کد خبر:۴۸۹۵۵۱
بنی هاشمی در گفت‌و‌گوی تفضیلی با خبرگزاری دانشجو

حركت راهيان‌نور در پيوند با نسل جديد نقش انكارناپذيری دارد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد لنگرود گفت: حركت راهيان‌نور در پيوند نسل جديد با نسل جنگ تحميلي و آشنايي جوانان با واژه‌هاي عشق، ايثار و از خودگذشتگي نقش انكارناپذيری دارد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از رشت، برگزاری اردوهای راهیان نور در راستاي استقلال ارزش‌هاي دفاع عاشورايي، ترويج فرهنگ ايثار، شهادت و مقاومت و انتقال ارزش‌هاي دفاع مقدس نقش تاثير‌گذاري در تعالي اجتماعي دارد.

 

يادمان‌هاي دفاع مقدس و مشهد شهيدان سال‌هاي جنگ تحميلي اكنون به يك آوردگاه بزرگ فرهنگي- اجتماعي تبديل شده است، به گونه‌اي كه مردم، به‌ويژه جوانان و نوجوانان با حضور در اين مكان‌هاي مقدس و خاكريزهاي خط مقدم جبهه فرهنگي و نبرد با دشمن با تجديد روحيه‌اي مضاعف، سال جديدشان را آغاز مي‌كنند.

 

عملياتي شدن برنامه فرهنگي- ارزشي راهيان نور، براي حفظ آثار و بركات گنجينه تمام نشدني دفاع مقدس و در راستاي حفاظت از اين ارزش‌هاي گرانقدر بوده است.

 

سید مهدی بنی هاشمی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد لنگرود گفت‌وگوی تفضیلی با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، انجام داده است که به شرح زیر است:

 

چرا مقام معظم رهبری برای برگزاری اردوی راهیان نور تاکید دارند؟

 

بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری کاروان راهیان نور حافظ افتخارات و نقطه های عطف سربلندی و عزت ملت است.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها با حضور در مناطق عملیاتی دفاع مقدس، درباره اهمیت راهیان نور سخنرانی کرده اند  و راهیان نور را یک حرکت با برکت دانسته اند.

 

ایشان از حضور مردم در  مناطق عملیاتی دفاع مقدس ابراز خرسندی کردند؛ اما معتقدند که حضور مردم به صورت کاروانی، تاثیرگزاری بیشتری بر آنها دارد.

 

بی شک دیدن این افتخارات و دیدن این همه تلاش برای حفظ کشور از دست دشمنان و بدخواهان، باعث می‌شود که انسان بیشتر قدر امنیت و آرامش امروز کشور را بداند و بفهمد که آسایش امروز را مدیون چه کسانی است و این آرامش و امنیت ساده به دست نیامده است.

 

اردوهای راهیان نور پیوند دهنده نسل جديد با نسل جنگ تحميلي است، حركت راهيان نور در پيوند نسل جديد با نسل جنگ تحميلي و آشنايي جوانان با واژه‌هاي عشق، ايثار و از خودگذشتگي نقش انكار ناپذيری دارد.

 

 راهیان نور با چه هدفی برای نسل جوان امروز برگزار می‌شود؟

 

برپايي اردوهاي راهيان در ايام مختلف سال به ويژه‌ ايام نوروز با هدف زنده نگه داشتن ياد و خاطره حماسه‌آفرينان هشت سال دفاع مقدس و پاسداشت ارزش‌هاي پاك اسلامي تاثیر بسزایی بر فرهنگ جامعه و افکار نسل جدید ما خواهد گذاشت.

 

اردوی راهیان نور، اردویی فرهنگی است که تاثیر بسزا و بسیار زیادی در مسیر رشد و تعالی افراد و مخصوصا جوانان دارد.

 

البته که این اردو به تنهایی برای فرهنگ سازی درباره شهدا کافی نیست؛ ولی حال و هوا و تاثیری که این اردو بر روی روحیه افراد مخصوصا جوانان و نوجوانان دارد و تاثیری که روی آنها می‌گذارد، با هیچ چیز دیگری حتی ساعت ها فیلم دیدن و کتاب خواندن درباره دفاع مقدس قابل مقایسه نیست.

 

دشمن با تبلیغات رسانه ای خود می کوشد تا فرهنگ با ارزش و مقدس این اردو را خدشه دار کند، وظیفه ما در این راستا چیست؟

 

امروز دشمن افکار و فرهنگ مردم را نشانه گرفته است و ما باید هوشیارتر از گذشته عمل کنیم و همان‏طور که در تمام عرصه‌ها دشمن همیشه شکست خورده است، اکنون هم مانند گذشته ما باید پیروز میدان باشیم.

 

وظیفه ما مقابله به مثل به صورت تبلیغات رسانه ای درست و جذاب درباره این اردوی ارزشمند است.

 

بیان حقایق و جذابیت های اردو به نحوی که مخاطب به راحتی بتواند بین این دو تبلیغ متفاوت حق را از باطل تشخیص دهد و راه درست را انتخاب کند.

 

 همه ما می دانیم که استقلال و پیشرفت های امروز را مدیون خون شهدا هستیم چطور باید فرهنگ ایثار و شهادت را به نسل جوان امروز منتقل کرد؟

 

سرزمين دفاع مقدس مرز پيوند كربلاي خميني با نينواي حسيني(ع) است. آشنايي جوانان، نوجوانان و خانواده‌ها با محورهاي عملياتي هشت سال دفاع مقدس ترويج فرهنگ ايثار و شهادت از مهم‌ترين اهداف حضور كاروان‌هاي راهيان نور در اين مناطق است.

 

انتقال ارزش‌ها و رشادت‌هاي دوران دفاع مقدس به نسل سوم و چهارم انقلاب كه جنگ را درك نكرده‌اند بايد مورد توجه قرار گيرد.

 

با بیان واقعیت های دفاع مقدس و شهدا و به قول معروف جنگ را درست نشان بدهیم نه درشت، تا نسل جوان بهتر درک کند که شهدا هم افرادی از بطن همین جامعه بودند و مثل همین جوانانی که اکنون در جامعه حضور دارند.

 

نسل جوان امروز با دیدن رشادت‌های نسل جوان دیروز برایش هویت ایجاد شده و به تاریخ همراه با موفقیت خویش می نازد و در مقابل جریان های نا امید کننده مقاوم می شود.

 

در دوران دفاع مقدس افرادی بودند که تمامی هستی خود را، یعنی جان خویش را فدا کردند و در صحنه غیرت ملی و دینی خوش درخشیدند و قهرمانان تاریخی ایران شدند که سفرهای راهیان نور موجب شده است تا از این لحاظ از قهرمانان این دوران تجلیل و تقدیر شود.

 

 شهدا زمانی که احساس کردند کشور در خطر هست برای دفاع از میهن، ایثار و فداکاری کردند و این فداکاری ها و از خود گذشتگی ها در تاریخ منحصر به فرد است.

 

خود دفاع مقدس اینقدر بی نظیر است که نیازی به اغراق و بزرگنمایی نیست، متاسفانه بعضی تبلیغات و یا فیلم های شهدا را جدای از مردم نشان می‌دهند که به نظر من این باعث دور شدن نسل جوان از شهدا و فرهنگ ایثار می‌شود.

 

 بی شک راهیان نور یکی از تاثیر گذارترین برنامه های فرهنگی است، چه برنامه هایی را  برای دانشجویان در طول این سفر معنوی پیشنهاد می دهید؟

 

حضور كاروان‌هاي راهيان نور بهترين فرصت براي انجام كار فرهنگي است، امرور وظيفه اين است كه نسل جوان را به‌ وسيله نمايشگاه‌ها كه با موضوعات متنوع شامل پوشش و حجاب، موج فتنه و... برگزار مي‌شود از فتنه‌هاي دشمن آگاه كرد.

 

برنامه هایی مثل پخش فیلم های زمان جنگ و عملیات های صورت گرفته قبل از ورود دانشجویان به هر یادمان و قرائت وصیت نامه های شهدا  و فیلم های زمان شهادت که آن یادمان مشهد شهدا بود، بسیار تاثیرگذار است.

 

یکی از بهترین برنامه ها نوشتن خاطرات روزانه توسط دانشجویان و بعد انتشار این خاطرات و عرضه در محیط دانشگاهی و یا کاروان های دیگر راهیان نور است، چون خاطرات دانشجویان بدون هیچ گونه اغراق نوشته می‌شود و آن  چیزی که از دل بر آید قطعا بر دل می‌نشیند، این عمل می‌تواند بسیارتاثیرگزار باشد.

 

عده ای از دانشجویان هرساله به عنوان خادم به مناطق عملیانی جنوب کشور اعزام می شوند، چه توصیه ای برای دانشجویان (خادم الشهدا) دارید؟

 

اول از همه التماس دعا دارم از همه این عزیزان و به عنوان توصیه خواستارم صبر و حوصله خودشان را بالاتر ببرند، چون در این سفرها افراد زیادی مشرف می‌شوند که اخلاق ها، طبیعتا با هم متفاوت است.

 

این نکته رو همیشه مد نظر داشته باشند که زائران مهمان شهدا هستند و احترام آنها در همه شرایط واجب است.

 

یادشان نرود که به آنها به عنوان میزبان خانه شهدا نگاه می‌کنند و خدای نکرده اخلاق تند یا هر حرکت ناپسندی از آنها به پای میزبانی بد شهدا نوشته خواهد شد.

 

با توجه به هجمه دشمن توسط شبکه های اجتماعی در جنگ نرم  چطور باید جوانان امروز را از گرداب حملات و توطئه های دشمن دور کرد؟

 

امروز دشمن از راه‌های مختلف از جمله از طریق فضای مجازی، اینترنت، ماهواره قصد تسخير ذهن و فكر جوانان و نوجوانان را دارد و بايد مسئولان امر به ويژه متوليان فرهنگي كشور اهتمام جدي داشته‌ باشند و از طرق مختلف مانع انحراف جوانان از مسير اصلي شوند.

 

با روشنگری و افزایش بصیرت می توان جوان ها را از گرفتاری در گرداب ها و هجمه های دشمن که توسط شبکه های اجتماعی ایجاد شده، دور کرد و این روشنگری و آموزش باید به شیوه ای خلاقانه باشد، نه به صورت تئوریک و خشک، جوانان را باید به خود جذب کنند و باعث بصیرت افزایی شوند.

 

یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تهدیدات دشمن این است که همیشه سعی کنید تهدیدات دشمن را تبدیل به فرصت کنید و از آن به نحو احسن استفاده کنید، دانشجویان باید با استفاده از شبکه های اجتماعی در این اردوی بزرگ معنوی تاثیر بزرگی بر روی جوانان بگذارند.

 

یک نمونه از تبدیل تهدید به فرصت به نظر بنده استفاده درست از شبکه های اجتماعی و انتشار مطالب درست و صحیح و فرهنگسازی در این شبکه ها به جای تهدید دشمن است.

 

دانشجویان زائر می‌توانند با استفاده از شبکه های اجتماعی تاثیر به سزایی روی بقیه دانشجویان بگذارند، مثل گزارش لحظه به لحظه سفر و به اشتراک گذاشتن با بقیه،  ارسال تصاویر و کلیپ از برنامه های تفریحی و معنوی اردو، به اشتراک گذاری خاطرات خوش و تصاویر که قطعا دانشجویان دیگری با دیدن حقایق این اردو و شنیدن از زبان همکلاسی های خود بهتر واقعیات را قبول کرده و به این سمت گرایش پیدا می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار