آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۵۱۷۹
استاد دانشگاه مونتریال کانادا:

کمتر از ۲۰ درصد یهودیان به احکام عملی دین پایبندند

استاد دانشگاه مونتریال کانادا در نشستی علمی، از پایبندی عده قلیلی از یهودیان جهان به احکام عملی دین یهود گفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از قم، پروفسور یاکوف رابکین، استاد تاریخ دانشگاه مونترال کانادا در نشست علمی که پژوهشکده دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد، با ارائه تاریخچه کوتاهی از نحوه شکل گیری فقه یهودیت گفت: اگر بخواهیم آماری ارائه دهیم که چه تعداد از یهودیان جهان به مناسک دینی خود کاملاً یا نسبتاً بر اساس کتاب عمل می‌کنند، ناموفق خواهیم بود؛ چرا که بسیاری از آن‌ها اولا به خاطر شرایط اجتماعی بهتر اغلب در کشوری غیر از محل تولد خود زندگی می‌کنند، ‌ ثانیا به خاطر همین شرایط اجتماعی از اعلام یهودی بودن خود امتناع می‌کنند، ثالثا اگر هم بدانیم یهودی هستند رفتار آن‌ها به نسبت موقعیت‌های مختلف متفاوت است و التزام عملی به فقه ندارد.


وی افزود: در نسل‌های جدید یهودیان بسیاری از جوانان احکام طعام حلال در یهود یا کوشیر را گاهی رعایت می‌کنند؛ به عنوان نمونه در خانه و در حضور بزرگان خاندان این احکام را رعایت می‌کنند اما ممکن است در حضور دوستان همسن و در کافه‌ها رعایت نکنند.


استاد دانشگاه مونتریال کانادا با اشاره به اقلیت‌های بنیادگرا و اصولگرای یهودی، حسیدی‌ها گفت: اقلیت‌های بنیاد گرا و اصولگرایان یهودی بسیار مقید به اصول و احکام دین هستند و حتی احکام سختگیرانه‌ای درباره حجاب زنان و عدم هرگونه اختلاط آنان با مردان دارند.


یاکوف با اشاره به اینکه اقلیت یهودیان حسیدی کانادا جامعه‌ای بسته دارند، افزود: این افراد در یک محله در مونترال مجتمع هستند و حضور در آنجا انسان را به یاد برخی مناطق اورشلیم می‌اندازد که دسته دیگری از حسیدیان در آنجا هستند.


وی درباره دیدگاه یهودیان نسبت به مسلمانان گفت: البته وقتی از دیدگاه دو گروه نسبت به هم صحبت می‌کنیم قاعدتاً باید دیدگاه اکثریت نسبت به اقلیت مهم‌تر باشد یعنی مثلا اگر در یک کشور اسلامی گروهی یهودی در شهری زندگی می‌کنند منطق اقتضا می‌کند که بگوییم وضعیت این اقلیت در آن کشور چگونه است و تا چه حد آزادی دارند ولی بحثی جدید و در حال شکل گیری در علم جامعه‌شناسی ادیان به این می‌پردازد که باید دید که دیدگاه آن اقلیت نسبت به جامعه میزبان چگونه است.


استاد دانشگاه مونتریال کانادا با اشاره به نحوه برخود جامعه فرانسه با یهودیان افزود: یهودی ستیزی در این کشور اروپایی بسیار آمار بالایی دارد به طوری که کنیسه‌ها در تدابیر امنیتی شدید اداره می‌شوند.


یاکوف امنیت خوب و شرایط اجتماعی مطلوب جامعه یهودیان ایران در این شهر تمجید کرد و گفت: وقتی این کنیسه‌ها را دیدم که در آن‌ها باز است و یهودیان در حال رفت و آمد به آن هستند و هیچ سرباز یا نیروی امنیتی نیز در حوالی آنجا نیست تعجب کردم و برایم جالب بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار