آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۰۳۶۴
میزگرد انتخاباتی کاندیداهای انتخابات در شیراز-۲؛

مجلس به نمایندگانی چابک و بدون تعلق به مراکز قدرت و ثروت نیاز دارد/ بی‌اعتمادی کنونی مردم به مسئولان به دلیل اشرافی‌گری هاست

کاندیدای دهمین دوره انتخابات مجلس با بیان اینکه مجلس به نمایندگانی چابک و بدون تعلق به مراکز قدرت و ثروت نیاز دارد، گفت: بی‌اعتمادی کنونی مردم به مسئولان به دلیل فسادها و اشرافی‌گری‌ها بوده؛ وگرنه عقیده مردم نسبت به انقلاب تغییر نکرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، به همت بسیج دانشجویی تالار فجر دانشگاه شیراز میزبان میزگرد انتخاباتی کاندیدای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بود.

 

علی احمدی، اسفندیار رضایی و جعفر قادری در مقابل دانشجویان قرار گرفته بودند تا به بیان دیدگاه‌های خود درباره مجلس و نحوه حل آسیب‌های این نهاد قانون‌گذار و ارائه برنامه‌ها و راهکارهای خود در راستای برطرف کردن مشکلات کشور بپردازند.


اسفندیار رضایی بیان داشت: جای بسی تاسف است که دانشگاهی که باید محل مطالبه منافع مردم، سئوال کردن از مسئولان و بستری برای شفافیت عملکرد آن‌ها باشد، به این سختی بتواند چنین مناظره ای را برگزار کند.


وی در معرفی خود افزود: روستازاده هستم، فرزند یک کشاورز. در سال ۴۸ به دنیا آمدم و اول دبیرستان بودم که وارد جبهه شدم؛ زیرا به این نتیجه رسیده بودم که باید فدای مردم و انقلاب شوم. پس از جنگ نیز وارد عرصه جهاد علمی شدم و از دانشگاه دولتی اصفهان، فوق لیسانس علوم سیاسی گرفتم.


رضایی اضافه کرد: از جمله سوابق من، ریاست سازمان بسیج دانشجویی استان فارس، ریاست دانشگاه امام حسین(ع) شیراز، معاونت آموزشی دانشگاه امام حسین(ع) شیراز، عضو هیات امنای بنیاد نخبگان بسیج استان فارس، مدیر مسئولی برخی نشریات استان و غیره است؛ اما همه این مسئولیت ها را با دوره ای که در جمع دانشجویان بودم، عوض نمی‌کنم؛ زیرا حقیقتا بین دانشجویان قدرت‌طلبی و منفعت‌طلبی وجود ندارد.


این کاندیدای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گاهی یک رای یا یک انتخابات سرنوشت جامعه اسلامی را تغییر داده است، بیان داشت: جماعتی در سقیفه و صفین اجتمع کردند که سیلی آن را هنوز امت اسلام دارد می خورد.


مجلس به نمایندگانی چابک و بدون تعلق به مراکز قدرت و ثروت نیاز دارد


این ناظر و پژوهشگر پروژه‌های پژوهشی ادامه داد: مجلس در بعد تقیین و نظارت از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین نیاز به انسان‌هایی چابک، بدون تعلق به مراکز قدرت و ثروت بتواند در درجه اول برای مردم محروم کار کند چرا که این انقلاب، انقلاب محرومین و مستضعفین بود. مسئول باید کسی باشد که درد محرومیت را کشیده باشد.


رضایی در ادامه با انتقاد از حجم بالای تبلیغات  برخی کاندیداها که به صورت غیرقانونی در سطح شهر وجود دارد، اظهار داشت: این حجم از تبلیغات و هزینه ها، بی شک در مجلس باید پس داده شود. نماینده‌ای که در تبلیغات، میلیاردی خرج کرده است در حالی که کل حقوق دریافتی‌اش در چهار سال به ۲۵۰ میلیون می‌رسد، چگونه می خواهد این مبلغ را پرداخت کند؟ برای رضای خدا که این همه خرج نکرده است!


نماینده‌ای که در تبلیغات میلیاردی خرج می‌کند برای پول‌دارتر شدن همان پول‌دارهایی که حامی‌اش بودند، قانون تصویب می‌کند


وی افزود: این نماینده در جواب به حمایت از افراد و کانون‌هایی که چنین مبالغی را در اختیارش گذاشته اند، قانون‌هایی را وضع می کند که منجر به پول‌دارتر شدن پول‌دارها و فقیرتر شدن فقیرها شود و نتیجه‌اش این دره های فقر و قله های ثروتی است که می‌بینیم.


بی‌اعتمادی کنونی مردم به مسئولان به دلیل فسادها و اشرافی‌گری هاست وگرنه عقیده مردم نسبت به انقلاب تغییر نکرده


این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: امام گفت که اگر مجلسی ناکارآمد شد و فساد مثل موریانه در آن نفوذ کرد، زمینه فروپاشی آن نظام فراهم می‌شود. بی‌اعتمادی کنونی مردم به مسئولان ما به دلیل همین فسادها و اشرافی‌گری هاست وگرنه عقیده مردم به انقلاب عوض نشده است. این وضعیت اقتصادی ناشی از عملکرد بخشی از مسئولان ماست که دچار فساد شدند.


نماینده ای در مقابل فساد می ایستد که بریده از مراکز قدرت و ثروت باشد


رضایی بیان کرد: در سال ۹۲ میزان ۲۰ درصد و در سال ۹۳، ۵۰ درصد از قوانین مصوبه مجلس اجرا نشدند. دلیل این است که متولی نظارت و اجرا، هر دو در یک تیم هستند. وقتی که سالانه ۲۵ میلیارد دلار قاچاق وارد این کشور می‌شود؛ باید هم شاهد بیکاری و فساد باشیم! چه کسی می تواند جلوی این روند را بگیرد؟ پاسخ کسی است که بریده از این مراکز قدرت است و قرار نیست نزد مفسدان جواب پس بدهد. قرار نیست در ازای وام‌هایی که در تبلیغات از ثروت‌مندان و قدرت‌مندان گرفته است، قانونی به نفع‌شان تصویب کند.


رضایی با انتقاد از عدم به نتیجه رسیدن طرح آمایش سرزمینی تاکید کرد: این طرح باعث می‌شود که ظرفیت ها و پتانسیل های مناطق و استان های مختلف کشور شناخته شود و در نهایت بخشی از بودجه به مناطق محروم برود و سطح زندگی مردم این مناطق بهبود یاید؛ اما می بینیم که این طرح به سرانجامی نرسیده و کارس انجام نمی‌شود. اولین کاری که مجلس باید انجام دهد، پیگیری همین طرح آمایش سرزمینی‌ست.


وی همچنین با انتقاد از فرهنگ کار حاکم بر جامعه، تغییر باور نسبت به کار و تلاش بیشتر را ضروری دانست.


رضایی در پاسخ به این سئوال که بهترین دولت و مجلس جمهوری اسلامی را کدام ها می‌داند، تصریح کرد: با همه انتقاداتی که به دولت قبل دارم اما بهترین دولت را دولت قبل می‌دانم. به قول رهبری، دست ساخته بشر، خالی از ایراد و اشکال نیست. مدیران دولت قبل به خوبی آموزش ندیده بودند و اشتباه می کردند. من در دولت قبل، در برخی موارد و حتی خلاف نظر برخی آقایان و مسئولان استان، به برخی مدیران و نزدیکان رئیس جمهور نقدهای تندی در حضورشان وارد می‌کردم.


من احزاب کشور را قبول ندارم و هیچ کدام‌شان به سرانجام نخواهند رسید؛ زیرا بر مبنای قدرت و ثروت‌ به وجود آمده و ادامه حیات می‌دهند


این فعال رسانه ای در پاسخ به این سئوال که نظرش درباره تحزب و حزب‌گرایی چیست، خاطرنشان کرد: ساز و کار احزاب در کشور ما فراهم نیست. تا به حال هر حزبی به وجود آمده ناشی از دولت ها بوده است به جز حزب جمهوری اسلامی که که بعدها دچار مشکلاتی شد. اگر در جامعه اسلامی، قائل به عنصر «امر به معروف و نهی از منکر» باشیم، این بستر ایجاد می‌شود که ارتباطی دوطرفه بین وکیلان یا مدیران با مردم به وجود آید.


وی افزود: من احزاب کشور را قبول ندارم و هیچ کدام‌شان به سرانجام نخواهند رسید زیرا بر مبنای قدرت و ثروت‌ به وجود آمده و ادامه حیات می‌دهند.


رضایی ادامه داد: باید ریشه ها را دید نه فقط شاخه ها را. باید جریان فساد در کشور را ریشه‌یابی کرد. مگر هاشمی رفسنجانی امروز و دیروز به اینجا رسید؟ انحراف و فساد او از همان سال ۶۸ آغاز شد. این فسادها برای امروز نیست. ریشه دزدی جای دیگری است. آدرس و کد اشتباه به ما داده اند زیرا باید جریان انقلاب را از دست بچه‌حزب اللهی ها خارج می کردند. مگر نه اینکه برخی اطرافیان آقای هاشمی دچار فساد شده بودند و وقتی از وی در این مورد سئوال می‌شد می گفت مثلا در فلان پروژه سد اگر چند میلیارد خرج می‌شود، اگر این بین ۵۰۰ میلیون هم برخی بخورند، اشکالی ندارد. اطرافیان وی هنوز در سیستم وجود دارند.


ما با کسی عهد اخوت نبسته‌ایم/ خط ما خط امام است. ما نه اصلاح‌طلبیم و نه اصولگرا


این کاندیدای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: ما با کسی عهد اخوت نبسته ایم. خط ما خط امام است. ما نه اصلاح‌طلبیم و نه اصولگرا. این بازی‌ها را به راه انداخته‌اند تا نخبگان ما را از دایره اجرا و نظارت خارج کنند.


وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه با توجه به تخصص این کاندیدا که در حوزه سیاسی فرهنگی و رسانه‌ای تعریف می‌شود، قرار است وی در زمینه اقتصادی، مشورت لازم را از چه منبعی اخذ کند، تاکید کرد: اینکه شیراز یک قطب علمی در کشور است و دانشگاه‌های شیراز از جمله دانشگاه صنعتی، در خود متخصصان و افراد با تجربه بسیاری را در زمینه ای اقتصادی و صنعتی و مدیریتی جای داده‌اند، ظرفیت بسیار خوبی در اختیار یک مسئول یا نماینده برای بهره برداری وجود دارد. همچنین موسساتی تخصصی در زمینه اقتصادی از جمله موسسه «ایتان» که جمعی از دانشجویان خوش‌فکر و صاحب حرف در زمینه اقتصادی را داراست نیز می‌تواند منبه مشاوره عظیمی باشد. نماینده و مسئول متعهد باید حلقه‌ای از چنین مشاوران و متخصصانی گرد خود داشته باشد تا حرفی برای گفتن و ابراز داشته باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار