رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی در خصوص برنامه های کمیسیون در سال 94، گفت: اعضای کمیسیون بهداشت درمان بیشترین دغدغه شان در حوزه سلامت در خصوص حمایت از بیماران و کسانی است که به نوعی درگیر مشکلات حوزه نظام سلامت هستند و برای اعضای این کمیسیون فرقی نمیکند که فرد بیمار کارگر یا کارمند و ثروتمند و یا فقیر باشد بلکه همه اقشار جامعه را شامل میشود.
وی در ادامه افزود: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان در سال گذشته مرتب بحث طرح تحول را رصد می کردند و دغدغه شان این بود که این طرح طبق برنامه پیش رود و برای این موضوع از معاونین و وزرای وزارت بهداشت دعوت بعمل آمد تا در خصوص هدف این وزارتخانه در اجرای طرح تحول توضیحاتی را به نمایندگان ارائه کنند.
خضری با بیان اینکه دراجرای بحث طرح تحول سلامت مناقشه ای میان وزرات رفاه و بهداشت درمان وجود داشت، گفت: همکاری همراهی و تعاملی وزارت بهداشت و رفاه در اجرای هر چه بهتر طرح تحول کمک کرد و تا حدودی این همکاری و همراهی توانست به یک سری از مشکلات این طرح که به مثابه انقلاب در حوزه نظام سلامت بود پایان دهد.
عضو کمیسیون بهداشت درمان مجلس به تحت پوشش بیمه قرار گرفتن ده میلیون و 600 هزار نفر ایرانی اشاره و بیان کرد: این تعداد تحت پوشش هیچ بیمه ای نبودند و اعضای کمیسیون بهداشت درمان در این خصوص به جد ورود پیدا کرد و این تعداد هم اکنون تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.
به گفته نماینده سردشت و پیرانشهر اعضای کمیسیون بهداشت در خصوص بررسی میزان باقی ماندن سموم و کودهای شیمایی در محصولات غذایی چندین بار جلسه تشکیل داند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید موسسه ملی استاندارد، دامپزشکی، سازمان عذا و دارو و دیگر موسسه های مربوطه محصولات غذایی را تأیید نهایی کنند.
رئیس فراکسیون طب کشور گفت: در سال گذشته برای رفع دغدغه ها و منویات مقام معظم رهبری در خصوص افزایش جمعیت کشور از اعضای موسسه رویان دعوت بعمل آورده شد تا در خصوص زوج های نابارور که با مشکل مواجه هستند یک سری اقدامات در نظر گرفته شود و به اعضای این موسسه نیز کمیسیون قول حمایت داده است.
عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت در ادامه به بحث تولید فرآورده های خونی اشاره کرد و اذعان داشت: از آنجایی که سازمان انتقال خون برای تولید فراورده بیولوژیک خون را مستقیما به خارج صادر می کند این درحالی است که محصولات منتج از خون به عنوان یک کالای بسیار استراتژیک و مهم بشمار می رود این در واقع باید خون در تنها پالایشگاه کشور بازسازی شود و خون مردم کشورمان را با محصول ایرانی از در داخل کشور سنتز و ساخته شود و صادر شود چراکه محصولات باسازی شده از لحاظ دلاری و ریالی قیمتش کم نیست و از این طریق برای کشور بالاترین ارز آوری را داشته باشیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: از آنجایی که ایران جز ده کشور برتر استفاده آلبومین و همچنین ای او جی فاکتور8 در دنیا است و محصولات آلبومین فاکتور 8 و فاکتور 9 و 10 که در انعقاد خون استفاده میشود در این راستا جلساتی را با اعضای سازمان انتقال خون برگزار کردیم و اعضای کمیسیون در خصوص بودجه و حمایت های مالی و معنوی تلاش بسیاری کرده اند.
خضری اذعان کرد: در خصوص یک درصد ارزش افزوده جهت ورود به بحث بهداشت درمان و اجرای طرح تحول سلامت کمیسیون اقدامات شایان توجهی را انجام داده است و امیدورایم با مدیریت صحیح منابع خلق شده در خود مجموعه وزارت بهداشت و وزارت رفاه در راستای رفع مشکل و دسترسی مردم به خدمات با کیفیت قدم های اساسی هزینه شود.
وی در ادامه به تجمیع بیمهها اشاره کرد و اذعان داشت: برای تجمیع بیمه ها چندین جلسه با مسئولان دولتی اعضای کمیسیون بهداشت برگزار شده است و امیدواریم که دولت نسبت به ساز و کارهای لازم برای بحث یکپارچه سازی و تجمیع صندوق بیمه و آموزش پزشک خانواده اهتمام داشته باشد.
رئیس فراکسیون طب کشور به تشکیل پرونده و کارت سلامت الکترونیک در استان های فارس و مازندران اشاره کرد و گفت: انتظار می رود این موضوع برای کل کشور ولی با زیرساخت هایی مثل آموزش و تربیت پزشک خانواده و تجمیع صندوق های بیمه و تامین منابع پایدار برای اجرای یک طرح تحول و نظام سطح بندی و ارجاع در پزشک خانواده توسعه پیدا کند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در خانه ملت گفت: بررسی لایحه برنامه ششم از جمله برنامه های کمیسیون است که باید در سال جاری از سوی اعضا بررسی و تدوین شود.
رئیس فراکسیونرهروان ولایت به کالاهای آسیب رسان اشاره کرد و بیان داشت: بررسی بحث کالاهای آسیب رسان در کمیسیون از موارد بسیار مهم است که ما می توانیم با مشخص کردن عوارض برای این کالاها، وزرات بهداشت درمان را در اجرای طرح تحول سلامت و طرح تحول آموزش در پزشکی هزینه کنیم.
رئیس فراکسیون طب کشور ادامه داد: معتقدم که سطح دانش و مهارت و در واقع سواد پزشکی کشور متناسب به روز و نیازهای کنونی مردم باشد واین موضوع هم در کمیسیون بهداشت و هم در فراکسیون طب کشور در حال بررسی است از این رو اعضا در سال 94 به جدی این موضوع را پیگیری کردند و امیدواریم که این قضیه به نتیجه برسد و طرح تحول در راستای اهداف اصلیش قرار گیرد و کشور کم کم از حالت درمان به سمت و سوی بهداشت سوق یابد.
وی با تدکید بر این مطلب که نحوه هزینه کرد یک درصد ارزش افزوده و مدیریت منابع وزارت بهداشت و خود حوزه سلامت برای کمیسیون بهداشت بسیار حائز اهمیت است، گفت: اعضای کمیسیون بهداشت درمان باید سازمان دامپزشکی را به هر طریقی شده زیرمجموعه وزارت بهداشت قرار دهند وتلاش امروز اعضای کمیسیون این است که این قضیه مهم هرچه سریعتر صورت گیرد چراکه بیماریهای مشترکی میان انسان و دام وجود دارد اما متاسفانه در طی سال 1364-65 که وزارت بهداشت و آموزش وزارت بهداشت از وزارت علوم جدا شد و باید همان موقع بلافاصله به سمت و سوی وزارت بهداشت و درمان می آمد.
خضری بیان داشت: تحقیق و تفحصی در خصوص نحوه عملکرد وزارت بهداشت و درمان در بحث طرح تحول سلامت کلید خورده ولی هنوز به کمیسیون واصل نشده که نظر بدهند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر به کمیسیون مطبوع خود در سال 94 متناسب با تصویب طرح ها و لوایح نظارت بر دستگاههای اجرایی و ابلاغ قوانین به دولت نمره خوبی می دهد.