به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، برکاتی امروز در همایش سمپوزیوم تکامل و اختلال آن در کودکان که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با تاکید بر اینکه کمیته کشوری تکامل کودکان سه سال است که در کشور شکل گرفته است، گفت: ما در کشور برای رشد تحقیقات در خصوص تکامل و شناخت اختلالات رشدی در وزارت بهداشت در حال برنامه ریزی هستیم و امید داریم به بهانه بررسی رشد تکامل در کودکان هدف اصلی خود را که ارتقاء سلامت در نسل آینده میباشد دنبال کنیم.
وی از ویزیت 14 میلیون و 500 هزار کودک در طول سالهای گذشته در کشور خبر داد و افزود: این آمار به این معناست که ما در خانههای بهداشت جمعیت هفت میلیون و 500 هزار نفری کودکان را ویزیت کردیم.
متخصص اطفال کودکی را که رشد تکاملی درست داشته باشد کودک سالم دانست و بیان داشت: ما در وزارت بهداشت تلاش داریم در خانههای بهداشت مستقر در کشور 17 بار ویزیت و مراقبت از کودکان را در بین روزهای اول زندگی تا ۲، ۵، ۵، ۶، 9، 12، 15، 18، 24، 30 و 36 ماهگی کودک داشته باشیم و علاوه بر این مراقبت از کودک در سنین چهار تا شش سالگی را در برنامه خود قرار دادیم.
برکاتی با اشاره به آغاز ویزیت کودکان سه تا پنج روزه از ششم اسفندماه جاری در تمامی مراکز بهداشتی کشور خبر داد و گفت: در کمیته کشوری و براساس طرح نظام سلامت دو برنامه مهم را در اهداف خود قرار دادهایم که اولین آن ارتقاء تکامل در کودکان که مهمترین کار است، خواهد بود و دومین تلاش غربالگری، تشخیص و مدیریت توسط اساتید بخش اعصاب و توان بخشی در خارج از سیستم وزارت است.
وی غربالگری اولیه از کودکان را در سن 12 ماهگی دانست و خاطرنشان کرد: دو تست ASQ و BALI به ما کمک میکند که اختلالات رشد کودکانمان را در طول دوران ابتدایی زندگی تشخیص دهیم.
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در پایان به آغاز خدمات غربالگری و ویزیت کودکان سالم در تیم تحول وزارت بهداشت خبر داد و گفت: از مهر ماه سال آینده در کل کشور این خدمات و گرفتن این نوع تست ها از کودکان آغاز خواهد شد که در صورت شناسایی کودک مشکل دار اقدامات اولیه ارتقاء تکامل در وی را دنبال میکنیم و اگر کودک مشکلی نداشت وی را به پزشک عمومی جهت تائید سلامت ارجاع خواهیم داد.