به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم افتتاحیه نخستین اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران که در پژوهشکده مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در حال برگزاری است گفت: این همایش با تاکید بر پایداری و ایجاد ارتقای فرصت شغلی و افزایش رفاه نسبی و امنیت در جامعه برپا شده که این اتفاق نوظهوری است و منجر به بالا بردن اقتدار علمی و اقتصادی ایران در عرصه دیپلماسی جهانی میشود.
وی افزود: ۴۵ کشور در جهان شامل ۱۰ کشور آفریقایی ۵ کشور آمریکایی ۱۱ کشور آسیایی و اقیانوسیه و ۱۶ کشور اروپایی از یک دهه قبل چشم انداز اقتصادی خود را در نقش اقتصاد زیستی گذاشتهاند توجه به تحقیق و جهت گیری به سمت فناوری و نوآوری باور اقتصاد نوظهور زیستی که عناصر سازنده آن منابع انسانی و شرکتهای دانش بنیان است و برخی زیرساختهای اجرایی آن تا حدودی فراهم شده از دیگر اهدافی است که در این عرصه دنبال میشود.
وزیر علوم تاکید کرد: وزارت علوم تحقیقات و فناوری ورود به این عرصه را در راستای رسالتهای اصلی خود دانسته و آن را مهم میداند و با جدیت در تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی که در سند چشم انداز و نقشه جامع علمی کشور نیز دیده شده آن را دنبال میکند.
وی به حمایت از فرآیند تبدیل عمل به فناوری و تجاری سازی اشاره کرد و گفت: اشتغال زایی دانش آموختگان تلاش برای پیاده سازی چرخه علم و فناوری تحقق هدف کلان افزایش سهم تولیدات و خدمات مبتنی بر دانش فناوری داخل از جمله کارهایی است که در وزارت علوم دنبال میشود.
فرهادی در ادامه تصریح کرد: برنامه ریزی و توانمندسازی بخش خصوصی در حوزه علم و فناوری تصویب و حمایت از فرصتهای دانش بنیان به ویژه شرکتهای دانش بنیان دانشگاهی با همکاری مشارکت دانشجویان و اعضای هیئت علمی و بازنگری در زنجیره تامین ایده تا بازار نیز مدنظر وزارت علوم قرار دارد.
وی توصیهای به برگزارکنندگان این اجلاس کرد و گفت: من توصیه میکنم به صورت ادواری این اجلاس برگزار شود و پژوهشکده مهندسی ژنتیک دبیرخانه دائمی اجلاس را راه اندازی کند.
وی در خصوص بازنگری رشتههای تحصیلی گفت: بازنگری رشتههای تحصیلی یک ضرورت است و ما با برخی برنامههای درسی مواجهایم که عمر بیش از ده سال و حتی س سال دارند و به زودی برنامههای جدید وارد عرصه آموزش عالی میشوند به دنبال تاسیس رشته اقتصاد زیستی نیز هستیم.
وزیر علوم در پایان ایده خود را به این اجلاس معرفی کرد و گفت: در زمینه کسانی که قطع تنفس در خواب داشتند یا خر خر میکنند که سی درصد مردم شامل افرادی هستند که قطع تنفس دارند و شصت درصد در خواب خر خر میکنند بهتر است یک وسیلهای در جایی از بدن کاشته شود که الکترودها را به دستگاههای تنفسی متصل کند تا آنها کمک کنند راه تنفسی باز شود.
در پایان این مراسم با حضور محمد فرهادی وزیر علوم، شاپور محمدی معاون اقتصاد وزارت امور اقتصاد و دارایی، مجید قاسمی مدیر عامل بانک پاسارگاد، محمدرضا زمانی رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از آغاز به کار شرکت زیست بازار ایران رونمایی شد.