد: اصل «ولی گرائی» با شناخت و معرفت امام زمان (ع) و تنظیم زندگی بر اساس سیره ی مبارک حضرت و خواسته ها و رضایت ایشان تحقق می یابد. این اصل عشق و محبت، فداکاری و تلاش را در خانواده زیاد می کند.
یزدانی در پایان گفت: اصل «والا گرائی اخلاقی» با اخلاق محوری و رعایت اصول مدیریت خانواده، عینیت خواهد یافت. رعایت این اصول سطح فرهنگ و معنویت خانواده را بالا برده و به تعالی می رساند.