به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، نشست انتخاباتی با عنوان «بهارستان دانشگاه» به همت بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشگاه گیلان با حضور سه کاندیداری دهمین دوره مجلس شورای اسلامی عبدالله حاتمزاده، محمدرضا زیبایی و جبار کوچکینژاد در تالار حکمت این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حاتم زاده با بیان این که باید عملکرد همه ما در راستای منویات مقام معظم رهبری باشد، گفت: بنده 8 سال به عنوان رئیس دانشگاه گیلان و خادم شما دانشجویان و اساتید بوده ام.
وی افزود: دانشگاه خانه من است و برای برنامه های آتی خود از اندیشه و تفکر شما اساتید و دانشجویان استفاده خواهم کرد.
کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به عملکرد دولتهای گذشته برنامه خود را در راستای مسائل اقتصادی، معیشتی، اشتغال و اقتصاد مقاومتی مورد نیاز جامعه در بخشهای مختلف تهیه می کنم
حاتم زاده با بیان اینکه بیکاری یکی از مشکلات اصلی در استان است، تصریح کرد: با توجه به شناخت دقیقی که از مشکلات موجود در استان دارم با تشکیل اتاق فکر تلاش میکنم از نظر استادان و نخبگان در زمینههای مختلف بلاخص اشتغال دانشجویان جوانان استفاده کنم.
وی به وجود منابع عظیم نفتی در بستر دریای خزر اشاره کرد و گفت: در عمق 250 کیلومتری خزر به نفت رسیدند در حالی که در 47 کیلومتری ساحل رودسر امکان دسترسی به منابع نفتی وجود دارد.
کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر دانشگاه به بدنه استان وارد شود میتواند تاثیرگذار باشد، افزود: رشد دانشگاه گیلان حاصل تعامل استادان و دانشجویان است.
حاتم زاده با اشاره به تشکیل بنیاد نخبگان در گیلان، بیان کرد: تعداد 10 هزار و 500 نفر نخبه در کشور داریم و 8 هزار و 600 نفر از آنها جزو بنیاد ملی نخبگان در تهران هستند و تنها 320 نخبه در استان شناسایی شدند و با بنیاد نخبگان گیلان همکاری میکنند.
با برجام2 آشنایی ندارم
وی در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص اجرای برجام2 در کشور تصریح کرد: برجام را طبق منویات مقام معظم رهبری با توجه به نقطه ضعفهایی که دارد، پذیرفتیم و با اجرای آن برخی دستاوردهایی که با تقدیم شهدای هستهای کسب کرده بودیم از دست رفته است.
کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکا از ابزار سختافزاری نمیترسد، خاطرنشان کرد: آمریکا از نرمافزار و فکر جوانان ایرانی هراس دارد.
حاتم زاده به وجود انتقاد در جامعه اشاره کرد و گفت: انتقاد میتواند مسیر را مشخص کند و اگر انتقاد نباشد سازندگی در جامعه وجود ندارد.
وی با تاکید براینکه استادان و دانشجویان پس از گذشت 37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی نباید آزمون و خطا داشته باشند، یادآور شد: صدای بنده، ندای دانشجو و دانشگاه است و تلاش میکنم به وعدههای خود عمل کنم.
در ادامه جبارکوچکینژاد با بیان این که دو دوره نماینده مجلس بوده ام، گفت: شناخت کاملی که از مشکلات استان دارم و با هدف رفع مشکلات به مجلس ورود خواهم کرد.
وی با بیان یان که دانشگاه است که بیرون را تحت تاثیر قرار میدهد، گفت: عملکرد و فعالیتهای انتخاباتی در دانشگاهها ضعیف بوده است، برگزای چنین برنامه هایی دیر صورت گرفته است، چرا که دانشجویان باید در عرصه انتخابات پر شور وارد شوند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی از اختصاص اعتبارات به صندوقهای دانشجویی در دانشگاهها خبر داد و افزود: هر کدام از استانها دارای سه تا چهار دانشگاه دولتی هستند اما در گیلان تنها یک دانشگاه دولتی وجود دارد.
کوچکینژاد ارتقای سهم تولید را با توسعه دانشگاههای دولتی امکانپذیر عنوان کرد و گفت: دانشگاههای غیر دولتی توان اجرای طرحهای علمی را ندارند.
وی تحولات کشور را براساس تولید علم ذکر کرد و افزود: اعتقاد دارم تولید علم هزینهبر است و بخش خصوصی توان پرداخت هزینههای آن را ندارد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود 140 هزار نفر دانشجو در گیلان، اظهار کرد: دانشگاههای دولتی میتوانند در حوزه اشتغال دانشجویان موثر باشند.
وظیفه نماینده قانونگذاری، سئوال، تذکر و استیضاح است
کوچکی نژاد در پاسخ سوال دانشجویی که در دو دوره نمایندهگی مجلس عملکرد شما چه بوده است، گفت: وظیفه نمایندگان در مجلس شورای اسلامی قانونگذاری، سئوال، تذکر و استیضاح است و من در تمام موارد مذکور ادعا دارم توانستم تاثیرگذار باشم.
وی گفت: پیشنهاد تشکیل وزارت تربیت، آموزش و تحقیقات را بنده ارائه کردم.
کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارائه طرح رتبهبندی فرهنگیان به مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: برطرف کردن مشکل معلمان پیشدبستانی و خرید خدمات از دیگر طرحهای ارائه شده به مجلس شورای اسلامی است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در استیضاح سه هزار میلیارد تومانی دولت احمدینژاد حضور داشتم، اظهار کرد: پروژه مسکن مهر هدیه نظام اسلامی به بیخانمانها بود اما بد عمل کردند و از این پروژه سوء استفاده شده است.
نقد برجام حق نخبگان است
وی با اشاره به اجرای برجام، بیان کرد: اجازه دهید نخبگان برجام را نقد کنند و این حق آنها است ضمن اینکه مجلس شورای اسلامی میتواند تمام نقاط کشور را تحقیق و تفحص کند و این امر خواسته مقام معظم رهبری و مردم است.
متوجه اجرای برجام نشدیم
در ادامه محمدرضا زیبایی با اشاره به اینکه برنامههای ما باید در راستای برنامه ششم توسعه باشد، گفت: یکی از برنامهها دریافت مالیات از تمام اقشار مردم است و نباید تنها از طبقه ضعیف جامعه مالیات دریافت کرد.
وی به برنامهریزی به منظور برطرف کردن معضل درمان با دریافت مالیات صحیح در کشور اشاره کرد و افزود: یکی از موضوعهای مهم استفاده از فاینانس برای اجرای طرحها است.
کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای برنامههای فرهنگی با ایجاد رابطه بین دانشگاه و دولت شد و گفت: فرهنگ باید در آموزش و پرورش لحاظ شود.
زیبایی اجرای طرحهای فرهنگی را مستلزم پیاده کردن برنامههای اقتصادی در جامعه ذکر کرد و گفت: اجرای برنامههای فرهنگی نیازمند برطرف کردن معضل اشتغال در جامعه است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اجرای برجام2، گفت: در مسائل کلان تمام افراد باید پایینتر از مقام معظم رهبری حرکت کنند و طبق رهنمودهای ایشان گام بردارند.
کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اجرای برجام را خوب متوجه نشدیم، گفت: هیچکدام از موارد برجام در مورد ایران تاکنون اجرایی نشده است.
وی در پاسخ سوال یکی از دانشجویان مبنی بر رابطه با آمریکا، گفت: طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری؛ مشکلات کشور با رابطه با آمریکا هرگز برطرف نمیشود و تنها در مورد انرژی هستهای بود که مذاکره انجام شد.