کد خبر:۴۹۶۰۷۴
توسط دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان صورت گرفت؛

طراحی و ساخت جاذب امواج الکترومغناطیس در دانشگاه صنعتی اصفهان

دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان برای نخستین بار با بهره‌گیری از مقاومت‌های SMD بر روی لایه‌های FR۴، موفق به طراحی و ساخت ساختار نوینی از جاذب‌های امواج الکترومغناطیس شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، طرح ساخت جاذب امواج الکترومغناطیس حاصل پایان نامه کارشتاسی ارشد مجتبی بصراوی دانش آموخته مهندسی برق دانشگاه صنعتی اصفهان با راهنمایی محسن مداح‌علی و ذاکرحسین فیروزه از اعضای هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر این دانشگاه است، به تحلیل، طراحی و ساخت طرح نوینی از سطوح انتخابگر فرکانسی با بهره گیری از مقاومت‌های SMD بر روی لایه‌های FR4 می پردازد.

 

مجتبی بصراوی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به کاربردهای متعدد پوشش‌های جاذب مغناطیسی گفت: ساخت سطوحی به منظور مقابله با امواج مضر ناشی از تلفن همراه و دیگر منابع تولید امواج الکترومغناطیسی مضر برای انسان، ایزولاسیون آزمایشگاه‌های تحقیقاتی در مقابل امواج نامطلوب و نیز پیشگیری در ایجاد اختلال درآزمایش ها، پوشش هواپیماها و غیره از جمله کاربردهای مهم این جاذب‌هاست.

 

وی با تاکید بر اهمیت جذب امواج الکترومغناطیس در ساختارهای جاذب بعنوان بخشی از دغدغه پژوهشگران رشته مخابرات، افزود: در سال‌های اخیر، ساختارهای انتخابگر فرکانس (FSS) در طراحی جاذب‌های نازک و سبک نقش عمده‌ای را ایفا نموده اند.

 

دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به مزیت این نوع جاذب ها در مقایسه با گونه‌های گذشته، تصریح کرد: بطور نمونه جاذب‌هایی که در اتاق‌های بدون پژواک آزمایش‌های الکترومغناطیسی استفاده می‌شوند، بسیار مطلوب بوده و ضریب انعکاسی بسیار ناچیزی دارند؛ اما به دلیل حساسیت به دما و رطوبت، اغلب تنها قابلیت بهره برداری در محیط‌های بسته را دارند که به دلیل اشغال حجم زیاد و عدم امکان بهره گیری در همه محیط ها به دلیل شکل ظاهری، کاربرد آن‌ها نیز محدودتر می‌شود؛درصورتی که جاذب های نوین طراحی شده در این پژوهش، ضخامت و حجم ناچیزی داشته و در همه محیط‌‌ها قابل استفاده است.

 

بصراوی اضافه کرد: فناوری ساخت این جاذب های نوین، بسیار راحت و قابل دسترس بوده و برخلاف جاذب‌های دیگر نیاز به تکنولوژی پیچیده و هزینه بر نیست.

 

وی با اشاره به مزایای بهره گیری از ساختارهای تناوبی FSS، افزود: حجم و وزن پایین این نوع ساختار، قابلیت بهره برداری در همه محیط ها، امکان ایجاد شرایط جذب بسیار مناسب با کاهش سطح مقطع راداری در ساختار جاذب و هزینه کم ساخت و قابل دسترس بودن مواد ساخت آن از جمله ویژگی های قابل توجه این نوع ساختارها است.

 

دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان، جاذب های FSS با صفحات مقاومتی را از مهمترین نوع این ساختار در سال های اخیر دانست و تصریح کرد: ساخت این نوع صفحات نیاز به فناوری پیچیده ای دارد که این فناوری در اختیار همه کشورها نبوده و به نوعی دسترسی به آن سخت و پرهزینه است.

 

بصراوی اضافه کرد: در این پژوهش، تحلیل، طراحی وساخت طرح نوینی از سطوح انتخابگر فرکانسی با بهره گیری از مواد قابل دسترس و کم‌ هزینه مانند FR4 و فوم به گونه ای که روی لایه FR4 الگوی خاصی طراحی شده و مقاومت های SMD بر روی آن مونتاژ می شود، انجام شد که این صفحه در فاصله ای از صفحه مسی زمین که با فاصله فوم پرشده است، قرار گرفت.

 

دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان در پایان تصریح کرد: این ساختار جاذب امواج الکترومغناطیس ضمن طراحی و ساخت با هزینه کم و توسط مواد قابل دسترس، افت برگشتی بسیار کمی را در پهنای باندی وسیع، به وجود آورده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار