گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو -بیرجند؛ این روزها نقل همه مجالس و محافل، انتخابات و کاندیداهای انتخاباتی است، از بازار گرفته تا بقالی، سرکوچههای روستاها، داخل تاکسیها و اتوبوس و حتی پارک و دانشگاه و همه مکانها... انگار مردم شور و شوق خاصی برای شرکت در انتخابات دارند، هر کسی طرفدار کاندیدای خاصی است.
درمورد کاندیدهای خبرگان رهبری خیلی بحث نمیکنند، اما مناظرههای خیابانی بر سر انتخابات مجلس شورای اسلامی و وعدهها و شعارهای کاندیداها داغ است، پای بحثشان که مینشینیم همه به نوعی برای خودشان کاشناس و تحلیل گر مسائل انتخابات هستند، یکی از مشکلات اجتماعی میگوید که باید نماینده حل کند، دیگری از اشتغال میگفت و ان یکی از گرانیهایی که افسار آن از دست دولتمردان در رفته و اشک مردم را در آورده است.
تنور انتخابات در همه جا داغ است، بحثها بیشتر بر سر شعارها است، شعارهایی که بعضی از مردم معتقدند صرفا جهت گرفتن رای از مردم است و بعضیها هم دفاع تمام قد از آن میکنند اما به نظر میرسد آنچه که مردم از ان خسته شدند وعدههای تو خالی است که طبق گفته مردم آخرین آن را در سال ۹۲ دیدند، از وعدههای ۱۰۰ روزه که هرگز محقق نشد تا آخرین وعدهای که دولت داد و قرار شد با تصویب برجام حتی مشکل آب خوردن مردم هم حل شود اما این روزها پروژه برجام ۲ رقم خورده و دولت باز حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را به برجام دو حواله داده است.
شبکههای اجتماعی هم این روزهای انتخابات خوب فعال شدند و هر کاندیدا چندین گروه دارد، از گروههای تخریبی رقیب تا گروههای معرفی خود و... اما وقتی به مردم سر میزنیم میبینیم بازم بحث اصلی روی شعارهایی است که مردم دیگر به آنها اعتقاد زیادی ندارند و به نظرشان کاندیداهایی که شعارهای انتخاباتی بزرگی را میدهند، هنوز با حوزه وظایف خودشان آشنا نیستند چراکه نماینده استاندار و نماینده دولت که نیست بلکه وظیفه نماینده قانون گذاری و نظارت است.
تبلیغات نمایندگان را هم که دنبال کنیم به وعدههایی میرسیم که نه تنها در حوزه کاری نماینده نیست بلکه استاندار هم توان و بودجه اجرای ان را ندارد، شعارها و وعدههایی که بیشتر شبیه به همان واژه معروف «وعده» است و عملی در آن نخواهد بود، این را مردم هم خوب تشخیص میدهند و متوجه پشت صحنههای این فیلمها و بازیگران آن هستند.
وظیفه نمایندگان مجلس قانونگذاری و نظارت است
مهدی ابراهیمی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان ایکنه مهمترین ویژگیهایی که یک نماینده مجلس باید از آن برخوردار باشد تا شایستگی راهیابی به مجلس را داشته باشد اصلح بودن است، گفت: قانون گذاری و نظارت بر قوه مجریه بر عهده مجلس شورای اسلامی است و بر این اساس یکی از مهمترین انتخابات، انتخابات مجلس شورای اسلامی است.
وی با بیان اینکه تصور اشتباهی که در ذهن عموم مردم میباشد این است که وظیفه اصلی نمایندگان پیگیری و جذب امکانات مختلف برای حوزه انتخابی خود است، افزود: بر همین اساس یکی از راهکارهای تبلیغاتی کاندیداها این است که وعدههای مختلفی در زمینه پروژههای عمرانی و رفاهی به مردم منطقه خود میدهند که بسیاری از این وعدهها غیر عملی است، در حالی که اساسا نماینده منتخب به عنوان نماینده افکار عمومی آن بخش از کشور در بحث قانون گذاری و نظارت بر دستگاههای اجرایی ایفای نقش میکند.
معیار مردم در انتخاب اصلح دیدگاه امام و رهبری است؛ نه شعارهای یکبار مصرف
مهدی رضایی بروجردی، جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بیرجند با بیان اینکه برخی متاسفانه شعارهایی دادهاند که عملا از توان انها خارج است، گفت: بهتره است کاندیداها وعدههایی بدهند که توانایی انجام آن را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه رئیس دولت تدبیر و امید در انتخابات۹۲ وعدههایی از جمله وعده حل مشکلات در ۱۰۰ روز را در زمان تبلیغات انتخابات داد که متاسفانه عملی نشد، گفت: مگر صندلی مجلس چه چیزی دارد که برخی برای بدست اوردن رای به هرکاری دست میزنند و شعارهایی در کلاس کاری رییس جمهور میدهند؟
رضایی با بیان اینکه مردم به کسانی که شعارهای تکراری و عمل نشدنی میدهند رای نخواهند داد، افزود: مردم انقلابی ایران اسلامی معیارهای انتخاب اصلح از دیدگاه امام راحل و مقام معظم رهبری را باید اولویت انتخاب قرار دهند، نه شعارهای یک بار مصرفی که هرگز عملی نخواهد شد.
امروز وعدههای توخالی مشتری ندارد
مهدی برزگری، فعال دانشجویی دانشگاه پیام نور بیرجند هم با بیان اینکه معمولا این طور کاندیداها که همین اول سعی به فریب افکار عمومی را دارند، نمیتوانند برای مردم کاری انجام دهند و بعد از راه یافتن به مجلس مردم را فراموش میکنند، گفت: این افراد فقط میخواهند هر طور شده رای جمع کنند و کرسی مجلس را کسب کنند.
وی با بیان اینکه بیشتر مردم نسبت به این شعارهای صرفا تبلیغاتی آشنایی دارند و متوجه هستند که وعدههای بزرگ توخالی است و امروز دیگر شعارها و وعدههای توخالی مشتری در بازار جامعه ندارد، گفت: مردم معمولا به افرادی رای خواهند داد که واقعا اهل کار کردن باشند نه اینکه صرفا شعار بدهند.
چنانچه لابی گرهای معامله گر به مجلس بروند ملت ضرر خواهد کرد
سید مصطفی موسوینژاد، دبیر سیاسی قرارگاه دانشجویی شهید کاوه خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه آن دسته از کسانی که شعارهایی بیشتر از حد مسئولیتشان میدهند، انسانهایی که مناسب نمایندگی باشند نخواهند بود، چراکه خود بخوبی میدانند حوزه اختیاراتشان چقدر است و از همین اول دارند فراتر از آنچه در توان دارند قول میدهند، گفت: این بیتقوایی و عدم لیاقت است و مجلس جای این طور آدمها نیست.
وی با بیان اینکه مجلس جای کاسب کاران نیست، گفت: کسی که شعارهای توخالی و نامتعارف میدهد از همان اول نشان میدهد که لیاقت راه یافتن به مجلسی که پسوند اسلامی دارد را ندارد.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه نماینده وظیفه وضع قوانین مناسب و یا رفع قوانین نابجا را دارد، گفت: قول دادنهای عمرانی در حوزه شهرداریها است، یک نفر باید به این دوستان یادآوری کند شما برای مجلس شورای اسلامی کاندیدا شدهاید.
موسوینژاد با بیان اینکه مردم هم میدانند که چناچه کاسب کاران و معامله گران و چنانچه لابی گرهای معامله گر را به مجلس بفرستند، ملت ضرر خواهد کرد، گفت: مردم مراقب باشند و فریب این وعدههای بدون پشتوانه عملی را نخورند.
جنبش دانشجویی نسبت به وعدههای توخالی برخی کاندیداها بصیرت افزایی کنند
امیرحسین رفعتی، دبیر سابق هفته نامه سمعک انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند با بیان اینکه قدرت طلبی آخرین رذالتی است که از قلب انسان خارج میشود، گفت: شاید انسان ساده زیست باشد و خیلی ویژگیهای مثبت دیگر هم داشته باشد، اما همین قدرت طلبی، ممکن است او را از عرش به فرش بیاورد.
وی با اشاره به اینکه بعضی از کاندیداها شعارهای بیش از حد توان خودشان میدهند، افزود: این خود یک نوع دروغ گویی است که ناشی از همین قدرت طلبی است، برای این نمایندهها، هدف وسیله رو توجیه میکند و به هر قیمتی میخواهند به کرسیهای سبز بهارستان برسند و بعضا وعدههایی میدهند که اصلا در حوزه مسئولیت آنها قرار ندارد.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی خواص و جنبشهای دانشجویی در زمان انتخابات، همین روشنگری و مشخص کردن مرز میان وعدههای واقعی و منطقی نامزدها و وعدههای توخالی آنها است، بیان داشت: باید برای مردم روشن شود که یک نماینده طبق قانون اساسی، تا چه حد اختیارات دارد، یعنی باید به مردم شاخصهای اصلی را به طور کامل تشریح کرد تا آنها خود بتوانند وعدههای کاندیداها را عیارسنجی کنند.
رفعتی افزود: هر نماینده باید با آشنایی کامل نسبت به ظریفیتهای حوزه انتخابی خود، برای شکوفا کردن آنها برنامه داشته باشد و با ارائه منطقی و مستدل آن در مجلس، بتواند برای آزادسازی ظرفیتهای استانی تلاش کند تا در بودجه سالانه که توسط دولت ارائه میشود و در مجلس نهایی میشود، برای آن ردیف بودجهای در نظر گرفته شود.