حجت الاسلام سیدرضا موسوی والا، کارشناس مسائل فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، درباره ازدواجهای دانشجویی بیان داشت: برای تعریف ازدواج دانشجویی به زبان ساده می توان گفت که ازدواج دانشجویی سنت مبارکه است که وقتی دو دانشجوی دختر و پسر در دوره تحصیلی باهم ازدواج و زندگی مشترک را آغاز کنند، اطلاق می شود.
وی افزود: ازدواج دانشجویی سه ضلع دارد که این سه ضلع عبارتند از دانشجو، دانشگاه و خانواده که این سه ضلع هر کدام سهم خاصی در مقوله ازدواج دانشجویی دارند که البته خانواده می توانند به دو شکل حضور حداکثری خانواده ها و دانشگاه در فرایند ازدواج دانشجویی و یا حضور حداقلی دانشگاه این است که به دادن یک هدیه بسنده کنند.
این مولف کتاب در حوزه ازدواج دانشجویی تصریح کرد: ازدواج دانشجویی به این معنا نیست که دختر و پسر دانشجو می خواهند زود ازدواج کنند؛ بلکه ازدواج باید بموقع باشد نه زود و نه دیرتر.
این مشاور فرهنگی دانشگاه درباره اینکه ازدواج دانشجویی را یک تهدید می بینید یا یک فرصت گفت: ازدواج دانشجویی هم می تواند فرصت باشد و هم تهدید. پس نه مطلقا این موضوع را تایید و نه مطلقا می توانیم آن را رد کنیم و این را باید در نظر یگیریم ازدواج دانشجویی مقوله پیچیده و مهم است.
وی بیان کرد: اتفاقات خوبی در دو دهه اخیر در دانشگاه افتاده است. از جمله دفن شهدای گمنام که مزار این شهدای عزیز انصافا برای دانشجو پناهگاه معنوی است که می تواند در آرامش بخشی به روح جوانان دانشجو آرامش بخش باشد.
حجت الاسلام موسوی والا اظهار داشت: ورود دانشگاه در بحث ازدواج دانشجویی نباید صرفا به برگزاری یک جشن نمادین خلاصه شود؛ بلکه باید دانشگاه نقش موثرتری را در این زمینه ایفا کند.
وی با اشاره به اهمیت نوسعه ازدواج های دانشجویی در دانشگاه ها بیان کرد: برخی از مشکلات ازدواج دانشجویی نباید باعث شود ما نگاهمان بطور کلی به این موضوع بدبینانه شود و بنای مخالفت با این حرکت موثر فرهنگی در دانشگاه ها بگذاریم؛ بلکه تا می توانیم باید این سنت حسنه را توسعه دهیم.
این کارشناس مسائل فرهنگی اظهار داشت: با حمایت های مادی و معنوی خانواده ها و برگزاری کلاس ها و دوره های اموزش مهارت های زندگی مشترک و ایجاد مراکز مشاوره در فضای دانشگاه جهت مراجعه بموقع و آسان زوجین در هنگام بروز برخی از مشکلات به این مراکز به فضل الهی دوره ازدواج دانشجویی به سلامتی سپری خواهد شد
وی گفت: اساتید دانشگاه با توجه به جایگاه و مقبولیتی که بین دانشجویان دارند، می توانند مشوق و مشاور خوبی برای دانشجو در بحث ازدواج دانشجویی باشند.
حجت الاسلام موسوی والا بیان کرد: با توجه به درگیری های عاطفی دختر و پسر در فضای دانشگاه و فشارهای جنسی که کاملا هم طبیعی است، مرحله انتخاب همسر حساس ترین بخش ازدواج دانشجویی است.
وی بیان کرد: طبق آمارها ازدواج دانشجویی باعث نشاط بالا و ارامش روحی و روانی دانشجو می شود و در ضمن انگیزه درسی بالایی هم بوجود می آورد.