به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، تریبون آزاد دانشجویی «حجاب اختیاری یا اجباری» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور دانشجویان در فضای آزاد دانشکده اقتصاد دانشگاه برگزار شد.
در این تریبون ازاد یک دانشجوی دانشکده روانشناسی با اشاره به لفظ کلمه حجاب اظهار داشت: حجاب در لفظ به معنی پوشش و پوشیدن و حائل است. حجاب باید حجم و خود بدن را بپوشاند ولی متاسفانه امروز جامعه به سمت بیحجابی سوق پیدا کرده است و دیگر مسئله بدحجابی نیست.قشر اندک بدحجاب فضای جامعه را تحت تاثیر قرار دادند.
این دانشجویی روانشناسی بیان کرد: امروز میبینم در جامعه بویژه در برخی مناطق شمال شهر لباسهایی مد شدند که فقط قسمتی از بدن را پوشش میدهند و برجستگیهای بدن کاملا مشخص است و این فرد ازادانه در جامعه با افتخار جولان میدهد.
وی در این تریبون خطاب به مسئولان گفت: مسئولان فرهنگی جامعه خواب هستند و اقدام جدی انجام نمیدهند، این مسئله حجاب سلامت جامعه را تهدید میکند و اینکه فقط یک لباسی به عنوان پوشش باشد، نمیتواند حجاب تلقی شود.
این دانشجوی دوره کارشناسی بیان کرد: حجاب ویژه خانمها نیست، بلکه آقایان نیز در قبال حجاب مسئولیت دارند و باید حجاب را رعایت کنند.
وی گفت: در قران به حجاب آقایان بیش از همه تاکید شده است. حجاب آقایان نگاه آنها است و باید نگاه خود را کنترل کنند.
یکی از دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در این تریبون دانشجویی بیان کرد: تمایل اشتیاق مرد به زن و بالعکس یک امر طبیعی و فطری است که خداوند برای بقای نسل بشری در نهاد هر کسی قرار داده است. براین اساس وقتی مردی زن را یا زنی مردی را میبیند ناخوداگاه به سمت آن کشیده میشود و نمیشود جلوی آن را گرفت.
این دانشجوی خانم ادامه داد: اکنون یک رقابت غلط و جاهلی بین برخی خانمها ایجاد شده که در جلوهگری با هم رقابت میکنند و فکر میکنند هر کس آرایش بیشتری کند شانس ازدواج و دیده شدن بالای دارد.
وی عنوان کرد: البته جامعه هم متاسفانه این را تقویت کرده است. در دانشگاه کسانی که ارایش و طنازی بیشتری میکنند بیشتر مورد توجه قرار میگیرند و برخی خانمها هم ناخوداگاه به این سمت میروند، در نتیجه کسانی که پوشش دارند دچار سرکوب میشوند.
این دانشجوی کشاورزی بیان کرد: البته همان طور که دانشجویان دیگر هم گفتند مکمل حجاب زن، حجاب مرد است و مرد باید نگاه خود را سالم نگه دارد.
وی تصریح کرد: برخی آقایان دوست دارند با کسانی که آرایش میکنند و یا موهای خود را بیرون میریزند ارتباط داشته باشند، ولی جالب است همین افراد به خواهر و مادر خود اجازه چنین کاری را نمیدهند و یا وقتی میخواهند ازدواج کنند دقت میکنند دختر سالم و اینکه پوشش مناسب دارد، انتخاب کنند.
یکی از دانشجویان دیگر با انتقاد از وضع جامعه گفت: وقتی من ۲۶ سال سن دارم و هیچ کار و پول و خانه ندارم چطور میتوانم ازدواج کنم . وقتی من یا یک خانم دیگر نتوانیم نیازهای خود را از طریق سالم و صحیح و ازدواج تامین کنیم به راه فساد کشیده میشویم.
وی بیان کرد: وضع جامعه را ببینید؛ میزان طلاق رو به افزایش و ازدواج در حال کاهش است، که بسیار دردناک است و جوانان در فضاهای مجازی دنبال وقت تلف کردن و ارتباط با دیگران هستند. مسئولان بجای همایش ازدواج به فکر کار جوانان باشند.
یکی از دانشجویان خانم در ادامه تریبون بیان کرد: حجاب امری کاملا اختیاری است، چرا که نمیشود فرد را به زور محجبه کرد. تا فرد قبول نکند و به حجاب باور نداشته باشد، قبول نمیکند.
وی ادامه داد: حجاب زن از عفت و حیا زن است، ولی متاسفانه جامعه ما دچار تغییر فرهنگی شده است و در جامعه خانمهای محجبه را هیچ جا استخدام نمیکنند. حتی در فروشندگی که حقوق زیادی هم ندارد، تاکید میکنند تا چادرت را برنداری، نمیتوانی کار کنی!
یک دانشجوی دیگر ادامه داد: برخی به زن مثل یک کالا و متاسفانه مثل غربیها و فمنیستهای رادیکال به زن فقط به عنوان ابزار جنسی نگاه میکنند.
وی ادامه داد: ما نباید در دام غربیها بیفتیم. غرب اکنون دیگر مقوله ای به نام خانواده ندارد و خانوادهها نابود شده است و فقط زن برای انها جنبه تزیینی دارد. همین مجریهای شبکههای بیبی سی و العربیه را ببینید فقط از غریزه جنسی زن برای تبلیغ استفاده میکنند.
یک دانشجوی دیگر بیان کرد: حجاب فقط چادر نیست و باید بدانیم حجاب مصونیت است. از طرفی حجاب مقوله شخصی نیست بلکه یک امر اجتماعی است، چرا که من دانشجو که اکنون در دانشگاه تحصیل میکنم حق دارم در محیط آرام و بدون استرس فکری درس بخوانم و حتی در دانشگاه کشورهای مثل فرانسه حجاب و پوشش در دانشگاه اجباری است.
یک دانشجوی ارشد روانشناسی بیان کرد: بنده روانشناسی میخوانم و ماهانه دهها مورد طلاق را میبینم که علت عمده آنها این است که مرد زن را براساس ظاهر پسندیده است و زندگیهای که براساس ظاهر باشد دوام ندارد.