به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهیدخت مولاوردی، معاون امور زنان نهاد ریاست جمهوری در بیست و هفتمین گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشگاه های کشور در خصوص بهداشت روان دختران دانشجو در دانشگاه های کشور گفت: لازم است که در این جلسه ضرورت توجه به سلامت روان دختران دانشجو را متذکر شوم چرا که سلامت روان لازمه یک زندگی رضایتبخش است و موجب می شود انسان ظرفیت رقابت، خودشکوفایی توانایی ها و شناخت استعدادهای بالقوه را پیدا کند به همین خاطر است که سلامت روان به اندازه سلامت جسم حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: اما متاسفانه در کشور ما هنوز بهداشت سلامت و روان آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است. باوجود اینکه جامعه ما حرکت پرشتابی را دارد نهاد دانشگاه نیز به دلیل ماهیت درونی و مناسبات بیرونی خود دستخوش تغییرات است، دانشجو از حیث اینکه پس از کنکور از خانواده خود جدا می شود بحث دوری از خانواده، آغاز مسئولیت پذیری، پشت سر گذاشتن دوره نوجوانی، ورود به دوره جوانی و تحمل فشار درسی دانشگاه را پیش روی دارد و همه این عوامل در دامن زدن به این تعارضات و لطمه زدن به سلامت روان دانشجو بی تاثیر نیست.
مولاوردی با تاکید بر اینکه دانشجویان دختر زمینه آسیب پذیری بیشتری را دارند تصریح کرد: دختران به دلیل وابستگی بیشتر به خانواده و احساس فقدان امنیت اجتماعی بیشتر دچار اختلال در سلامت روان می شوند که از نظر من احساس ناامنی در جامعه با سلامت روانی اجتماعی فرد رابطه مستقیم دارد.
معاون امور زنان نهاد ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: حصول اطمینان از سلامت روان دختران در همه ابعاد اجتماعی فرهنگی خانواده و ... به دلیل نقش چند گانه دختران در جامعه حائز اهمیت است که می توانند یکی از مولفه های توسعه پایدار باشند. به همین سبب معاونت امور زنان و خانواده با طراحی سیاست های اجرایی از طریق مراجع ذی صلاح 14 محور سیاست گذاری را تصویب کرده که سه محور آن مربوط به بهبود وضعیت سلامت روان دختران و زنان، ارتقای سطح آن و سرمایه گذاری در کاهش عوامل خطر است.
وی از راه اندازی کلینیک های مشاوره تخصصی با همکاری وزارت بهداشت خبر داد و گفت: تدوین برنامه های آموزشی در حوزه ورزش نیز با همکاری سازمان های مردم نهاد یکی دیگر از برنامه های پیش روی معاونت امور زنان برای سال 95 است که طی آن قصد داریم گزارش ملی سلامت زنان و خانواده در کشور را نیز هم زمان با برنامه توسعه ششم تدوین کنیم.
مولاوردی در خصوص این گزارش گفت: این سند طی پنج سال گذشته اجرایی نشده به همین خاطر برای سال 95 پیگیر اجرایی شدن تدوین این گزارش هستیم.
معاون امور زنان نهاد ریاست جمهوری در پایان سخنان خود گفت: طرح ترویج سبک زندگی سالم نیز با همکاری وزارت بهداشت در دست اجراست و در تلاشیم تا ستاد ملی زن و خانواده و تدوین اصول مربوط به سلامت روان دختران بتواند آن را در چارچوبی در سطح دانشگاه ها اجرایی کنند. همچنین تفاهم نامه ای نیز با دانشگاه تهران منعقد شده که براساس آن مشکلات دانشجویان دختر در خوابگاه ها بررسی خواهد شد.