آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۲۴۷۸
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قم:

نزاع‌های موجود در خاورمیانه حول محور اسلام است

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قم گفت: بخش زیادی از نزاع‌ها در خاورمیانه حول اسلام می‌چرخد؛ زیرا اساسا بحث‌هایی که در خاورمیانه است، حول جامعه خاورمیانه‌ای است که اکثرا مسلمان هستند؛ اما همه مسلمانان خاورمیانه با رویکرد‌های مختلف وارد این منازعات و ستیزش نمی‌شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از قم، مناظره علمی با موضوع انقلاب اسلامی و هویت به همت گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی قم در تالار امام خمینی(ره) این واحد دانشگاهی برگزار شد.


علیرضا زهیری، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم با بیان اینکه هویت آن نشانگان است که فرد یا کشور را به مردم می‌شناساند، گفت: هویت پدیده‌ای قابل انکار است و هرگاه درپی ایجاد کنشی بر مبنای هویت باشیم، نگرش فرد به هویت اهمیت پیدا می‌کند.


وی افزود: هویت یعنی تشخص و این‌‌ همان چیزی است که انسان‌ها را با آن می‌شناسند، و این‌‌ همان تعریفی است که از خود، از جامعه و از کشور بیان می‌شود هویت است.


عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم تصریح کرد: انقلاب اسلامی محصول ستیز میان نشانه‌ها، نماد‌ها، ایرانیت، اسلامیت، مدرنیته سه فرهنگ یا سه نشانگانی است که جامعه ایرانی قرن هاست که با آن زندگی می‌کند.


زهیری با بیان اینکه وقتی صحبت از هویت می‌شود، باید به مفاهیم رویکرد‌های آنکه عبارتند از روریکرد سنت گرایان، رویکرد سازه گرایان، رویکرد گفتمان، جامعه گرایان متوجه باشیم، گفت: اگر ما بگوییم رویکرد هویت محور کانون نزاع است کسی نمی‌تواند از آن دفاع کند؛ زیرا اتحادیه اروپا بر مبنای هویت شکل گرفته است، ذات هویت ایجاد تنش نیست و عوامل دیگری هم هست که این هویت‌ها را به ستیزش می‌کشاند.


وی تصریح کرد: وقتی هویت را تصور می‌کنیم، ابتدا نگاه‌های بنیادگرا در هویت را تعریف می‌کنیم و بعد نتیجه می‌گیریم که این‌ها مبداء و کانون نزاع هستند، نگرش اینگونه به هویت دعوا ایجاد کرده است.


عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم با اشاره به مفهوم هویت در جوامعه مختلف گفت: قبل از اینکه هویت را متهم کنیم، باید قرائت ما از سازه‌هایی که هویت را تشکیل می‌دهند را بشناسیم، این تفاوت در مفهوم هویت است که باعث نزاع می‌شود.


زهیری گفت: بخش زیادی از نزاع‌ها در خاورمیانه حول اسلام می‌چرخد؛ زیرا اساسا بحث‌هایی که در خاورمیانه است، حول جامعه خاور میانه‌ای است که اکثرا مسلمان هستند؛ اما همه مسلمانان خاورمیانه با رویکرد‌های مختلف وارد این منازعات و ستیزش نمی‌شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار