کد خبر:۴۶۷۴۳۶

مصر تصمیم بر توقف مذاکرات گازی با رژیم صهیونیستی دارد

منابع خبری از تصمیم دولت مصر برای توقف مذاکرت واردات گاز از اراضی اشغالی خبر داده‌اند.

به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، به گزارش دوشنبۀ پایگاه خبری الیوم السابع به نقل از محمد شعیب، رئیس پیشین هیات مدیرۀ شرکت هلدینگ گاز مصر، این توقف در اعتراض به تصمیم اتاق تجارت بین‌المللی مبنی بر الزام قاهره به پرداخت یک میلیارد و 76 میلیون دلار غرامت به شرکت برق رژیم اسرائیل صورت گرفته است.

 

به گفتۀ شعیب این اقدام اتاق تجارت بین‌المللی پس از آن صورت گرفته است که اسرائیل از شرکت‌های مصری صادر کننده گاز به دلیل توقف ارسال گاز به شرکت برق این در رژیم در پی انفجار در خطوط گاز در سال 2011، شکایت کرده است.

 

بر اساس قرارداد منعقد شده میان دو شرکت مصری «هیتت بترول» و «ایگاس» و شرکت گاز رژیم اسرائیل در سال 2008، مصر متعهد شد به مدت 20 سال به اسرائیل گاز صادر کند. 

 

در همین راستا صلاح حافظ، یکی از مقامات پیشین مصر در حوزۀ نفت، گفت نمی‌توان در حکم غرامت تجدید نظر کرد چرا که این یک حکم تجاری است و قانونی نیست. 

 

حافظ با بیان این‌که چنین قراردادهایی صرفاً تجاری هستند، افزود: «در شرایط کنونی و با توجه به این‌که مصر با صدور این حکم در جایگاه ضعف و اسرائیل در جایگاه قدرت قرار گرفته است، تنها باید با مذاکره این موضوع را فیصله داد.»

 

منابع خبری اوایل آذرماه از توافق میان اسرائیل و مصر برای صدور گاز اسرائیل به این کشور آفریقایی خبر داده بودند.

 

بر اساس این توافق، اسرائیل از میدان گازی دریایی لویاتان به مدت 10 تا 15 سال از طریق یک خط لولۀ زیردریایی گاز طبیعی به مصر صادر می‌کند.

 

در همین راستا مقرر شد میدان گازی لویاتان تولید خود را از سال 2019 یا 2020 آغاز کند و 4 میلیارد متر مکعب گاز در سال به هولدینگ دولفینوسِ مصر صادر ‌کند.

 

براساس گزارش‌ها اسرائیل در تلاش است تا گاز لویاتان را به مدت 15 سال به ارزش 15 میلیارد دلار به اردن بفروشد اما این توافق هنوز نهایی نشده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار