به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسینعلی شهریاری گفت: یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی ولایت فقیه است. آرامش ما به برکت وجود رهبری فرزانه، عالم و مجتهد است.
متن زیر مشروح سخنان حسینعلی شهریاری، کاندیدای دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شهرستان زاهدان با جمعیت «دانشجویان حامی ولایت سیستان و بلوچستان» است که به شرح زیر جهت آگاهسازی و کمک به انتخاب اصلح که هدف این جمعیت بوده؛ منتشر میشود:
نظر شما درباره مشکلات استان و راه حل های شما جهت حل آنها، اقتصاد مقاومتی و تحقق آن، جذب سرمایه و تضاد طبقاتی چیست؟
از مهم ترین دغدغه های بنده که مهم ترین مشکلات استان می باتشد بحث معیشت و امنیت مردم است. در اینگونه مباحث نبود زیرساخت اولین معضل است. دولتها بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر خصوصی سازی رفتار نمی کنند.
عدم توجه جدی دولتها در راستای نزدیک کردن استان های غیربرخوردار به استان های برخوردار. تقسیم منابع بر اساس رانت بوده است. در بحث اقتصاد مقاومتی به علت نبود امنیت موفق به جذب سرمایه های داخلی و خارجی و ایجاد موقعیت برای فعالیت بخش خصوصی در استان نشدیم. استان دارای پتانسیل های زیادی در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی داریم.
متأسفانه اصل ۴۸ قانون اساسی هم در مجلس و هم در شورای نگهبان مهجور مانده است. تقسیم منابع بر اساس رانت در کشور بوده است و بستگی به لابی ها، وزرا و غیره دارد. هیچ کدام از دولت ها در عمل کاری برای استان نکردند. بر همین اساس است که شاهد مهاجرت بسیاری از هم استانی ها و خروج سرمایه از استان بودیم.
دوری راه نسبت به مرکز، وسیعترین استان کشور، پراکندگی بسیار بالای جمعیت از مشکلات است. طولانی ترین مرز رو با دو کشور ناامن داریم؛ اما از پتانسیل های مثبت مرز نتوانسته ایم استفاده کنیم. در سه سال گذشته ۹۰۰ میلیارد تومان برای گازرسانی توانستیم تخصیص بدهیم که تحقق هم پیدا کرد؛اما سوء مدیریت باعث شد جای دیگری هزینه شود و پرونده برای پیگیری بیش تر به دیوان محاسبات رفته است.
توانایی های بالقوه بسیار زیادی وجود داشته است، در زمینه گردشگری، میراث فرهنگی. در دولت قبل راه آهن چابهار به مشهد و زابل کلنگ زده شد؛اما به دلیل کمبود منابع ماند. متاسفانه در اصل ۴۴ کل کشور با یک دید نگاه شده است. این استان باید استثنا شود.
در اواخر دولت قبل ۲۰ میلیون دلار برای پتروشیمی گذاشته شد، فولاد هم تصویب شد و چند ماه پیش کلنگش را زدند. نظارت جدی بر مرزهای استان ها باید بشود. یکی از مشکلات عمده مناطق ویژه و آزاد متکی بودن به واردات است. باید برای پتانسیل های موجود سرمایه گذاری کرد. باید بر کارخانجاتی که امکان ارسال محصول به افغانستان و پاکستان دارند تاکید کرد. متاسفانه معافیت هایی در این استان وجود ندارد.
تشویق گردشگری استان یک پتانسیل بالاست. الان که فضای باز ایجاد شده باید استان معرفی شود تا گردشگران خارجی بیایند. یکی از مشکلات بزرگ ما در تهران، مشهد، تبریز و زاهدان حاشیه نشینی است. متاسفانه خشکسالی باعث شد حاشیه نشینی رخ دهد. در استان ۱۵ سال خشکسالی داشتیم و این پدیده رخ داد و الان قول داده اند که بودجه اختصاص یابد؛ اما این مسئله در کوتاه مدت قابل حل نیست.
مواضع شما نسبت به فتنه ۸۸ و سران فتنه و اینکه آیا مجلس آینده مجلس رفع حصر خواهد بود یا خیر؟
بنده مواضع شفافی در فتنه ۸۸ داشتم، فتنه دشمنان ما را امیدوار کرد و کام ما را تلخ کرد و با رهنمودهایی که دشمنان از سران فتنه گرفتند تحریم ها حاصل شد. مقصر اصلی ریختن خون شهدای فتنه، سران فتنه بودند. نامه ای را به رئیس قوه قضائیه نوشتیم که این ها محاکمه شوند؛ اما رهبری صلاح را بر حصر دیدند. فتنه باعث شد بسیاری از بی گناهان کشته شوند. این ها به همین خاطر مردم را به خیابان دعوت کردند؛ اما عامل اصلی شکستشان بی حرمتی به اباعبدالله(ع) بود که ۹ دی باشکوه اتفاق افتاد. به حاشیه کشیدن دولت و مردم و سرگرم کردن آنان به فتنه خودش فتنه دیگری است. الان هم اینکه ما مجلسی بخواهیم که حصر سران فتنه را رفع کند خود این مجلس فتنه است.
نظرتان در مورد جایگاه ولایت فقیه و همچنین تضعیف آن و به ویژه شخص رهبری چیست؟
یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی ولایت فقیه است. آرامش ما به برکت وجود رهبری فرزانه، دانا و عالم و مجتهد است. در فتنه ۷۸ و فتنه ۸۸ و فتنه های بعدی آقا با تمام قوا ایستادند، فتنه هایی که هرکدام به تنهایی برای براندارزی نظام کافی بود.
استکبارستیزی و آمریکا از نگاه شما؟ آیا برجام را تایید یا رد می کنید؟
متأسفانه عده ای ذوق زده از مسئولان فکر می کنند ارتباط با آمریکا باعث رفع مشکلات ما می شود. الان بسیاری از کشورها تحت سلطه اند و ما هم قبل از انقلاب تحت نسلطه بودیم، پس چرا پیشرفت نداشتیم. مشکل ما با رابطه باآمریکا حل نخواهد شد؛ چرا که هدف اصلی آمریکا تغییر نظام است.
در حال حاضر استکبار با جنگ نظامی نمی تواند از پس ما بربیاید این چنین شد که از راه نفوذ وارد دستگاه ها شده است. دولت مردان ما برخی مواقع تخیلی فکر میکنند. به فکر بیکاری جوانان، مسائل کشور و امید به آینده نیستند. ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی این مسائل را مطرح کردیم.
اختلاف طبقاتی بین زندگی مسئولان و مردم زیاد شده است. قراردادها و نگاه دولت مردان ما بر اساس اقتصاد مقاومتی نیست. دولت می خواست برجام را سریع تر تصویب کند تا انتخابات را ببرد و ما مخالفت کردیم. در توانمند بودن ظریف شکی نیست و سعی کردند دیگاه های آقا در برجام رعایت شود.
در یک جمله یا کلمه نظرتان نبست به عبارات زیر را بیان کنید:
عملکرد مجلس نهم: تایید سیاست خارجه
عملکرد دولت فعلی: موفق نبوده
ولایت فقیه: ما جان نثاریم
آمریکا: دشمن اصلی ما
برجام: انشاءالله موفق باشد
قویترین و ضعیف ترین وزرای دولت: بهداشت – صنعت، معدن و تجارت
مجلس ششم: مجلس فتنه
فساد نمایندگان: خیلی کمتر از فساد دولت مردان
شفافیت نمایندگان: به چالش می پیوندم
صحبت پایانی با مردم: شرکت هرچه بیشتر در انتخابات و انتخاب کاندیدای اصلح از روی آگاهی و هوشمندی