کد خبر:۴۸۹۱۶۰
قائم مقام معاونت درمان علوم پزشکی مشهد خبر داد

روزانه ۸ نفر در لیست انتظار پیوند اعضا جان می‌سپارند

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این نکته که ما روزانه حدود هشت بیمار در لیست انتظار پیوند خود را از دست می‌دهیم، گفت: این در حالی است که ما سالانه حدود ۴۰۰۰ بیمار مرگ مغزی در کشور داریم که تنها ۱۰۰۰ نفر از این تعداد حاضر به اهدای عضو اعضای خانواده خود هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، صباغ امروز در مراسم تقدیر از خانواده‌های اهدا کننده و دریافت کننده عضو در نمازخانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: خانواده‌های اهدا کننده عضو باید امروز در نقش سفیران ایثار و گذشت در کشور مطرح و راهی را که با از خود گذشتگی دنبال و ایجاد کرده‌اند را ادامه دهند.

 

وی ادمه داد: باید در میان مردم شهر مشهد و استان این فرهنگ را ترویج کرد که در صورت رسیدن شرایط بیماری به مرگ مغزی خانواده وی حاضر به اهدای عضو این بیمار بر اساس نگاه ایثارگرانه و رساندن رحمات و برکات به فرد مرگ مغزی شده باشند .

 

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این موضوع که خانواده‌های اهدا کننده عضو و البته دریافت کننده اعضا باید رابطین این حرکت بزرگ در کشور باشند، بیان داشت: امروز در مشهد بیش از دو هزار عمل پیوند عضو در اشکال مختلف انجام شده است که این موضوع دارای مباهات است و ما تلاش داریم تا در این مسیر رشدی صعودی را داشته باشیم.

 

این متخصص نفرولوژی بیمارستان منتصریه مشهد خاطرنشان کرد: برداشت تمامی ما از اهدا و دریافت عضو در ذهن خودمان با دیگران متفاوت است؛ اما حقیقت این است که انسان‌های اهدا کننده عضو در حقیقت مصداق آیه قرآن و همان حوض کوثر هستند.

 

صباغ مرگ را اتفاقی افتادنی و غیر قابل پیشگیری دانست و تصریح کرد: نباید به زندگی دنیا غره شد؛ زیرا مرگ و رها شدن از دار دنیا برای همه ما اتفاقی بسیار نزدیک است و کسانی که زندگی دیگران را با مرگ خود ایجاد می‌کنند، در پیشگاه خداوند دارای جایگاه هستند.

 

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشکلات بیماران در صف انتظار پیوند اعضا را بسیار بزرگ دانست و تاکید کرد: یک خانواده بیمار دیالیزی مانند بیمار خود در غم و درد قرار می‌گیرد و در صورتی که خانواده فرد مرگ مغزی شده اجازه اهدای عضو بیمار خود را بدهد دعای همیشگی بیماران دیالیزی را به همراه خود خواهند داشت.

 

وی تاکید کرد: قبول اهدای اعضای عزیزانی که تا ساعاتی قبل در کنار ما و اکنون بر اثر سانحه و اتفاق مرگ مغزی شده‌اند، کار آسانی نیست؛ اما می‌توان پذیرفت که مرگ پایان همه چیز نیست و حیات زندگی دیگر افراد با اهدای عضو عزیران از دست رفته ما را قوت خواهد گرفت.

 

صباغ در پایان انتخاب را سخت ترین حرکت در میان خانواده‌های اهدا کننده عضو دانست و بیان داشت: در هنگام قبول مرگ مغزی شدن اعضای یک خانواده، انتخاب اهدای عضو و یا بردن اعضای بیمار به زیر خاک تفاوتی بزرگ میان شما و خانواده‌‌هایی که اهدای عضو را قبول نکرده‌اند، ایجاد خواهد کرد که در این مرحله نقش انتخاب بسیار مهم است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار