گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» از رشت، قدرت از دیدگاه اندیشه دینی بسیار متفاوت از دیدگاه مادی و غربی است. اصالت قدرت از این منظر به خدا تعلق دارد و بعد در دست انسان های کامل، امانت است.
حضرت امام علی (ع) به اشعث بن قیس، فرماندار آذربایجان، می فرماید: «فرمانداری برای تو وسیله آب و نان نیست; بلکه امانتی است بر عهده تو . . .»
اسلام به ویژگی های اخلاقی اهمیت میدهد که مهمترین آنها عدالت، تقوا، بردباری و رفتار نیک با مردم است.
در این صورت ارکان قدرت در مسیر خدمت به بندگان و تعالی و سعادت مردم تلاش میکنند.
ولی شیاطین و بیگانگان با نفوذ در بازیگران صحنه سیاست، قدرت را از آن صاحبان زر و زور و تزویر و به اصطلاح کدخدا معرفی میکنند. به رسمیت شناختن کدخدا از آن جهت است که قدرت طلبان با این شیوه میتوانند منافع و خواسته های قدرت طلبانه خود را موجه سازند و افزون طلبی های فراقانونی خود را مشروعیت بخشند. از این رو برای رسیدن به کرسی های قدرت بی محابا به هرعمل نامعقول و هرجریان وابسته ای متوسل می شوند.
خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، با سید احمد ذبیحی از فعالین سیاسی و عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی گیلان گفتوگوی تفضیلی انجام داده است که به شرح زیر است:
اهمیت و جایگاه خبرگان رهبری در نظام ما چگونه است؟
اهمیت مجلس خبرگان رهبری به اندازه حفظ نظام جمهوری اسلامی است. در عمل مردم با تعیین نمایندگان خود در مجلس خبرگان رهبری، غیر مستقیم در حفظ و حراست از بالاترین رکن و جایگاه نظام و انقلاب که مسئولیت هدایت و مدیریت جامعه را بر عهده دارد مشارکت می کنند. اگر در انتخاب و تعیین این نمایندگان اندک تساهل و تسامحی صورت بگیرد به طور قطع آسیب های غیر قابل جبرانی به انقلاب اسلامی وارد می شود.
عده ای به عنوان مدعیان انقلاب در صدد خیانت به نظام و انقلاب هستند، مردم ما در این زمینه چه وظیفه ای دارند؟
بعضی از افراد و جریان های سیاسی یا به دلیل بی بصیرتی و یا جذب آرای جامعه خنثی و مخالف نظام با اتهام به نهادهای ارزشی و موثر انقلاب اقدام به خیانتی نابخشودنی میکنند، اگرچه مدعیان انقلاب و اسلام باشند.
آنان که همه هستی و هویت خود را از این نهادها دارند بر سر شاخه نشسته اند و بن می برند. با استفاده از موقعیت و جایگاه و با استفاده از تریبون و رسانه ها به تشویش اذهان عمومی مبادرت میکنند، اتهام میزنند، تخریب میکنند و با توهین و بدگویی ارزش ها و مقدسات انقلابی ملت ایران را همچون دشمنان مورد تهاجم قرار می دهند. بی گمان ملت هوشیار و فهیم ایران به خوبی اغراض و اهداف پلید اینان را تشخیص می دهند و در زمان مقتضی پاسخ کوبنده ای به خباثت های آنان خواهند داد.
اتهام به شورای نگهبان، توهین به سپاه و گذر از خطوط قرمز ملت که در راس آن حریم ولایت فقیه است بی جواب نخواهد ماند. البته به نظر می رسد هزینه مصوب سناتورهای آمریکایی برای براندازی نظام با جنگ نرم جیره خوش خدمتی مناسبی برای وطن فروشان داخلی بوده است.
نقش مدافعان حرم و عمل به هنگام نیروهایی دریایی ما در بزنگاه مستی دشمنان در توافق برجام نشان از چیست؟
ایفای نقش نظامی مدافعان حرم در سوریه و عراق و دستگیری و نمایش ملوانان متجاوز آمریکایی به جهانیان در بزنگاه مستی دشمنان در توافق برجام، -که البته معلوم نشد چرا مسئولان خوش خیال ما را هم شاد کرد – نشان از اقتدار و حضور به هنگام رزمندگان اسلام در صحنه دفاع از انقلاب و حریم میهن اسلامی دارد. آنان که بی خردانه به بدگویی و تخریب دست می زنند، آب به آسیاب دشمن می ریزند و چه بخواهند و چه نخواهند خنجر بر پشت خودی فرو می کنند که باید منتظر سیلی محکمی از ملت ایران باشند.
نمایندگانی که با رای مردم بر کرسی مجلس تکیه میزنند وظیفه اصلی شان در قبال خدمتی که مردم به آنها کرده اند، چیست؟
از چالش های اساسی مجلس شورای اسلامی در چهار سال بعد وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است. نمایندگان ملت، باید با درک کامل و صحیح از رکود اقتصادی، بیکاری جوانان، قاچاق کالا، مفاسد اقتصادی فراگیر، افزایش طلاق، هزینه تامین مسکن و ... پا به میدان بهارستان بگذارد. وضع و حذف قوانین مالی و اقتصادی در صورت لزوم و نظارت بر برنامه ها و فعالیت های اقتصادی دولت، حداقل انتظار مردم از نمایندگان برای بهبود اوضاع اقتصادی است. طبیعی است برای عمل به این وظیفه مورد انتظار مردم، آشنایی نمایندگان با علم اقتصاد و پاکدستی و پرهیز از هرگونه فعالیت اقتصادی شخصی حداقل در دوره نمایندگی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
اینکه ائتلاف اصولگرایان با توجه به اوضاع فعلی کشور هم شعار خود را توجه به معیشت مردم قرار داده و هم ده تن از گزینه های خود را از صاحب نظران اقتصادی معرفی کرده است، نشان از دقت و توجه به چالش پیش رو در مجلس دهم است.
مهمترین ویژگی هایی که ملت ایران شایسته است در انتخاب نماینده اصلح به طور جدی به آن توجه داشته باشند، چیست؟
مهمترین ویژگی هایی که ملت ایران شایسته است در انتخاب نماینده اصلح به طور جدی به آن توجه داشته باشند: اولاً انقلابی بودن و استکبارستیزی است. آن کسی که انقلابی و استکبارستیز است در وضع قوانین و امضای لوایح و قراردادها توسط دولت به منافع ملی و ارزش های دینی توجه دارد و هیچگاه آنها را با مصالح فردی و جناحی معامله نمی کند. ثانیاً، دارا بودن طهارت اخلاقی و مالی است. افرادی که با غوغاسالاری و ایجاد بلوا و آشوب در کشور به دنبال معرفی خود و صحنه گردان نمایش دشمنان می شوند و یا توانایی لازم برای گریز از دام تور مفسدان اقتصادی و رانت های چپاول و غارت بیت المال را ندارند نمی توانند نماینده شایسته ملتی بزرگ باشند.
آن جایی که نمایندگان مجلس ریل گذار اهداف احزاب و جریان های سیاسی برآمده از دولت بوده اند نتوانسته اند به اهداف مردم متعهد بمانند و برای پیشرفت و حفظ ارزشهای ملت قانون وضع کنند. نمایندگان مجلس نباید در وضعیت فعلی که احزاب سیاسی هنوز تا پاسخگویی عملکردها به هوادارانشان فاصله دارند وام دار آنها شوند. نمایندگانی که به احزاب سیاسی وابستگی دارند از اتخاذ تصمیمات مهم در مقاطع حساس باز می مانند. این نمایندگان نمی توانند در زمان ضرورت منافع حزب و جریان خود را فدای منافع دین و میهن کنند.
پدیده منفعت طلبی و کسب قدرت در چند دوره اخیر رقابت نمایندگان، توسط جریان های سیاسی به مرور بیشتر شده است و اینک در این دوره با توجه به نقش حساس جایگاه مجلس شورای اسلامی در شاکله قدرت نظام جریان های سیاسی برای ظهور و بهره گیری از این جایگاه در تلاش هستند تا سهم بیشتری را کسب کنند.
برای اینکه خواست دشمنان در انتخابات تحقق نیابد بهترین کار افراد و جریان های سیاسی برای جلوگیری از اختلافات چیست؟
انتخابات همانطور که یک کارکرد ارزشی و انقلابی دارد در جنگ نرم دشمن موقعیتی برای ایجاد تشتت و انشقاق در بین مردم و جریانهای داخلی است دشمن وقتی از بایکوت انتخابات ناامید شد به دنبال مدیریت آن است، از این رو تلاش میکند با نفوذ در لایه های مختلف انتخابات اعم از مجریان، نامزدها، جریان های سیاسی و مردم با ایجاد اختلال ضربه خود را وارد کند.
تشکیک در مراجع اجرایی و نظارتی انتخابات، حمایت از بخشی از جریان های سیاسی و نامزدها، تردید در سلامت انتخابات از حربه های دشمن است. انتخابات که بهترین عامل برای تجلی مردم سالاری دینی نظام جمهوری اسلامی و بلوغ انقلاب اسلامی است نباید موجب انشقاق و درگیری و فاصله بین آحاد ملت ایران شود.
برای جلوگیری از تحقق خواست دشمنان بهترین کار اظهار نظر شفاف و صریح افراد و جریان های سیاسی در موارد اختلاف انگیز است. اعلام مواضع انقلابی و هوشمندانه دشمنان را مایوس و ملت بزرگ ایران را شاد و منسجم می کند. آنهایی که همیشه به دنبال راه رفتن در غبار و ابرهای سیاه هستند به جز نفرت و خشم بوجود نمی آورند و اگر چه شاید از این سایه آرایی جمع کند ولی با آفتابی شدن آسمان بصیرت ملت، سیاهی ردایشان بیشتر نمایان میشود.
عده ای با خودخواهی و بی بصیرتی با اعلام لیست های انحرافی سعی در ضربه زدن به جبهه اصول گرایی دارند، توصیه شما به این افراد چیست؟
از پدیده های عجیب که با خودخواهی و بی بصیرتی بعضی مدعیان بوجود می آید. اعلام لیست های انحرافی برای ضربه زدن به جبهه اصول گرایی است؛ این اگر از جهل باشد پنجه کشیدن بر روی خود است و اگر از روی آگاهی باشد پنجه بر خویشان است. به این افراد باید گفت قبل از آنکه در دام بیگانگان بیفتید و از دید دوستان منافق خوانده شوید دست از خودخواهی و خود محوری بردارید و با جریان اصیل ائتلاف اصولگرایی مخالفت نکنید. چرا که این نوع عملکرد نتیجه ای جز آنچه در انتخابات ریاست جمهوری 92 روی داد، نخواهد بود.
وظیفه نامزدهای انتخاباتی برای انتخاب فرد اصلح چیست؟
نامزدهای انتخاباتی مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی باید صریح و صادقانه مواضع خود را در مسائل سیاسی داخلی و خارجی بیان کنند تا مردم ایران بتوانند در جهت حفظ و حراست از انقلاب اسلامی و منافع ملی گزینه شایسته خود را برگزینند. نامزدهای مجلس شورای اسلامی، برنامه نظری و عملی خود را در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی شفاف تبیین کنند. مردم تمایلی به انتخاب نامزدهایی که در مسائل مهم سیاسی و فرهنگی یا سکوت اختیار می کنند و یا در جهت مسیر وزش باد تغییر موضع می دهند، ندارند.
انتظار مردم از نمایندگان خود چیست؟
مردم از نماینده خود انتظار دارند با درک واقعی از مشکلات و نیازهای اساسی کشور همت و اراده لازم را برای تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد. جامعه انقلابی و مسلمان از نمایندگان خود انتظار دارند در زمان های خطر و ضرورت با درک صحیح و احساس وظیفه، و بدون واهمه مسئولیت خود را دفاع از آرمان ها و ارزش های انقلاب اسلامی به انجام برسانند. نماینده های منتخب باید تلاش کنند مدیریت جهادی در مناسب دولتی حاکم شود. مدیریت منزوی و گاها فتنه گر نمی تواند مشکلات جامعه اسلامی را برطرف کند.
وظیفه ما در قبال فتنه اکبر چیست؟ چطور باید مردم را از این فتنه بزرگ که تفرقه افکنان آن از جبهه خودی هستند آگاه کرد؟
ملت ولایی ایران باید به هوش باشند و فریب منافقین روزگار را نخورند. همین مدعیان با انحراف از خط ولایت و قهر کردن و ... دولت را به جریان اعتدال تحویل دادند.
تشکیل لیست های موازی دیگر مانند جهادگران هم از این تحلیل خارج نیست باید دید چرا هر بار عده ای با انشقاق میدان را برای گل رقیب خالی میکنند.