گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی* بعد از انتخابات ۲۴ خرداد خیلی ها دم از دوم خرداد دیگری می زدند و می گفتند، سرانجامی چون مجلس پنجم انتظار مجلس نهم را می کشد چرا که روحانی به گفته ی بعضی شده بود نماینده ی اصلاح طلب ها.
رئیس جمهور بود و دستگاه اجرایی دستش، در واقع این شده بود سنت که وقتی دولتی روی کار آمد مجلس اول آن دولت همسو با خط سیاسی آن دولت میشود مثل مجلس ششم که اصلاح طلب شد و مجلس هشتم اصولگرا.
اما شاید فرق مجلس امسال با سال های دیگر، تجربه ای است که بدست آمده و آن هم اینکه مردم از وکیل الدوله شدن مجلس خاطره ی خوبی ندارند، یادشان نرفته بود آن حاشیه ها و بی اخلاقی های مجلس ششم را لذا آمدند و افراد مورد اطمینان خود را در بین لیست های متعدد پیدا کردند و برای اولین بار ترکیبی متفاوت را در آرایش جناح بندی های مجلس محقق ساختند ؛ متفاوت از این حیث که دیگر قرار نیست مجلس همراه دولت باشد و شاید هم می توان گفت که این نتیجه ی عملکردی است که مردم در این دو سال از دولت دیده اند.
با بررسی آرایش احزاب سیاسی مختلف مشاهده می شود که بیش از ۵۰ درصد مجلس اصولگرا و ۳۰ درصد اصلاح طلب و مابقی مستقل و طرفداران اعتدال هستند که این آمار چیزی جز پیروزی اصولگرایان در سطح کشور نمی دهد.
حال مشاهده می شود عده ای که تهران را کل ایران دانسته، ادعای پیروزی در انتخابات را کرده و چشم خود را به آمارهای بدست آمده بسته اند.
کسانی که تهران را ایران دانسته همان کسانی هستند که در دنیا نیز فقط آمریکا و کشورهای قدرتمند را می بینند و فکر می کنند با جلب اعتماد کدخدا و پادشاه می شوند، در صورتی که فراموش کرده اند جهان چه تعداد مسلمان دارد.
این جماعت مستضعفین جهان را از یاد برده و به فکر بازی های سیاسی هستند، چرا که ما می بینیم و آنها انتخابات مجلس دهم خراسان و خوزستان و ایلام و… را نمی بینند و افتخارشان این است که در تهران دارای کرسی شده اند، همانگونه که بعد از دادن کلی امتیاز، به رسمیت شناختن حق مسلم ما ؛ شد برایشان افتخار…
شاید با توجه به نتایجی که بدست آمده نمی توان تغییر آرایش محسوسی را در هر دو مجلس احساس کرد، اما ما انتظاراتی را از این مجلس ها (شورای اسلامی و خبرگان) و اعضای آن ها داریم:
ما مجلسی نمی خواهیم که یکی از مهم ترین توافق نامه های معاصر کشور را در ۲۰ دقیقه تصویب کند.
ما به دنبال این نیستیم که حزب و جناح بازی جایگزین لیاقت شود.
نمایندگان مجلس نباید به خاطر دلایل شخصی با دولت درگیر شوند و ایجاد حاشیه کنند.
ما انتظار داریم مجلسی به وجود بیاید که خوراک بنگاه های خبر پراکنی غرب را تامین نکند.
نمایندگان مجلس باید به اقتصاد درون زا اعتقاد داشته و در راه تحقق آن حرکت کنند.
علمای خبرگان حواسشان به عاملان نفوذ باشد.
و… .
حال با توجه به نتایج بدست آمده، از نمایندگان خانه ی ملت انتظار می رود فارغ از نتایج بدست آمده، متحد و برای پیشرفت همه جانبه ی کشور تلاش کنند.
مهدی طرفی / فعال دانشجویی خوزستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.