به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، بهزاد قره یاضی، رئیس بخش تحقیقات و فناوری و رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران امروز در همایش ملی ملی «مهندسی ژنتیک در خدمت تولید غذای سالم و توسعه پایدار» در سالن همایش های باقرالعلوم دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: دانشمندان امروز بر مبنای تصمیم بر اساس احساس ندارند و تصمیم را بر مبنای یافته های علمی دارند و به ارگانیک و تراریخته نه نمی گویند و کسانی که منافع آنها در خطر باشد، ممکن است که به استمرار محصولات تراریخته و واردات مخالفت کنند.
وی گفت: تمامی مسئولان کشوری ما با گروه های مختلف سلامتی محصولات تراریخته را تایید کرده و آن را در سبد کالای غذایی ما قرار داده اند.
قرهیاضی بیان کرد: امروز بیش از 181 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در دنیا به محصولات تراریخته تخصیص دارد که 25 کشور دنیا آن را می کارند و تقریبا تمامی کشورها از آن استفاده می کنند.
وی ادامه داد: برخی از محصولات مانند سویا 82 درصد از تولید آن تراریخته است که مفهموم آن این است که 100 درصد سویا و واردات آن تراریخته است.
رئیس بخش تحقیقات و فناوری و رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران گفت: امنیت غذایی در دسترسی همه آحاد بشر در جامعه در تمامی زمان ها و موقعیت های جغرافیایی به غذای کافی و سالم را شامل می شود؛ به نحوی که این دسترسی ها متضمن فعالیت های شاداب و زندگی سالم افراد جامعه باشد.
وی افزود: غذای کافی و سالم در ذات امنیت غذایی است و اگرچه تامین آن از منابع داخلی وجود ندارد و غذا را وارد کرد و امنیت غذایی داشت؛ اما واقعیت این است که ما کشوری هستیم که بر اساس سیاست های کلی مندرج در برنامه ها باید نگاه به تامین امنیت غذایی با تولیدات داخل داشته باشیم.
رئیس بخش تحقیقات و فناوری و رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران تصریح کرد: ما می توانیم در گوشه ای از کشور محصولی را داشته باشیم و صادر کنیم و بخش دیگر وارد کنیم؛ اما باید تلاش های خود را معطوف به افزایش فناوری کنیم.
قرهیاضی بیان کرد: محصولات تراریخته به نحوی عمل کرده است که مورد تایید بخش جهانی تغذیه است که برای استفاده صحبح جامعه مورد استفاده قرار گرفته است؛ اما معتقدیم که مردم را به هراس افکندن مفید به چه فایده ای است که به صورت علمی آن تایید شده و محصولات تراریخته مورد تایید است.
وی تصریح کرد: کشور ایران امروز عزم را جزم کرده است که به قله های رفیع فناوری دست پیدا کند که در این راستا حمایت مقام مععظم رهبری از بیوتکنولوژی و فراریخته تنها سرمایه ماست که ایشان دست بلند بر پژوهشگاه دارند و فرمودند که دولت از این بخش حمایت کند که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران خاطرنشان کرد: مهندسی ژنتیک فناوری است که اجازه ایجاد اصلاحات و بهبود صفات غذا به نحوی که دارای کیفیت تغذیه ای برتر و تولید محصلات بهتر داشته باشد و برای اولین بار در تاریخ بشر قبل از عرضه به بازار مورد ارزیابی قرار گیرد.
قره یاضی ادامه داد: مهندسی ژنتیک آمده است که بعد از بهبود صفات غذاها را قبل از عرضه مورد تجزیه و تتحلیل قرار می دهد و این به معنی بلوغ بشر برای اهمیت به تغذیه بشر است.
رئیس بخش تحقیقات و فناوری و رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران بیان کرد: در تغذیه امروز به بلوغی رسیده ایم که قبل از قرار گرفتن در سبد تغذیه ما آن ها را تجزیه و تجلیل می کنیم.
وی گفت: کشور جمهوری اسلامی ایران عزم خود را جزم کرده است که به این فناوری دست پیدا کند.