به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از زاهدان، امالبنین شکوری، رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد زاهدان گفت: کتابخانهها انواع مختلف منابع را در خود جای دادهاند. از کتاب و مواد چندرسانهای گرفته تا فایلهای کامپیوتری که با روشهای مختلف ضبط مغناطیسی و نوری بر روی حافظه رایانهها و یا لوحهای فشرده و ... نگهداری میشوند همه سرمایههای باارزش یک سازمان و یا دانشگاه هستند و میراث فرهنگی یک ملت محسوب میشوند. اگر در حفظ این میراث با ارزش قصوری پیش آید، مشکلاتی رخ خواهد داد که جبرانناپذیر است.
این مسئول افزود: سوانح و بلایا هیچ گاه از قبل خبر نمیکنند و بسیار ناگهانی رخ میدهند. آتشسوزی از جمله حوادثی است که جان و مال و میراث فرهنگی یک ملت را در معرض نابودی قرار میدهد. تجربه نشان داده است که اغلب این آتش سوزیها بر اثر بیدقتی و سهلانگاری و گاه عمدی اتفاق افتاده و میتواند قابل پیشگیری باشد. ولی چون زمان و مکان وقوع حریق مشخص نیست؛ بنابراین تجهیز ساختمان کتابخانه به وسایل آتشنشانی مناسب و تهیه طرح مقابله با آتش کمک شایانی به پیشگیری از وقوع این حادثه است.
وی گفت: کتابخانه مرکزی واحد زاهدان اکنون با راهاندازی و نصب سیستم اعلام حریق جایگاه خاصی در تمهیدات امنیتی و ایمنی، طراحی و اجرای ساختمان ایفا کرده است. این کتابخانه با بیش از ۱۰۰ هزار جلد کتاب لاتین، فارسی و عربی در حوزههای پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، فنی مهندسی در خدمت دانشگاهیان است. کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد زاهدان به پایگاه الکترونیکی داخلی( اطلاعات جهان اسلام و جهاد دانشگاهی) و پایگاه الکترونیکی خارجی متصل است.