به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زهره عباسی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به سه مجموعه وقفی در کتابخانه مرکزی گفت: مجموعه وقفی استاد شانه چی، در سال 83 با اهدای 8000 نسخه کتاب اولین مجموعه وقفی در دانشگاه فردوسی مشهد میباشد.
وی با بیان اینکه دو مجموعه دیگر نیز در کتابخانه مرکزی وجود دارد، افزود: مجموعه وقفی استاد محدث خراسانی با اهدای 5000 نسخه کتاب در سال 91 و مجموعه وقفی استاد محمد حسین فرضین با اهدای 6000 نسخه کتاب در سال 92 از دیگر مجموعههای وقفی در کتابخانه مرکزی دانشگاه میباشد.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص موضوعات این مجموعه های وقفی ادامه داد: مجموعه وقفی استاد شانه چی با موضوع تفسیر و فلسفه اسلام، مجموعه وقفی استاد محدث خراسانی در موضوع تاریخ اسلام و مجموعه وقفی استاد محمد حسین فرضین با موضوع ادبیات فارسی اهدا شده اند.
عباسی وقف را یک هدیه ابدی با هدف خدمت به جامعه و کسب رضای خدا دانست و تصریح کرد: دامنه وقف بسیار گسترده است و واقفین باید به مصادیق وقف در حوزه آموزش عالی آگاهی پیدا کنند.
وی با بیان اینکه وقف در تاریخ اسلام و ایران سابقه ای دیرینه دارد، افزود: مدارس نظامیه که بسیاری از دانشمندان بزرگ اسلامی از همین مدرسه فارغ التحصیل شده اند، از مراکز وقفی در تمدن اسلامی بوده است.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد رصد خانه مراغه و موسسه رشیدی را نیز از مراکز قدیمی وقف معرفی کرد و گفت: وقف دستگاه های آزمایشگاهی در حوزه پزشکی، وقف اماکن و وقف منابع اطلاعاتی کتابخانه از موارد وقف در حوزه آموزش عالی است.
عباسی با اشاره به اینکه مجموعه های وقفی اهدا شده حاصل عمر محققان هستند، گفت: این مجموعه کتابها براساس یک مسیر راه انتخاب شده و بسیاری از آنها به صورت تک نسخه و تنها در اختیار دانشگاه فردوسی مشهد می باشد.
وی با بیان اینکه مجموعه های وقفی ذکر شده 10 درصد کتاب های کتابخانه را شکل میدهند، گفت: این مجموعه ها به علت اینکه مجموعه های تخصصی ای هستند، سودمندی منابع بسیار بالایی نیز دارند.
عباسی ظرفیت وقف در این حوزه را بسیار بیشتر از این حد دانست و اظهار کرد: وقف در حوزه آموزش عالی نیاز به فرهنگ سازی و آگاهی رسانی دارد که واقفین و خیرین به این باور برسند که وقف در این حوزه علاوه بر باقی گذاشتن نام نیک، می تواند در اعتلای فرهنگ کشور نیز موثر باشد.
وی با بیان لزوم متقاعد کردن اساتید دانشگاه برای اهدای مجموعه های غنی کتاب هایشان، گفت: با توجه به وضعیت دانشگاه فردوسی مشهد در شرق کشور، این دانشگاه پتانسیل زیادی برای پذیرش مجموعه های وقفی در خراسان بزرگ را دارد.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه در پذیرش وقف در حوزه کتابخانه، دانشگاه فردوسی مشهد با کمبود فضا مواجه است، یادآور شد: از آنجایی بسیاری از واقفین تمایل دارند که مجموعه وقفی آنها به طور جداگانه در کتابخانه قرار بگیرد، بنابراین کتابخانه در حال حاضر با محدودیت فضا برای پذیرش مواجه است.
وی در پایان با بیان اینکه واقفین مجموعه های فوق پس از سال ها این سنت را ادامه داده و به صورت سالانه به مجموعه های وقفی کتاب اهدا می کنند، از همکاری آنها تشکر و قدردانی کرد.