آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۹۲۵۶
براتی در اختتامیه جشنواره علمی بسیج دانشجویی:

کار علمی به تنهایی آرمان‌های انقلاب را محقق نمی‌کند

مسئول سابق قرارگاه شهید احمدی روشن سازمان بسیج دانشجویی در اختتامیه جشنواره فعالیت‌های برتر علمی بسیج دانشجویی با بیان اینکه کار علمی به تنهایی آرمان‌های انقلاب را محقق نمی‌کند، گفت: اگر وضعیت مراکز مختلف کشور و به ویژه دانشگاه‌ها در شرایط کنونی باقی بماند، پیشرفتی در کشور محقق نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، مسعود براتی، مسئول سابق قرارگاه شهید احمدی روشن سازمان بسیج دانشجویی در اختتامیه جشنواره فعالیت‌های برتر علمی بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان که در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد، گفت: ما در انقلاب با مسائل روی زمین مانده زیادی مواجه هستیم و در بسیاری از امور کشور فاصله زیادی با نقطه قابل قبول داریم. اگر وضعیت مراکز مختلف کشور و به ویژه دانشگاه‌ها مثل شرایط کنونی باقی بماند، پیشرفتی در کشور تحقق نمی‌یابد.

 

وی افزود: تا زمانی که مهمترین دغدغه دانشگاه‌های ما تولید مقالات ISI است، مراکز مطالعاتی ما با پول نفت کار کنند، احزاب ما تنها به دنبال کار سیاسی  باشند و رسانه‌های ما هم به ابزار دست احزاب تبدیل شوند، پیشرفت واقعی در کشور محقق نمی‌شود. اینها در دهه پیشرفت و عدالت جایی ندارند و باید تغییر کنند.

 

براتی بیان داشت: جریان عمومی کشور باید به سمت عدالت تغییر مسیر دهد و گفتمان کشور باید به گفتمان پیشرفت و عدالت تبدیل شود. در این زمینه بسیج دانشجویی وظیفه سنگینی بر عهده دارد. اینجاست که کار علمی بسیج دانشجویی با وجود صدها مراکز علمی که در سطح کشور در حال فعالیت هستند، معنا پیدا می‌کند. اگر بسیج دانشجویی در مباحث علمی مانند سایر مراکز علمی و مطالعاتی کشور تنها به مطالعه و پژوهش بپردازد راه به جایی نمی‌برد و حضور بسیج در عرصه علمی بی‌معنا می‌شود

 

امروز کار علمی کلید تلاش و مطالبه‌گری جهت تحقق مطالعات علمی است

مسئول سابق قرارگاه شهید احمدی روشن سازمان بسیج دانشجویی در ادامه گفت: امروز بسیج دانشجویی رسالت خود را فراتر از امر مطالعه و پژوهش در نظر گرفته است. در امر علمی گام اول مطالعه است و گام بعد که در واقع گام اصلی محسوب می‌شود، تلاش برای اجرایی کردن این مطالعات است و در واقع بسیج دانشجویی باید در این مسیر گام بردارد. بعد اجرا هم در حقیقت کار علمی است چرا که به تفکر و برنامه‌ریزی دقیق علمی نیازمند است.

 

براتی عنوان کرد: امروز دغدغه بسیج دانشجویی تولید پژوهش‌هایی که روی طاقچه مراکز علمی خاک بخورند، نیست. دانشجوی بسیجی نخبه نباید منتظر تقدیر باشد؛ نباید منتظر باشد مسئولین به سراغ او بیایند؛ بلکه باید خودش راه را برای حضور خود در عرصه پیشرفت کشور باز کند. اصل بحث علمی تحقق تئوری‌های تولیدی است و در حقیقت دانشجوی نخبه بسیجی باید به این عرصه ورود کند.

 

وی ادامه داد: امروز می‌توان با صراحت ادعا کرد دانشی که طی دو سال اخیر در زمینه مطالبه‌گری در بسیج دانشجویی کشور تولید شده در هیچ جای دیگر کشور پیدا نمی‌شود. البته در این راه هزینه هم باید داد؛ چرا که مطالبه‌گری هزینه دارد؛ مانند بچه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر که هفته گذشته روبروی وزارت نفت کتک خوردند. کسی در عرصه تفکر حلوی شما را نمی‌گیرد؛ اما جسارت و پیگیری مستمر برای تحقق این تفکرات هزینه دارد و 70 درصد کار علمی هم در این بخش خلاصه شده است. البته این هزینه دادن دادن باید معقول باشد.

 

امروز اصل «نه شرقی، نه غربی» در اقتصاد ما یعنی تلاش کنیم اقتصاد مقامتی محقق شود

مسئول سابق قرارگاه شهید احمدی روشن سازمان بسیج دانشجویی در ادامه اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی و آرمان‌های انقلاب را کار علمی تنها محقق نمی‌کند و این امر نیازمند پیگیری و مطالبه‌گری جدی است. اینجاست که کار علمی بسیج در کنار دیگر مراکز علمی معنای ویژه‌ای پیدا می‌کند.

 

براتی افزود: امروز عرصه علمی کشور نیازمند گفتمان‌سازی بر مبنای اسلام ناب است و این گفتمان‌سازی دقیقاً وظیفه بسیج دانشجویی است. بحث «نه شرقی، نه غربی» که حضرت امام خمینی(ره) روی آن تأکید داشتند و پیگیری جهت تحقق آن را وظیفه اصلی بسیج دانشجو و طلبه می‌دانستند؛ امروز در عرصه‌های مختلف معانی زیادی دارد. نه شرقی، نه غربی در دانشگاه یعنی طوری گفتمان‌سازی شود که کسی نتواند بگوید ما برای پیشرفت در کشور نیازمند آمریکا هستیم. مرگ بر آمریکا در عرصه اقتصادی و نظامی و دیگر عرصه‌ها یعنی نشان دهیم بدون آمریکا هم می‌توان به قله‌های پیشرفت رسید و امروز در کشور شاهدیم که این امر در عرصه نظامی ایران محقق شده است.

 

وی با اشاره به تأکید امام بر توان ویژه بسیج دانشجو و طلبه عنوان کرد: امام خمینی(ره) تأکید زیادی روی تشکیل بسیج دانشجو و طلبه داشتند؛ چرا که به خوبی می‌دانستند دانشجو و طلبه توان زیادی دارند و می‌توانند با تکیه بر روحیه جوانی اصل «نه شرقی، نه غربی» را دنبال کنند. امروز اصل نه شرقی، نه غربی در اقتصاد ما یعنی ما تلاش کنیم تا اقتصاد مقامتی محقق شود.

 

اگر بسیج دانشجویی کار علمی صحیح را بلد بود ما امروز برجام نداشتیم

مسئول سابق قرارگاه شهید احمدی روشن سازمان بسیج دانشجویی گفت: با این قرائتی که بیان شد همه اقدامات سیاسی، فرهنگی و غیره در بسیج دانشجویی همان کار علمی است. البته ما پیش از این در این امر به نحو شایسته عمل نکرده‌ایم؛ چرا که اگر بسیج دانشجویی کار علمی صحیح را بلد بود ما امروز برجام نداشتیم. برجام برای کشور یک عقبگرد بزرگ محسوب می‌شود که نتیجه غفلت ما است.

 

براتی افزود: خط فکری که به دنبال توافق با کدخدا باشد نمی‌تواند به قله‌های علمی برسد. بسیج دانشجویی در دهه اخیر خواب بود و این خواب موجب تحقق برجام شد. در جریان برجام ما بیش از جریان سیاسی حاکم کشور به خودمان نقد داریم. در حقیقت برجام حق مسلم ما است؛ چرا که پیش از این کم‌کاری کردیم و در خواب غفلت بودیم. ما مجبور شدیم به خاطر کم‌کاری‌های خود مصلحت‌هایی مانند برجام را بپذیریم.

 

وی عنوان داشت: بسیج دانشجویی نباید روی مباحث سیاسی تمرکز کند و به دنبال چپ و راست باشد. حرف انقلاب این است که «بدون آمریکا می‌شود» و این امر نیازمند کار علمی اساسی است و با شعار محقق نمی‌شود. بسیج دانشجویی باید روی این کار علمی اساسی متمرکز شود.

 

مسئول سابق قرارگاه شهید احمدی روشن سازمان بسیج دانشجویی در پایان گفت: امروز ما برای حرکت در مسیر صحیح باید به پیام‌های کلیدی امام خمینی(ره) رجوع کنیم تا مبانی‌مان تقویت شود و به جایگاه مطلوب برسیم. ما نباید سطح خود را در دانشگاه خلاصه کنیم. بسیج دانشجویی و دانشجوی بسیجی باید قد و قواره خود را جبهه جهانی مستضعفین بداند و برای تحقق افق تمدن اسلامی تلاش کند که البته اقتصاد مقاومتی ضرورت تحقق این افق است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار