کد خبر:۴۸۹۷۶۹
گپ و گفت دانشجویی با یک زوج دانشجو مطرح شد:

معلولیت جسمی فرشته مانعی برای ازدواج ما با هم نبود/ شعرخوانی یک مرد برای همسر معلولش

ازدواج دانشجویی، ازدواجی که چند سالی است مهمان دانشگاه‌ها شده است؛ این ازدواج که در نوع خود کمترین آمار طلاق را دارد با استقبال دانشجویان مواجه شده است. نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور مسئول برگزاری این ازدواج دانشجویی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ازدواج دانشجویی، ازدواجی که چند سالی است مهمان دانشگاه‌ها شده است. این ازدواج که در نوع خود کمترین آمار طلاق را دارد با استقبال دانشجویان مواجه شده است. نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور مسئول برگزاری این ازدواج دانشجویی شد و هر ساله طرح ملی همسفر تا بهشت را در سه روز و ارائه آموزش‌های اولیه و کارگاهی به زوجین را برگزار می‌کند.

 

تا کنون در این طرح دانشجویان مختلفی شرکت کردند و هر کدام نسبت به این طرح پیشنهادات و انتقاداتی داشته‌اند. در این بین شاهد حضور دانشجویانی هستیم که گاهاً شاید زندگی آن دو کمی برای دیگران جای شگفتی داشته باشد؛ زندگی‌هایی که معمولاً با معلولیت یک کدام از زوجین و یا هر دوی آنها شکل گرفته است.

 

در این طرح با زوجی برخوردیم که شاهد معلولیت یکی از آنها بودیم؛ اما به قدری زندگی آن دو شیرین بود که گویا این معلولیت به چشم نمی‌آمد.

 

حسن الوندی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در حاشیه مراسم اختتامیه سیزدهمین کاروان ازدواج دانشجویی نوزدهمین طرح ملی «همسفر تا بهشت» به عنوان زوج برگزیده این مراسم در خصوص نحوه آشنایی خود با همسر معلولش، گفت: من همسرم را در یک محله اطراف منزلمان دیدم و پس از گذشت مراحلی حس کردم برای زندگی با وی علاقه زیادی در من وجود دارد.

 

وی با اشاره به معلولیت همسر خود، گفت: من در ابتدا همسرم را برای یکی از دوستانم نشان کرده بودم؛ اما یک شب در همان بحبوحه دیدن همسرم به حضرت زهرا(س) متوسل شدم و از ایشان خواستم تا همسری مناسب را برای من انتخاب کنند و نمی‌دانم چه شد که فردا به دنبال آدرسی از این فرشته گشتم.

 

 الوندی ادامه داد: در جستجوی صورت گرفته متوجه شدم دختری که من دنبال او هستم با نام فرشته ملک به صورت داوطلبانه در شورای حل اختلاف استان همدان مشغول به کار است و به عنوان دانشجوی رشته فقه و حقوق تحصیلات خود را به پایان رسانده است.

 

 

پس از پیدا کردن فرشته در محل کارش از او خواستگاری کردم

 

وی با اشاره به این نکته که پس از پیدا کردن محل کار فرشته سریع به سراغ وی رفتم و در اتاق کارش از او خواستاری کردم به مخالفت های شدید خانواده همسر خود در انجام این ازدواج اشاره کرد و گفت: خانواده فرشته به دلیل معلولیت وی از آمدن خواستگاری سالم تعجب کرده و مخالف اصلی این ازدواج بودند؛ زیرا فکر می‌کردند من نیز حتما مشکلی دارم که از آن‌ها پنهان می‌کنم و به همین دلیل است که فرشته را به عنوان همسر انتخاب کرد‌ه‌ام.

 

الوندی ادامه داد: هنوز هم این ذهنیت اشتباه در میان اقوام و برخی نزدیکان وجود دارد؛ اما حقیقت این است که من واقعا فرشته را دوست دارم و علاقه زیادم نسبت به همسرم مانع از به چشم آمدن مشکلات جسمی او می‌شود.

 

خانواده من ازدواجم با دختری معلول را منطقی پذیرفتند

 

وی به نبود مخالفت میان خانواده خود از ازدواج با دختری معلول اشاره کرد و گفت: اتفاقاً برعکس خانواده فرشته، خانواده من به سرعت این مسئله را قبول کردند و من منطقی از احساسم نسبت به فرشته حرف زدم و با درک خواسته من مشکلی از طرف خانواده پیش نیامد.

 

الوندی متذکر شد: خواهر من معلم کودکان استثنایی است و مادرم نیز کارمند بیمارستان می‌باشد و به دلیل آگاهی که نسبت به معلولین در خانواده من وجود داشت، معلولیت جسمی فرشته مانعی برای ازدواج ما با هم نبود.

 

وی به اشتغال داوطلبانه همسر خود در شورای حل اختلاف استان همدان اشاره داشت و تصریح کرد: همسرم در شورای حل اختلاف در حال کار است و گرچه به دلیل داوطلبانه بودن خدماتش علی رغم جایگاه بالای علمی تنها ماهیانه بین 30 تا 100 هزارتومان دریافتی دارد؛ اما از این حضور تنها به رضای خدا فکر می‌کند.

 

ازدواج من و فرشته بزرگترین اتفاق زندگی من است

 

 

 

الوندی ازدواج با فرشته ملک را بزرگترین اتفاق در زندگی خود دانست و گفت: من بارها به دوستانم گفته‌ام که ازدواج تغییر یک دنیا به دنیای دیگری است که تنها آرامش را به شما هدیه می‌دهد و از این بابت پس از ازدواج به معنای واقعی حس خوشبختی دارم.

 

وی به معلولیت دست‌های فرشته اشاره داشت و خاطر نشان کرد: در همین جشن دانشجویی بارها فرشته مانند همه زوجین حاضر در مراسم دست زد و گرچه صدای دست‌هایش بلند نمی‌شود؛ اما من به او می‌گویم که صدای کم دست‌های تو برای من رساترین صداها است.

 

الوندی به لحظه خواستگاری خود از فرشته اشاره داشت و گفت: من به اتاق کار فرشته رفتم و گفتم قصد ازدواج با او را دارم و البته فرشته در ابتدا به دلیل معلولیت خود مقاومت کرد و خواست معقولانه تر فکر کنم؛ اما من رفته بودم تا این فرشته زیبای خداوند را تصاحب کنم.

 

وی ادامه داد: پدر همسرم یک بار کاندیدای مجلس شورای اسلامی بوده است و پس از شنیدن خبر خواستگاری من از دخترش سنگ‌های بسیاری را جهت رسیدن به اطمینان از معقولانه بودن تصمیمم جلوی من انداخت که من از همه عبور کردم.

 

تابستان 95 مراسم ازدواج را برگزار می‌کنیم

 

الوندی تاریخ عقد خود و فرشته ملک را سوم شهریور ماه سال 94 عنوان کرد و گفت: از هنگام خواستگاری تا عقد من و فرشته، حدود دو ماه طول کشید و بنا داریم به لطف خدا در ماه مبارک رمضان و تابستان سال 95 مراسم ازدواج خود را برگزار کنیم.

 

وی به جایگاه علمی همسر خود اشاره کرد و افزود: همسرم با وجود معلولیتش توانسته مدارک فوق دیپلم علوم تربیتی، لیسانس مترجمی زبان انگلیسی و فوق لیسانس فقه و حقوق را دریافت کند و علی رغم فارغ التحصیلی در تمام این رشته‌ها و با وجود قانون استخدام چهار درصدی معلولین در ادارات دولتی، فرشته همچنان در انتظار کار است.

 

الوندی سن خود را 32 سال عنوان و تاکید کرد: من در سن 32 سالگی آرامش زندگی خود را در کنار فرشته پیدا کردم و در کنار او واقعا خود را مرد کاملی می‌بینم و هرگز معلولیت فرشته را در ذهن خود به عنوان یک عیب نمی‌آورم.

 

وظیفه اصلی ایجاد تعادل و آرامش در زندگی با مرد است

 

وی با انتقاد از اشکال تراشی برخی مردان در زندگی خود با همسرانی که دارای مشکل جسمی نیستند، گفت: برای من مشکلات و سئوالاتی که در این جمع زوج‌های دانشجو بیان می‌شد جای تعجب داشت، زیرا زن و مرد اگر یکدیگر را دوست داشته باشند اجازه نمی‌دهند زندگی برایشان به مشکل برسد و وظیفه اصلی در ایجاد این تعادل و آرامش با مرد است.

 

وی به فرزندآوری خود و فرشته ملک اشاره و بیان کرد: برای بچه دار شدن نیز ما برنامه‌های خود را داریم.

 

الوندی به ایجاد زندگی بر مدار دین اشاره داشت و خاطر نشان کرد: معلولیت فرشته شاید برای خیلی از مردان یک مشکل و مانع بزرگ برای زندگی باشد؛ اما من در طول این ماه‌های زندگی با فرشته این را به خوبی درک کرده‌ام که اگر دین و اخلاق اسلامی در شما کمی وجود داشته باشد عیوب همسر خود را می‌توانید نبینید و حتی خود را به ندیدن بزنید.

 

وی با بیان این موضوع که فرشته در ابتدای خواستگاری، علاقه و دوست داشتن مرا باور نداشت، گفت: همسرم در ابتدا فکر می‌کرد من از روی احساسات و خیال به خواستگاری وی آمدم و به همین دلیل من را قبول نمی‌کرد.

 

ازدواج با فرشته من را رشد می‌دهد

 

الوندی ازدواج خود با فرشته ملک را عامل رشد خود دانست و افزود: پدر فرشته کارم را محل یکی از اشکالات در خواستگاری دانست و خواستار شد تا من قرارداد مغازه‌ای که اجاره کرده‌ام را برایش بیاورم تا اگر من از روی احساس تصمیم به زندگی با دختر معلول وی را دارم منصرف شوم؛ اما من محکم تر بر خواسته خود پافشاری کردم.

 

وی ادامه داد: پدر همسرم در حقیقت تلاش داشت به جای عجله در وصلت من و دخترش به من فرصت شناخت یک دختر دارای معلولیت را بدهد؛ اما من توسلم را کرده بودم و با پشتوانه حضرت زهرا(س) همه چیز را درک کرده و به این خواستگاری رفتم.

 

الوندی با تاکید بر این نکته که من اصلا نمی‌خواهم فرشته به سر کار برود، متذکر شد: همسر من با وجود معلولیت پنج سال برای گرفتن مدرک تحصیلی خود در سرما و گرما و علی رغم معلولیت تلاش داشته است؛ اما چرا در ادارات کشور قانون استخدام معلولین رعایت نمی‌شود؟ و امکان استخدام فرشته و امثال همسر من وجود ندارد؟.

 

وی به همکاری هشت ساله همسر خود در بهزیستی همدان اشاره داشت و گفت: پس از هشت سال تلاش همسرم در بهزیستی همدان و هنگام استخدام او، عذرش را خواستند و معلولیت خانم من را عاملی بر ندیدن تلاش‌های وی دانستند که این درست نیست.

 

من و همسر عاشقانه‌های بسیاری در زندگی داریم

 

الوندی معلولین را همتراز افراد سالم در جامعه دانست و گفت: من از این همه تعجب مردم نسبت به ازدواجم با فرشته تعجب می‌کنم در حالی که من و فرشته عاشقانه‌های بسیاری در زندگی داریم.

 

الوندی فرشته ملک را از خود برتر دانست و بیان داشت: تعداد میلیونی جوان مجرد نشان دهنده سخت گرفتن زندگی است در حالی که اگر مرد بداند از زندگی و زن خود چه می‌خواهد به هر شکلی مقدمات زندگی و ازدواج با همسر خود را فراهم می‌کند.

 

وی با تاکید بر این موضوع که روزانه هر اندازه که بتوانم و به زبانم جاری شود به فرشته می‌گویم دوستت دارم، خاطر نشان کرد: این جلسات و کارگاه‌ها بسیار خوب است؛ اما اگر مرد زن خود را دوست داشته باشد و اسلامی و بر مبنای زندگی ائمه زندگی کند تمام این نکات اخلاقی را از متن دین استخراج و عملیاتی می‌کند.

 

الگوی زندگی من و فرشته مولاعلی(ع) و حضرت زهرا(س) است

 

الوندی زندگی حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) را الگوی زندگی خود و همسرش دانست و تصریح کرد: من برای رساندن خود به حد و اندازه فرشته هنوز باید تلاش بسیاری کنم زیرا همسر مورد نظر اسلام برای زوجین مسلمان باید دارای اخلاقی نیکو و رفتاری درخور باشند.

 

وی معلولیت همسر خود را عاملی بی اهمیت در زندگی زناشویی دانست و افزود: من تلاش می‌کنم معلولیت فرشته را بهانه‌ای برای در کنار او بودن کنم و این برای من افتخار است.

 

 

الوندی اشکال تراشیهای مردان از زندگی همسر خود را تنها به دلیل مشکلات درونی خود مردان دانست و گفت: من به عنوان یک مرد فکر میکنم پس از انتخاب همسر باید مردان تمام تلاش خود را برای حفظ زندگی و ایجاد شرایط لذت بخش، شاد و مفرح در زندگی به کار ببرند و این اشکالات که درمیان زن و شوهر بیان می‌شود به این دلیل است که خود زوجین اجازه می‌دهند غیر از همسرشان در ذهن آن‌ها جا باز کند.

 

وی با انتقاد از مردانی که با وجود نداشتن هیچ نقصی در همسر خود در جامعه به دنبال خیانت هستند، گفت: این افراد اگر بهترین همسر را در اختیار داشته باشند بازهم خودشان مشکل دارند زیرا زن با محبت و توجه و دوست داشتن مرد وجودش را تقدیم شوهر می‌کند.

 

الوندی در پایان یادآور شد: این دو بیت از غزلی را که برای فرشته ملک همسر خود سروده‌ام را دوباره تقدیم وی می‌کنم:«هزاران تن چو من ای  نازنینم فدای تار موی نازنینم، منم رود و فرشته همچو دریا است  به این دریا رسیدن به چه زیبا است».

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار